Mooiste stranden van Curacao

Van alle landen in Midden-Amerika is Curacao onder Nederlanders misschien wel de bekendste. Dit eilandje in de Caribbean behoort tot de populairste vakantielanden onder Nederlanders. Niet gek natuurlijk, want met de hagelwitte zandstranden is het de perfecte get-away van onze koude winters.

TIP ➜ vliegtickets naar Curacao boek je al voor €449 ➜ check vliegtickets

Wat zijn de mooiste stranden van Curacao?

Dat is voor iedereen natuurlijk anders. De een is op zoek naar stranden met bars en gezelligheid terwijl de ander liever een rustig afgelegen strandje zoekt. Gelukkig is het eiland niet zo heel groot en kun je de meeste stranden vrij makkelijk bezoeken. Op deze pagina vind je de mooiste stranden van Curacao.

P.S. dit is geen ‘top 20‘ van de mooiste stranden van Curacao, waarin #1 de mooiste is. Het is een overzicht van alle mooie stranden.

#1 Grote Knip (Playa Abou)

Grote Knip, ook wel Playa Abou (niet te verwarren met Cas Abou) is een strand in het noordwesten van Curacao. Dit strand is misschien wel het bekendste strand, het is sowieso een van de stranden die je in veel reisbrochures terug ziet komen.

In het weekend kan het hier druk worden, maar laat dat je niet tegenhouden om dit strand te bezoeken. Het is een prachtig wit zandstrand zonder grote resorts, maar met genoeg gezelligheid.

TIP ♥ – het ligt op 40 minuten rijden van Willemstad. Toegang is gratis.

Stranden van Curacao
Grand Knip Beach

#2 Playa Kalki

Playa Kalki is een van de bekendste stranden van Curacao. Dat dit strandje zo bekend is heeft natuurlijk te maken met het feit dat het een van de mooiere stranden van Curacao is. Dit strand vind je bij het plaatsje Westpunt in het noordwesten van het eiland. Het is te bereiken via een steile trap.

Het strand is niet alleen mooi door het heldere water en fijne zandstrand, maar ook vanwege de mooie ligging tegen de kliffen. Vandaar ook de naam Kalki (van de kalkstenen kliffen).

TIP ♥ – het ligt op een uur rijden van Willemstad. Toegang is gratis.

Playa Kalki
Playa Kalki op Curacao

#3 Daaibooi Beach

Daaibooi Beach is een van de minder bekende stranden van Curacao, maar wel een van de mooiste. Het is een rustig strand zonder poespas. Het grote voordeel is dat het ondiep water heeft en dus zeer geschikt is voor gezinnen en mensen die willen snorkelen.

Er een aantal strandparasols en wat kleine bars. Het strand ligt op slechts 35 minuten van Willemstad.

TIP ♥ – toegang tot het strand is gratis

#4 Kleine Knip

Als we Grote Knip benoemen mag Kleine Knip natuurlijk niet ontbreken. Kleine Knip staat ook wel bekend als Playa Kenepa Chiki en ligt iets ten zuiden van Grote Knip. Het is vooral populair onder locals, maar er komen ook genoeg toeristen.

Het is een mooi strand met wit zand en kristalhelder water. Ook hier vind je een rotsachtig landschap wat de ligging van het strand nog specialer maakt.

TIP ♥ – toegang is gratis

Budget Curacao
Het strand van Kleine Knip

#5 Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strand halverwege Curacao. Het strand staat om de indrukwekkende onderwaterwereld. Het is dan ook een populair strand voor snorkelaars. Dat is eigenlijk ook de reden dat mensen hier komen aangezien het strand zelf niet mooier is dan andere stranden.

Het ligt op zo een 40 minuten rijden van Willemstad.

TIP ♥ – toegang tot het strand is gratis

Playa Lagun Beach
Playa Lagun Beach

#6 Porto Marie Beach

Porto Marie Beach, of Playa Porto Mari behoort tot de bekendste en mooiste stranden van Curacao. Hoewel het een mooi strand is, is het hier vaak lekker rustig. Er is een bar en restaurant aanwezig waar je wat kunt eten en drinken.

Het strand is eigendom van de plantage ‘Porto Mari’ waardoor je entree moet betalen.

TIP ♥ – toegang is €2,50

Porto Mari Beach
Porto Mari Beach

#7 Playa Piskado

Playa Piskado is een klein strand net boven Grote Knip in het noorden van Curacao. Mensen komen hier vooral vanwege het duiken en snorkelen. Daarnaast is dit kleine strandje bekend vanwege de vele vissers die hier komen. Vandaar de naam Piskado.

Je kunt hier lokale vissersbootjes spoten en als je geluk hebt wat verse vis scoren.

TIP ♥ – toegang tot het strand is gratis

#8 Blauwbaai

Blauwbaai behoort tot de bekendste stranden van Curacao. Ooit was dit een kleine, rustige baai. Tegenwoordig behoort het strand tot het gigantische Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort compleet met golfbaan.

Het is nog steeds een mooi strand, maar wel vrij druk en toeristisch. Ook als je niet in het resort verblijft kun naar dit strand toe.

TIP ♥ – als je in het resort slaapt is toegang gratis. Als je hier niet verblijft is toegang tot het strand €7,50

Stranden Curacao
Het bekende strand van Blauwbaai

#9 Kokomo Beach

Kokomo ligt in de Vaersenbaai vlak boven Blauwbaai Beach. Het is een klein strand waar je makkelijk voorbij rijdt als je niet weet dat het er zit. Het is populair onder reizigers en locals en behoort tot de mooiste stranden van Curacao.

Het strand is klein en ligt tegen een heuvel aan wat het geheel nog iets mooier maakt.

TIP ♥ – een keer per maand heb je hier de Full Moon parties zoals in Koh Phangan in Thailand.

Kokomo Beach
Relaxen op Kokomo Beach

#10 Cas Abou

Cas Abou of Abao heeft het mooiste water water van alle stranden van Curacao. Het heeft ook een indrukwekkend strand met wit zand en palmbomen, maar door het koraalrif onder water is het vooral populair bij snorkelaars.

Daarnaast is het een strand waar alle faciliteiten aanwezig zijn zoals WC’s, douches, een bar en restaurant. Het schijnt dat dit strand wordt genoemd bij de mooiste stranden ter wereld, hoewel wij dat enigszins overdreven vinden.

TIP ♥ – toegang is €5 en op zondag €6,20

Stranden van Curacao
Het heldere water van Cas Abou

#11 Marie Pampoen

Als je dicht bij Willemstad wil blijven kun je richting Marie Pampoen. Het strand ligt bij Willemstad en is daarom populair bij iedereen. Het is niet het mooiste strand van het land, maar wel een makkelijk om te bezoeken.

#12 Santa Cruz

Santa Cruz, ook wel Boka Santa Cruz, is een klein strand in het noordwesten waar eigenlijk alle mooie stranden van Curacao te vinden zijn. Het is een van de minder bekende stranden en juist daarom zo leuk om te bezoeken.

Je kunt hier heerlijk bijkomen van je drukke leven thuis aangezien het een stuk rustiger is dan de andere, meer bekende, stranden. Let er wel op dat het in het weekend druk kan worden.

TIP ♥ – het strand is vooral bekend vanwege Captain Goodlife. Hij heeft een restaurant en organiseert boottochten in de baai.

Santa Cruz in Curacao
Santa Cruz

#13 Santa Barbara

Ook dit strand is privé-eigendom. Het behoort tot een resort, net als Blauwbaai, maar je kan hier als niet-gast wel verblijven. Het is een indrukwekkend strand en dat maakt het extra jammer dat het privébezit is.

Het voordeel hiervan is dat het wel goed onderhouden wordt, maar ook dat je altijd entree moet betalen om binnen te komen.

#14 Mambo Beach/Sea Aquarium Beach

Mambo Beach behoort tot de bekendste stranden van Curacao. Het ligt bij het aangelegde Sea Aquarium Beach waar je het Curaçao Sea Aquarium vindt. Een andere bekende bezienswaardigheid van het land.

Mambo Beach is een van de bekendste uitgaansgelegenheden van Curacao waar vaak DJ’s en bekende artiesten optreden. Dit is dé place to be voor een feestje op Curacao. Er zijn overdag ook allerlei dingen te doen.

TIP ♥ – toegang is €4

Mambo Beach
Mambo Beach

#15 Playa Kanoa

Een beetje een vreemde eend in de bijt in dit lijstje want Playa Kanos is een van de weinige stranden aan de oostkust van het eiland. Dat heeft een reden natuurlijk. Het strand is namelijk niet spectaculair, maar het is wel populair bij surfers.

Door de sterke wind heb je hier veel wind- en kitesurfers die genieten van de perfecte omstandigheden. Degene die wat actiefs willen doen moeten hier zijn!

TIP ♥ – dit is geen strand om lekker te zwemmen.

#16 Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach zou zo een strand in Nederland kunnen zijn. Het is echter een van de bekendere stranden van Curacao. Een deel van het strand is opgespoten om het zandstrand groter te maken.

Bij dit strand vind je ook diverse winkels, restaurants en bars. Het ligt in de Jan Thiel Baai op zo’n 15 minuten tijden van Willemstad.

TIP ♥ – toegang is €3

Vakantie Curacao
Jan Thiel Beach

#17 Playa Forti

Playa Forti, of Westpunt, ligt in de buurt van Jeremi en Lagun in het noorden van Curacao. Het is een rustig strand en dat heeft met name te maken met grindachtige strand. Het is niet ideaal om een dagje te zonnen.

Het is bekend onder jongeren omdat je hier vanaf hoge rotsen het water in kunt springen.

TIP ♥ – toegang is gratis.

#18 Jeremi Beach

Jeremi Beach, of Playa Jeremi, is een heel klein strandje boven Playa Lagun (zie #5). Er is niet heel veel te doen. Sterker nog, er is niks. Geen bars of restaurants en geen strandbedjes om aan te liggen. Dat is echter de charme van dit strand.

Er komen weinig toeristen om die liever op de drukkeren stranden zitten. Je kunt hier goed snorkelen. Doordat er niks is, is het aan te raden om eigen eten en drinken, een parasol en handdoeken mee te nemen. Je hebt hier mooie zonsondergangen.

TIP ♥ – toegang is gratis.

Zonsondergang op Jeremi Beach in Curacao
Zonsondergang op Jeremi

#19 Shete Boka

Shete Boka is meer bekend vanwege het nationale park van Shete Boka, een van de bekendste bezienswaardigheden Curacao. Het is opgericht in 1994 en is staat vooral bekend voor de lange kustlijn van zo’n 10 kilometer met verschillende baaien en stranden.

Lekker zonnen op je strandhanddoek zit er hier niet echt in, maar je kunt wel naar Boka Tabla. Een plek waar het zeewater wild tegen de kant aan kletst en dus omhoog schiet.

TIP ♥ – entree is €4,85

Christoffel National Park
De stranden bij Shete Boka

#20 Klein Curacao

Bij de mooiste stranden van Curacao mag Klein Curacao natuurlijk niet ontbreken. Een onbewoond eiland op zo’n 12 kilometer van het ‘echte’ Curacao. De reden dat dit eilandje zo populair is, is vooral vanwege de indrukwekkend witte zandstranden en de rust die je er vindt.

Het is een echt tropisch eiland hoewel je er naar onze mening niet de Robinson Crusoe feeling hebt zoals bijvoorbeeld de eilanden in de Filipijnen.

Bezienswaardigheden Curacao
Klein Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven