10x de mooiste stranden van Bali

Wie in Bali verblijft en een dagje naar het strand wil, heeft een luxeprobleem. Bali heeft namelijk zo veel prachtige stranden, dat het moeilijk kan zijn om te kiezen naar welk strand je wil gaan. Zelfs in een overzicht met de beste 10 stranden van Bali kunnen we lang niet alle stranden benoemen.

Mooiste stranden van Bali

Welke stranden op Bali moet je bezoeken en welke niet? Dat is een vraag die we veel krijgen. Daarom vandaag dit blog over de mooiste stranden Bali. Overigens kun je makkelijk een scooter huren en het eiland rondrijden op zoek naar de mooiste stranden. Je vindt er genoeg. Om je tocht een beetje op weg te helpen delen we graag de 10 mooiste stranden van het eiland. Here we go!

1. Dreamland Beach

Dreamland Beach
Dreamland Beach is een prachtig strand, waar het vaak helemaal niet zo druk is. Dit komt doordat het strand niet heel makkelijk bereikbaar is. Op dit moment komen er dan ook nog niet zo veel toeristen naar Dreamland Beach. Wil je een dagje surfen, dan moet je zeker naar Dreamland Beach gaan. De woeste zee bij dit strand is namelijk perfect voor surfers.

TIP ♥ – wil je alles weten over Bali? Check dan onze pagina over Bali met tips, kosten, ho(s)tels en 11x leuke dingen om te doen.

2. Uluwatu Beach

mooiste stranden Bali

Uluwatu Beach is een van de meest bijzondere stranden van Bali. Dit strand ligt namelijk tussen verschillende rotspartijen in. Om het strand te bereiken, neem je een lange en vrij steile trap naar beneden. Het is een flinke reis naar beneden, maar deze reis is zeker de moeite waard.

3. White Sand Beach

white sand beach Bali

Als je het hebt over mooie stranden Bali mag Perasi Beach, Pasir Putih, Hidden Beach of Virgin Beach – hoe je het wil noemen – niet ontbreken. White Sand Beach heeft heel wat bijnamen. Het is een kustlijn tussen twee heuvels die tussen de dorpen Bugbug en Perasi liggen.

Je vindt het strand aan de oostkant van Bali, ver weg van de drukte op zo’n 4,5 kilometer van Candidasa. Het witte zandstrand met de groene kliffen tegen de kust is een echt juweeltje en veel rustiger dan de stranden in het zuiden.

4.Padang BaiBeach

Bali
De plek waar de boten naar de Gili eilanden vertrekken is veel meer dan alleen een verzamelplaats voor boten. Huur een brommer en rij 10 minuten de andere kant op en komt schitterende stranden tegen. En beter nog; rustige stranden. De meeste reizigers vertrekken namelijk gelijk naar de Gili’s of andere plekken. Je kunt hier makkelijk een dagje aan het strand doorbrengen.

5. Canggu Beach

Route door Bali

Canggu is een van de bekendste plekken in Bali en de stranden hier behoren tot de populairste stranden van Bali of misschien wel heel Indonesië. De vijf kilometer lange kustlijn van Canggu telt vijf verschillende stranden, elk met een eigen karakter. De stranden zijn niet zo mooi als rond Kuta, maar nog steeds een bezoek waard.

De bekendste stranden zijn Berawa Beach, Nelayan Beach, Batu Bolong Beach, Echo Beach (zie foto) en Pererenan Beach. Mensen die graag aan Yoga doen in Bali kunnen zitten in Canggu goed. Lees daar meer over op ons blog Yoga in Bali.

6. Balangan Beach

stranden Bali
Balangan Beach is een mooi wit zandstrand die zeker tot de mooiste stranden Bali hoort. ’s avonds heb je hier een spectaculaire zonsondergang. Dit strand is ook voorzien van enorme golven en dus is het populair bij surfers. Met name de ervaren surfers komen hier graag. Het strand ligt bij Pecatu in het zuiden van het eiland op het schiereiland van Uluwatu. Het is een klein en stil strand, goed voor degenen die op zoek zijn naar een geheim strandje.

7. Nusa Dua Beach

Nusa Dua strand Bali
Het strand Nusa Dua is prachtig wit en ligt aan een kristalheldere zee. In de zee bij Nusa Dua kun je vissen, snorkelen, duiken, windsurfen en jetskiën. Het kan dan ook vrij druk zijn in het water. Wij raden je aan om een zeilbootje te huren op het strand van Nusa Dua, zodat je het kristalheldere water vanuit de boot kunt bewonderen. Er is veel te doen in en rondom dit strand.

TIP ♥ – op zoek naar leuke dingen om te doen? Check dan ons blog ‘25x bezienswaardigheden op Bali

8. Lovina Beach

stranden Bali
Lovina ligt in het noorden van Bali. Het strand is hier zwart door het vulkanische zand. Het is zeker een van de meest bijzondere stranden Bali. Op Lovina Beach is het vrij rustig. Wel zijn er diverse leuke restaurantjes rond het strand gevestigd, waar je verse vis kunt eten. Door het heldere water bij Lovina Beach, kun je hier ook erg goed snorkelen.

9. Sanur Beach

Sanur

Op sommige stranden in Bali waait het flink, maar bij het strand Sanur is het vrijwel windstil. Hierdoor zijn er niet zulke hoge golven als op andere plekken in Bali. Voor mensen die willen surfen in Bali is Sanur minder interessant, maar voor mensen die rustig willen zwemmen is dit strand zeker een aanrader. Omdat er niet echt hoge golven zijn in de zee, kun je hier erg veilig zwemmen.

10.Amed Beach

Amed Beach
Het zwarte strand van Amed met Mount Agung op de achtergrond

Bij de mooiste stranden van Bali verwacht je misschien witte zandstranden, maar je vindt op Bali ook prachtige vulkaanzandstranden. Lovina is zo’n strand en ook op Amed Beach is het zand donker. Toch is dit een van de mooiste stranden van het eiland. Zeker omdat je vanaf het strand uitzicht hebt op Mount Agung. Amed is bovendien een goede plek om te duiken. Het strand ligt in het noorden op zo’n 2 uur rijden van Kuta.

    Meer lezen over 10x de mooiste stranden van Bali?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven