6x het beste uitzicht op de Iguazu Falls

Als je van plan bent naar Zuid-Amerika te gaan en je hebt al wat voorbereiding gedaan, dan heb je vast wel eens gehoord van de Iguazu watervallen. Deze gigantische watervallen, het zijn er bij elkaar zo’n 275, liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en behoren tot de bekendste bezienswaardigheden van het continent.

In principe maakt het niet zo veel uit of je de watervallen in Argentinië of Brazilië bekijkt, aangezien je makkelijk van Puerto Iguazu (Argentinië) naar Foz do Iguacu (Brazilië) kunt reizen. Maar waar heb je nu precies het beste uitzicht op de Iguazu Falls? Dat vertellen we je in deze blog!

1. De bekendste; de Devil’s Throat

Om het volledige spektakel te zien, moet je de watervallen eigenlijk van beide kanten van de grens zien, maar de Devil’s Throat, aan de Argentijnse kant, is de hoogste van de watervallen. Voor het beste uitzicht op de Iguazu Falls is dit de plek! Het is ook de populairste (en drukste) plek om te bezichtigen.

Je bereikt de Devil’s Throat via een soort brug/platform die over het water steekt en van waar je een spectaculair uitzicht hebt. Je kijkt zo de afgrond in waar de gigantische watermassa 80 meter naar beneden stort. Dit is niet voor niets de bekendste plek om te waterval te bekijken!

TIP ♥ – check hier voor meer info over de Braziliaanse kant.

Iguazu Falls

Het platform om de Devil’s Throat te zien

2. Stap in een boot

Het is mooi om de waterval van een afstand te zien, maar het is nóg leuker om er langs/door te varen. Van de Argentijnse kant, kunt je in een grote rubberen speedboot stappen voor een adrenalinerush van 12 minuten. De bestuurder staat aan de achterkant van de boot; toeristen zitten voorin en de baan van de bestuurder is om jou zo dicht bij de watervallen te krijgen (leuke baan!).

Je doet het vijf of zes keer bij verschillende watervallen, en het is een super gave manier om de watervallen te zien! Pak een poncho in als je droog wilt blijven.

TIP ♥ – een ritje in zo’n boot kost je ongeveer $30 p.p.

3. Stap in een helikopter

Als je het allerbeste uitzicht op de Iguazu Falls wil moet je in een helikopter stappen. Dat is ook de enige manier om een ​​goed beeld te krijgen van de omvang en de reikwijdte van Iguazu’s 275 watervallen. De tocht duurt slechts 10 minuten, maar is ontzettend gaaf. Je vliegt rond boven rond het water, en raast langs alle watervallen.

Het uitzicht is spectaculair en een heel anders dan wanneer je aan de kant staat. Het volume van het water is bizar. Een helikopter vlucht kost je wel $130 p.p. Check deze website voor meer info.

uitzicht op de Iguazu Falls

De Iguazu Falls van boven

4. Zet het op een lopen

Om de omvang van de watervallen, die zich over 2,7 kilometer langs de rivier uitstrekken, volledig te zien moet je eigenlijk het hele pad afwandelen. Je hebt dat misschien niet het beste uitzicht op de Iguazu Falls, maar je ziet wel het meeste. Het grootste deel van het pad ligt aan de Argentijnse kant, waar 80 procent van de watervallen liggen.

Je hebt een Upper Circuit en een Lower Circuit. Laatstgenoemde gaat door het regenwoud en biedt verschillende plekken om tuimelende watervallen zien. Neem goede wandelschoenen mee. Op je slippertjes wordt het een hele uitdaging.

5. Verblijf in een hotel met uitzicht

Iguazu Falls is verdeeld over twee nationale parken: Iguazu National Park (Argentinië) en Iguacu National Park (Brazilië). Aan de Argentijnse kant is er maar één hotel in het nationale park: het Sheraton Iguazu Resort and Spa. Het maakt niet uit waar in het hotel je bent. je hebt altijd een schitterend uitzicht op de Iguazu Falls.

Aan de Braziliaanse kant ligt het Hotel das Cataratas zo dicht bij de watervallen dat je ze door het regenwoud kunt horen. Vanaf het hotel heb je een prima uitzicht op het hotel. Of je er nu overnacht, of gewoon even stopt voor een kop koffie, het uitzicht is er schitterend!

TIP ♥ – je moet wel er wel portemonnee voor open open trekken. Een overnachting in beide hotels kost je zo’n $400 per nacht. 

Iguazu Brazilië

Iguazu Falls

Hoewel het grootste deel van de watervallen aan de Argentijnse kant ligt heb je beter uitzicht aan de Braziliaanse kant.

Lees meer!

    Meer lezen over 6x het beste uitzicht op de Iguazu Falls?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven