Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Inentingen China

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je op reis gaat naar China is een goede voorbereiding belangrijk. Dat is het altijd als je op reis gaat maar een rondreis door China is toch net even wat anders dan Zuid Frankrijk. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over China is (heel) anders dan dat wij hier gewent zijn in Europa. Een goede voorbereiding van je vakantie in China is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen.

Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in China.

Inentingen China

Je wil niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te raken waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor China.

TIP ♥ – voor een reis naar China zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen vaccinaties China

Dat er geen verplichte inentingen China zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar China. Dit zijn de volgende:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio);
  • Hepatitis A+B;
  • Rabiës;
  • BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad);
  • Buiktyfus
  • Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór China in een gele koorts land bent geweest.

Mocht je na het lezen van deze pagina liever vandaag dan morgen naar China vertrekken, kijk eens bij de vliegtickets, de highlights of de rondreis pagina en ervaar zelf hoe prachtig het land is en hoe heerlijk het eten er is.

Yunnan

Malaria

Houd er rekening mee dat in kleine van China Malaria voor komt. Dit zijn vooral de gebieden rond Yunnan. Het gebruik van malariatabletten (malarone of lariam) wordt sterk aanbevolen in deze regio. In delen rond Hong Kong en Shanghai is anti-muggenspray voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria
Inentingen China

Bron: Vaccinatie Op Reis

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU