25x de mooiste Bali bezienswaardigheden

Adembenemende rijstvelden, gigantische watervallen, indrukwekkende tempels, hagelwitte zandstranden, vriendelijke locals, een gezellig nachtleven en heerlijk eten. Bali is een waar paradijs. Populair, maar met een reden. Ik ben meerdere keren op Bali geweest en elke keer ontdek ik plekken die ik niet kende. Bekende, maar ook minder bekende. Ik deel graag de mooiste bezienswaardigheden van Bali!

Kaart met Bali bezienswaardigheden

Als je voor het eerst naar Bali reist kan ik me voorstellen dat je geen idee hebt waar al die mooiste plekjes liggen. Check daarom de kaart hieronder. Zo spot je gelijk waar de bezienswaardigheden van Bali liggen én kun je makkelijk je route plannen.

#1 Ubud

Het is lastig om ergens te binnen want alle bezienswaardigheden zijn prachtig. Een plek die wij altijd bezoeken tijdens onze reis door Bali, is Ubud. Dit stadje, tussen de rijstvelden, heeft een bepaalde sfeer die mij altijd bevalt. Het mixt cultuur met natuur, nachtleven met yoga-sessies en oude tempels met hippe bars. Ubud is voor mij een van de leukste plekken op Bali.

Met het Ubud Monkey Forrest, de Goa Gajah tempel, het Ubud Palace, Campuhan Ridge Walk is er genoeg te zien. ’s avonds kun je genieten van de relaxte sfeer in een van de vale bars of lekker een spa in duiken.


Meer weten? Onze info over Ubud


Ubud
Gezellige straatjes in Ubud
Ubud
Uitzicht op de rijstvelden rondom Ubud

#2 Mount Batur

Mount Batur is een van de twee vulkanen op Bali. De ander is Agung. Beide vulkanen zijn te beklimmen. Het is een serieuze wandeling naar de top, maar het uitzicht is magisch. Met helder weer is bijna het hele eiland te zien. De vulkaan is met een tour te beklimmen. Bijna alle tours zijn sunrise tours, waarbij je midden in de nacht vertrekt om met zonsopkomst op de top te staan.

Als je boven op Batur staat en het landschap langzaam goud/oranje ziet kleuren is dat een kippenvel momentje. Batur is makkelijker te beklimmen dan Agung. In twee tot drie uur sta je op de top. Iedereen met een redelijke conditie kan deze tour doen.


Meer weten? Onze info over Gunung Batur


Gunung Batur
Het uitzicht op Gunung Agung vanaf Batur

#3 Gunung Agung

Als we het toch over vulkanen hebben: Gunung Agung, de andere vulkaan op Bali, is ook te beklimmen. Het idee is hetzelfde. Ook hier kun je een sunrise tour boeken om de zon op te zien komen. Net als op Batur is ook hier het uitzicht werkelijk prachtig.

Agung is bijna twee keer zo hoog als Batur. Met 3.031 meter is dit de hoogste berg van Bali en de klim is behoorlijk pittig. Batur is een echte ’toeristenklim’ terwijl Agung iets serieuzere klimmers trekt. Als je het aandurft, wordt je ook beloont met een spectaculair uitzicht.


Meer weten? Onze info over Gunung Agung


bezienswaardigheden van Bali
Gunung Agung gezien vanaf Jemeluk Beach

#4 Jatiluwih

Als je het hebt over de mooiste bezienswaardigheden van Bali, mag Jatiluwih zeker niet ontbreken. De rijstvelden van Jatiluwih behoren tot de mooiste van Indonesië. Ze liggen op iets meer dan een uur rijden van Ubud en kunnen zonder tour worden bezocht.

Het is een ideale dagtrip. Huur een scooter in Ubud, zet Maps.me aan en ontdek deze schitterende regio. Je kunt de rijstvelden het beste bezoeken van februari tot april. In deze maanden veranderen de rijstvelden van groen naar geel. Na deze periode zijn de rijstvelden dus niet groen.


Meer weten? Onze info over Jatiluwih


Jatiluwih
De rijstterrassen van Jatiluwih

#5 Ulun Danu Temple

Temels in overloed op Bali. Een van de mooiste is Ulun Danu Temple. Het is geen grote tempel. Het is vooral de locatie aan het Baratan Lake die de tempel zo indrukwekkend maakt. De tempel is opgedragen aan godin van het meer. In tegenstelling tot veel andere tempels op Bali is het hier rustgevend.

De tempel is binnen een uur met de scooter bereikbaar vanuit Ubud.

Bezienswaardigheden van Bali
Pura Ulun Danu tempel

#6 Sidemen

Van alle bezienswaardigheden van Bali, is Sidemen nog enigszins onontdekt. Het plaatsje is het oosten van Bali is een paradijs voor mensen die graag tussen de groene rijstvelden verblijven. Je kunt de mooiste rijstvelden bezoeken, watervallen spotten, raften of traditionele markten bezoeken.

Sidemen is wat Ubud 50 jaar geleden was. Toerisme staat nog in de kinderschoenen en dat is een unicum op Bali vandaag de dag. Wacht niet te lang, want steeds meer reizigers weten dit bijzondere plekje te vinden.

Bezienswaardigheden van Bali
De rijstvelden in Sidemen

#7 Canggu

Canggu is een van de leukste badplaatsen van Bali. Het ligt niet ver van het drukke, toeristische Kuta. Hoewel Canggu zeker niet ongerept is, voelt het heel gemoedelijk aan. De sfeer is hier een stuk relaxter met leuke beach bars en hippe restaurants.

Er is in de buurt veel te doen. Je kunt hier leren surfen, rijstvelden bezoeken, een scooter huren, yoga lessen nemen, kookcursussen volgen en een van Bali’s bekendste tempels bezoeken: Pura Tanah Lot. Canggu is een must-see wat mij betreft!


Meer weten? Onze info over Canggu


Canggu
Sunset op Canggu

#8 Pura Tanah Lot

Als je dan toch in Canggu bent, mag een bezoek aan Bali’s bekendste tempel ontbreken. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van Bali. Bijna iedereen die naar Bali reist, bezoekt deze tempels.

Voor de locals is de Pura Tanah Lot één van de belangrijkste ‘zee-vererende’ tempels in Indonesië. Net als de Pura Luhur Ulu Watu, in het zuidelijke Bukit, en Pura Rambut Siwi in het westen, is de tempel nauw verbonden met de hindoepriester Nirartha.

Vooral tijdens zonsondergang is het hier schitterend.


Meer weten? Onze info over Pura Tanah Lot


Pura Tanah Lot
Tanah Lot

#9 Uluwatu Tempel

Als je nog een tempel wil bezoeken, is Uluwatu een goede optie. Deze ligt in het zuidoosten van Bali en behoort tot de beste bezienswaardigheden van Bali. Dat komt vooral door de spectaculaire ligging op de ruige kliffen van de kust.

Men denkt dat de tempel gebouwd is om Bali te beschermen tegen kwade zee-geesten. Het enige wat de tempel nu nog beschermt zijn de vele loslopende aapjes. Hou je zonnebril en rugtas daarom goed in de gaten! De beste tijd om de tempel te bezoeken is tijdens zonsondergang.

Uluwata tempel op Bali
Zonsondergang met de Uluwatu op de kliffen

#10 Tegallalang

Dicht bij Ubud vind je de rijstvelden van Tegallalang. Van alle rijstvelden op Bali zijn dit de bekendste. Sla een reisgids open of Google op ‘rijstvelden in Bali‘ en de kans is groot dat Tegallalang naar voren komt. Dat is niet voor niets.

Omdat ze goed bereikbaar zijn vanuit Ubud zijn ze erg populair bij dagjesmensen, maar de rijstvelden zijn hier erg mooi. De rijstvelden liggen in een kleine vallei. Je kunt er doorheen wandelen of in een van de theehuisjes genieten van het mooie uitzicht.

Tegallalang
De rijstvelden van Tegallalang

#11 Nusa Dua Beach

Een bekend strand van Bali, is Nusa Dua Beach in het zuidoosten van het eiland. Het ligt dicht bij Kuta waardoor het goed bereikbaar is met de scooter. Helaas is het strand eigendom van een resort, maar je kunt er wel komen. Soms tegen betaling. Dat weet je maar nooit op Bali.

Je kunt hier goed zwemmen en surfen of gewoon genieten van de Indonesische zon. Het is een fijne bestemming als je aan de drukte van Kuta wil ontsnappen.

Nusa Dua strand Bali
Het strand van Nusa

#12 Padang Padang Beach

Padang Padang Beach is een van de mooiste stranden op Bali. Het ligt ingeklemd tussen de rotsen. Groot is het niet, wel indrukwekkend. Dit strand is ook te zien in de film Eat, Pray, Love uit 2010.

Het lijkt een ongerept strand wat lastig bereikbaar is, maar niets is minder waar. Op de kliffen boven het strand vind je een aantal goede accommodaties, restaurants en veel dingen om te doen. Het strand is zeker een bezoek waard.

Padang Beach
Padang Padang

#13 Dreamland Beach

Als je bij Padang Beach bent, kun je net zo goed even langs Dreamland Beach rijden. Dit ligt om de hoek. Het is al jarenlang populair onder toeristen. Vooral de mensen die van surfen houden zijn op hier aan het juiste adres.

Het strand ligt dicht bij het bekende Kuta. Hierdoor ben je er vrij snel, maar je bent ook zeker niet de enige. Bij het omliggende resort kun je wat drinken of eten.

Dreamland Beach
Dreamland Beach op Bali

#15 Nyang Nyang Beach

Nyang Nyang Beach wordt wel eens ‘secret beach’ genoemd. In hoeverre dat mogelijk is op Bali. Het ligt in de buurt van bekende plekken als Bingin, Padang Padang en Uluwatu. In tegenstelling to deze plekken is Nyang Nyang Beach nog niet zo commercieel.

Je vindt er, naast een mooi strand, eigenlijk niets. Jet is een ideale plek om tot rust te komen zonder verkopers tegen te komen of naar de muziek van beach bars te moeten luisteren.

Nyang Nyang Beach
Nyang Nyang

#16 Sekumpul Waterval

Op zo’n 60 kilometer van Ubud, ligt de Sekumpul waterval. Volgens velen de mooiste waterval van Bali. De waterval is eigenlijk een reeks van zeven watervallen, die als een lange mistige gordijn de groene jungle van Bali bedekt.

Met de scooter kun je hier makkelijk zelf heen rijden. Pas op voor locals die toegangsprijzen vragen. Die gelden er namelijk niet. Je kunt ook een gids inhuren, die je niet alleen de waterval laat zien, maar ook de omliggende rijstterrassen en lokale dorpen.

Sekumpul op Bali
Sekumpul

#17 Seminyak

Seminyak, gelegen aan de zuidwestkust van Bali, is een kleine stad in de buurt van Kuta. Ondanks de nabijheid van Kuta is Seminyak een van de meest exclusieve vakantiebestemmingen van het eiland.

Het is een van de hipste plekken in Bali! De stad staat bekend om de luxe accommodaties, kwalitatief hoge spa’s en pittoreske boetiekjes. Daarnaast begint de plek ook steeds meer een hotspot te worden om uit te gaan in Bali.


Meer weten? Onze info over Seminyak


Seminyak
Frank’s Bar

#18 Banyumala Twin Waterfalls

Sekumpul is Bali’s bekendste waterval, maar de dubbele waterval van Banyumala is een van de mooiste watervallen van Bali. Toch is het hier een stuk minder druk dan bij bekendste bezienswaardigheden van Bali. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de ligging in het noorden van Bali. Een regio die wat minder vaak bij mensen op de route staat.

Je kunt in Lovina of Munduk een gids boeken. De wandeling naar de watervallen door de jungle is prachtig en bij de waterval kun je even afkoelen. Je kunt het mooi combineren met andere plekken in het noorden.

Banyumala
Banyumala Twin waterval

#19 Munduk

We noemden het net al even: Munduk. Dit is de thuisbasis van een paar van de mooiste watervallen van Bali en ligt ook naast het spectaculaire Tamblingan-meer.

Iedereen die van wandelen en natuur houdt, is hier aan het juiste adres. Overal in Munduk vind je uitgestrekte landbouw, watervallen, jungle, rijstvelden en lokale markten. Er zijn maar een paar guesthouses waar je kunt slapen, maar het is de moeite waard!

Munduk
De rijstvelden van Munduk op Bali

#20 Amed Beach

Bali heeft een aantal mooie stranden. De meeste van die stranden liggen in het zuiden. Als je een minder druk strand wil bezoeken, is Amed een goede optie. Het is een van de beste plekken om te duiken op Bali.

Verwacht hier geen hagelwit zandstrand. Het strand van Amed is donker en bezaaid met stenen en vulkaanzand, maar de laid back sfeer, de goede duik- en snorkelmogelijkheden en het uitzicht op Mount Agung, maken het een prachtige plek.

Amed Beach
Het zwarte strand van Amed met Mount Agung op de achtergrond

#21 Pura Besakih

Pura Besakih is een tempel op de hellingen van Gunung Agung, de hoogste berg van Bali. Deze tempel wordt beschouwd als de belangrijkste van de ‘kayangan jagat‘, de negen directionele tempels die zijn gebouwd om het eiland te beschermen tegen het kwaad.

De tempel is vernoemd naar de drakengod die volgens gelovigen in de berg leeft. Je vindt er meer dan 28 gebouwen die zijn gebouwd op terrassen. Je kunt de tempel bezoeken met een gids vanuit Ubud.

Bezienswaardigheden van Bali
Besakih

#22 Candidasa Beach

Candidasa is een van de minst bezochte regio’s van Bali. Het bestaat uit een reeks dorpjes langs de oostkust. Het is een stuk gemoedelijker dan de bekendste stranden. Het strand is iets minder indrukwekkend, maar in de omgeving is veel te doen.

Je kunt rijstvelden bezoeken, viewpoints beklimmen, duiken, snorkelen, dorpen bezoeken en leuke activiteiten boeken. Huur een scooter zodat je de omgeving van Candidasa makkelijk kunt ontdekken.

Candidasa op Bali
De kust van Candidasa

#23 Pura Tirta Empul

In het midden van Bali vind je de Tirta Empul. Het is een van de bekendste plekken van Bali. Foto’s van de tempel vind je in veel reisgidsen over Bali. De tempel is al eeuwen oud en is vandaag de dag nog een belangrijke plek voor gelovigen op Bali.

Dat komt doordat het water van de tempel als heilig wordt gezien. Je vindt er ook veel zuiveringsbaden waar locals zich wassen.

Pura Tirta Empul
Locals wassen zich graag im het heilige water

#24 Gunung Kawi

Als we het toch over tempels hebben, mag je Gunung Kawi zeker niet overslaan tijdens je reis door Bali. Dit tempelcomplex uit de 11e eeuw trekt elk jaar vele bezoekers. Gunung Kawi ligt in het oosten van het Indonesische eiland Bali. Het complex wordt doorsneden door de rivier Pakrisan en ligt in een prachtige groene omgeving.

Deze tempel bestaat uit tien altaren die zijn uitgehouwen in een massieve rotswand. De inkepingen waar de altaren in staan zijn wel 7 meter hoog. Een lange tijd werd gedacht dat het grafmonumenten waren maar de laatste jaren is duidelijk geworden dat het is gebouwd in eer voor de koninklijke familie, die het in die periode voor het zeggen had op Bali.


Meer weten? Onze info over Gunung Kawi


Gunung Kawi
Het is een prachtige tempel

#25 Tabanan

Tabanan is een van de minder bekende bezienswaardigheden van Bali. Het is een regio in het westen van het eiland. Als je een authentiek stukje Bali zoekt, is dit een prima plek. Het ligt midden op Bali en biedt groene rijstvelden, dichte jungle, tempels, hot-springs en zelfs stranden.

Het is een perfecte regio om met de scooter te ontdekken.

Tabanan
Je vindt er mooie rijstvelden

    Meer lezen over 25x de mooiste Bali bezienswaardigheden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven