10 redenen om naar Patagonië te gaan

Patagonië behoort tot de mooiste gebieden ter wereld. Het gebied, dat ruim 1.000.000 km² beslaat, is een paradijs voor outdoorliefhebbers. Het ligt afgelegen, is adembenemend mooi, biedt bizarre landschappen en is een must-see voor iedereen die van outdoor reizen houd. Wil jij naar Patagonië? Wij geven je 10 redenen waarom he NU moet gaan.

#1 Je kunt er goed wandelen

Als je van wandelen houdt, is er eigenlijk maar een plek op deze aardbol waar je geweest moet zijn; Patagonië. Er zijn weinig plekken ter wereld waar je zo veel mooie en goed onderhouden wandelroutes vindt.

Het uitzicht onderweg is werkelijk adembenemend. Wees niet bang dat je gelijk 4 dagen off-the-beaten-track moet. In Patagonië kan iedereen wandelen. Jong en oud, getraind of onervaren.

TIP ♥ – de enige mooie wandelroute die in de buurt komt, is Milford Track in Nieuw-Zeeland

Cuernos del PaineHiken in Cuernos del Paine

#2 Verlaat de gebaande paden en check de Carretera Austral

Degene die wel eens naar Patagonië zijn geweest zullen het ongetwijfeld met ons eens zijn. Dit is misschien wel de mooist gelegen snelweg ter wereld.

De hele route is zo’n 1.240 kilometer, net is te ver voor een vakantie van drie weken 😉

De route loopt van Puerto Montt, een havenstad in het merengebied van Chili, naar Villa O’Higgins in het zuiden van Chili, tegen de grens met Argentinië.

Als je hier met je auto (of fiets) rijdt waan je je even in een (ongerept) paradijs!

TIP ♥ – bekijk hier onze tips over de Carretera Austral

Carretera Austral, Patagonië

#3 De natuur is oogstrelend mooi

Een inkoppertje natuurlijk, maar we willen je er toch graag op wijzen. Je hebt overal mooie natuur. Of je nu de rijstvelden rondom Sapa in Vietnam bezoekt, de jungle van Costa Rica, de stranden van Curacao of de outback in Australië

Toch is er één regio die er bovenuit springt; Patagonië. De natuur met de besneeuwde bergtoppen, gigantische vlaktes, gletsjers, vulkanen en indrukwekkende bossen zijn uniek op deze planeet.

TIP ♥ – als je meer wil weten over reizen in Patagonië check dan ons blog ‘reizen in Patagonië

Fitz Roy, Patagonië

#4 Je kunt er gletsjers bekijken

Altijd al een gletsjer willen zien? Dan moet je zeker eens naar Patagonië. Je vindt hier namelijk een flink aantal gletsjers die je kunt bezoeken.

De bekendste gletsjer is natuurlijk de Perito Moreno, maar er zijn er meer. De beste plek om deze gletsjer te bewonderen is vanuit het mooie stadje El Calafate.

Perito Moreno

#5 Je kunt er gigantische bergen beklimmen

Bergen beklimmen is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet in Patagonië, aangezien je hier een aantal pittige bergen vindt.

Mocht je bergen willen beklimmen dan is Patagonië wel een geschikt gebied. De bekendste berg hier is Fitz Roy.

Deze berg staat symbool voor de indrukwekkende, maar machtige natuur in deze regio.

Argentinie El Chalten

#6 Altijd naar Torres del Paine gewild? Dit is je kans!

Torres del Paine is een graag gezien plaatje dat over het internet zwerft. Aangeprezen door vele reizigers als wellicht een van de mooiste natuurgebieden ter wereld.

De steile bergtoppen, felblauw en felgroene meren en adembenemende gletsjers. Foto’s en woorden schieten tekort om dit prachtige gebied te beschrijven.

Het ligt in Patagonië, dus als je toch in de buurt bent….

TIP ♥ – meer weten over dit gebied? Check dan onze pagina over Torres Del Paine

Torres del Paine, Laguna Azul

#7 Het is als kamperen in Frankrijk… alleen dan mooier

Kamperen in een prachtig natuurgebied is de wens van iedere kampeerliefhebber toch? Als je een keer iets anders wil dan kamperen in de Dordogne in Frankrijk ga dan eens naar Patagonië.

Je kunt hier op de meest adembenemende plekken je tentje opzetten om te genieten van de indrukwekkende natuur en de rust om je heen.

Naar Patagonië

#8 Je kunt hier nog écht off-the-beaten-track gaan

Als je wil ontsnappen aan de drukte van het toerisme in Chili of Argentinië is er eigenlijk maar een plek waar je heen kunt.

Patagonië is zo gigantisch groot – zo’n 25x groter dan Nederland – dat je hier dagen rond kunt dwalen zonder iemand tegen te komen.

Er worden verschillende meerdaagse trekkingen georganiseerd waarbij je echt door niemandsland loopt.

Je kunt het ook alleen doen, maar daarvoor moet je wel een ervaren wandelaar zijn.

Patagonië, Ruta 40

#9 Je kunt er naar Mount Fuji

Je kunt er natuurlijk niet écht naar Mount Fuji, aangezien die vulkaan in Japan ligt, maar je kunt wel een vulkaan beklimmen die er verdacht veel op lijkt.

De Villarrica in Chili (zie foto hieronder) heeft qua vorm veel weg van de bekende (en heilige) berg in Japan en je kunt deze vulkaan ook nog eens beklimmen.

Het is niet voor de reizigers zonder conditie, maar gelukkig kun je de vulkaan ook gewoon van een afstandje bekijken.

Villarrica Vulkaan

#10 Je kunt Patagonië bezoeken vanuit Chili of Argentinië

Patagonië ligt in zowel Chili als Argentinië dus als je in een van die twee landen bent kun je de reis maken naar Patagonië.

Welke kant je wil bezoeken is afhankelijk van de dingen die je wil zien of doen. Als je de dorpjes El Chalten of El Calafate wil bezoeken moet je in Argentinië zijn.

Wil je de Carretera Austral rijden? Dan moet je in Chili zijn.

Als je meer meer wil weten over de bezienswaardigheden in Patagonië check dan onze pagina’s;

    Meer lezen over 10 redenen om naar Patagonië te gaan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven