Hoofdmenu
reis expert header

Praslin

Door: Raoul Mervel    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 11 maart, 2020

Praslin staat nog niet op de kaart bij veel reizigers maar het eiland is een waar tropisch paradijs! Het eiland heeft alles te bieden voor een prachtige vakantie met één van de mooiste stranden ter wereld. Van dichte jungle tot stijlvolle accommodaties aan de meest prachtige stranden, Praslin is een waar paradijs op aarde.

Praslin; een paradijs op aarde

Praslin stond ooit bekend als schuilplek voor piraten. En als je het eiland bezoekt zie je snel waarom piraten zich hier graag schuil hielden. Met witte zandstranden, wuivende palmbomen en een heerlijk klimaat wil iedereen hier wel zijn.

Op Praslin vind je Anse Lazio. Een van de mooiste stranden ter wereld

Het eiland heeft ook de bijnaam de ‘Gardens of Eden‘. Het heeft volgens velen de mooiste stranden ter wereld! Een gedeelte van het eiland is dan ook uitgeroepen tot National Park en staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Curieuse IslandJe kan je voorstellen waarom het eiland de bijnaam ‘Gardens of Eden’heeft!

Wat is er te doen in Praslin?

Het eiland Praslin is zoveel meer dan alleen de prachtige stranden die je er vindt. Er zijn veel activiteiten op en rond dit eiland om je bezig te houden. Zo kan je prachtig snorkelen en duiken in de wateren rond Praslin.

In de binnenlanden van het eiland vind je prachtige jungles met nationale parken die vol zitten met unieke planten en diersoorten!

Om je op weg te helpen hebben wij de mooiste bezienswaardigheden op een rij gezet.

#1  Bezoek een van de mooiste stranden ter wereld; Anse Lazio

Het is cliché maar wanneer je Praslin bezoekt, moet je eigenlijk wel een bezoek brengen aan het beroemde Anse Lazio strand. Dit wereldberoemde strand staat elk jaar weer in de top-10 mooiste stranden ter wereld!

Het strand heeft dan ook het perfecte plaatje! Een rustige turquoise zee, hagelwit zand en wuivende palmbomen op het strand. Naar Praslin reizen zonder dit strand te bezoeken is dan ook geen optie.

Hoewel het elke jaar weer hoog eindigt in de lijst met mooiste stranden is het niet heel druk op Anse Lazio.

Je kunt ook prachtig snorkelen in het helderblauwe water van Anse Lazio. De onderwaterwereld is hier net zo spectaculair als het strand zelf!

Anse Lazio, Seychellen

Anse Lazio Beach Praslin Seychellen.Je kunt je voorstellen dat dit één van de mooiste stranden ter wereld is!

#2 Bezoek een van de andere mooiste stranden ter wereld; de Cote dór

In het noordoosten van het eiland vind je de baai van Anse Volbert. In deze baai ligt het andere befaamde strand van Praslin; de Cote dór. Ook dit strand komt regelmatig voor in lijsten met de mooiste stranden ter wereld.

Het verschil tussen de Cote dór en Anse Lazio is dat de eerstgenoemde iets drukker is. Aan het Cote dór strand zijn meer faciliteiten terug te vinden zoals duikscholen, accommodaties en eetgelegenheden.

Als je dus iets meer vermaak zoekt op het strand, is Cote dór het strand voor jouw op Praslin!

beach Anse-Volbert-Paslin Seychelles.Het strand van Cote dór

#3 Bekijk de bijzondere palmen en vogels van Vallée de Mai

Je kunt Praslin eigenlijk niet bezoeken zonder de Coco de Mer-palm te hebben gezien. Deze bijzondere boom is alleen terug te vinden op de eilanden Praslin en Curieuse in de Seychellen.

Naast de bijzondere palmbomen heeft Vallée de Mai nog veel meer unieke flora en fauna te bieden. Zo zijn de Praslin-papegaai en de Coco del Mer slak slechts een greep uit de dierensoorten die uniek zijn voor dit eiland.

Het is mogelijk om het park zelf te verkennen over de duidelijk gemarkeerde paden. Wij raden aan om een gids mee te nemen of gebruik te maken van een van de gratis rondleidingen, omdat je zelf veel kunt missen in dit unieke stukje Seychellen.

TIP ♥ – Bekijk onze pagina over Vallée de Mai

Vallee de Mai Praslin SeychellenDe Coco-del-Mer-palmen op Praslin.

#4 Wandel rond in het Fond Ferdinand Nature Reserve

Dit natuurpark is een goed alternatief voor het zeer populaire Vallée de Mai. Het Fond Ferdinand Nature Reserve is om te beginnen zo’n zesmaal groter dan zijn populaire tegenhanger.

In het park is het ook mogelijk om de Coco de Mer-palmen te zien samen met de bijzondere diersoorten die ook in Vallée de Mai te vinden zijn. Een voordeel van dit park is dat het nog niet zo bekend is bij toeristen. Hierdoor is het een stuk rustiger dan zijn populaire tegenhanger!

#5 Bezoek het naastgelegen Curieuse Island

Het eiland Curieuse naast Praslin is volledig beschermd. Dit betekent dat er geen hotels of restaurants te vinden zijn op het eiland. Curieuse is dan ook alleen per dagtour te bereiken of met een privé jacht.

Op het eiland leven zo’n 500 Aldabra Reuzenschildpadden die nergens anders ter wereld voorkomen. Je kunt tussen deze prehistorische dieren lopen bij het ranger station in Baie Laraie.

Ook de wateren rond het eiland zijn beschermd gebied waardoor je uitzonderlijk mooi kunt duiken en snorkelen in de omgeving van Curieuse.

Dagtours naar het eiland kunnen worden geboekt uit Anse Volbert.

TIP ♥ – Bekijk onze pagina over Curieuse Island

Curieuse IslandDe hagelwitte stranden van Curieuse eiland!

schildpad Curieuse island SeychellenDe Aldabra Reuzenschildpad op Cuieuse eiland. 

#6 Bezoek het Praslin Museum

In de Anse Volbert baai is ook het Praslin museum te bezoeken. In dit museum kan je veel leren over de lokale cultuur en tradities. Het museum geeft ook veel uitleg over de lokale flora en fauna.

Zo kun je in het museum een uitgebreide uitleg vinden over de zeldzame geneeskrachtige planten die er groeien op Praslin.

Verder zijn er in het museum demonstraties te zien van de traditionele voedselbereiding op Praslin. Uiteraard is er de mogelijkheid om na de demonstratie al dit heerlijke Creoolse eten te proeven!

Hoe kom je er?

Praslin ligt op zo’n 45 kilometer van het hoofdeiland Mahé. Het eiland is dan ook maar op twee manieren te bereiken; per veerboot of per vliegtuig. De veerboot is de goedkopere, maar langzame optie.

Een overtocht vanaf Mahé duurt ongeveer 50 minuten kost je ongeveer €100.

Vliegen is een stuk sneller en dit duurt slechts 15 minuten! Een enkele ticket voor het vliegtuig kost je gemiddeld tussen de €80,- en €130,-.

TIP Zorg ervoor dat je in de drukste maanden  (december, januari, juli en augustus) ruim van tevoren boekt!

airplaine-Praslin-SeychellesHet soort vliegtuig waarmee je aankomt op Praslin.

Vervoer op Praslin

Op Praslin zelf zijn er wel weer meerdere opties om het eiland te verkennen. De totale oppervlakte van het eiland is maar 38,5 vierkante kilometer waardoor je dus nooit grote afstanden hoeft af te leggen. Je kunt het eiland verkennen op een aantal manieren;

Bus

De meest voorkomende soort van transport op Praslin is de bus. Het wegennetwerk op Praslin is zeer goed, net als het bijbehorende bussennetwerk. De bussen rijden dagelijks van 06:00 tot 19:00 uur vaste routes op het eiland.

Er zijn wel een paar nadelen aan deze lokale bussen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om grote koffers mee te nemen in de bus, maar alleen handbagage! Wanneer je dus met veel bagage zit is de bus dus geen optie!

Ook kan een busreis veel tijd in beslag nemen, omdat deze vaak stoppen onderweg om nieuwe mensen op te pikken. In het weekend en op feestdagen rijden er nagenoeg geen bussen dus houdt hier rekening mee!

Taxi’s

Overal op Praslin zijn gemakkelijk taxi’s te krijgen. Het voordeel van de taxi is dat deze wel grote bagage toestaan. Je hoeft dus niet te lopen met je koffer! Ook kun je met een taxi makkelijk op meer afgelegen plekken van het eiland komen.

In alle taxi’s zit een meter waardoor je niet bang hoeft te zijn om teveel te betalen. Het is ook mogelijk om van tevoren een prijs af te spreken met de chauffeur.

Auto huren

Een andere manier om het eiland te verkennen is het huren van een auto. Het eiland is niet bijzonder groot waardoor een auto misschien een beetje overbodige luxe is!

Je kunt op Praslin een auto huren met een internationaal rijbewijs. Een kleine auto huren kost je ongeveer €50 per dag en is dus niet goedkoop. Er zijn op het eiland maar twee benzinestations in Grand Anse en Baie Sainte-Anne.

Verder rijden ze in de Seychellen links. De maximumsnelheid op het eiland is 65 kilometer per uur.

Fietsen

De meest avontuurlijke manier om Praslin te verkennen is per fiets! Dit kan wel uitdagend zijn met temperaturen van 30℃! Er lopen talloze fietspaden over het eiland met de meest prachtige uitzichten.

Hou er wel rekening mee dat je genoeg water meeneemt als je besluit te gaan fietsen op dit tropische paradijs. Fietsen zijn gemakkelijk te verkrijgen bij de meeste accommodaties.

La DigueEchte Nederlanders fietsen 🙂

Overnachten op Praslin

Praslin draait voornamelijk op toerisme en dit is dan ook terug te zien in de hoeveelheid accommodaties voor het eiland. Wanneer je op Praslin wilt overnachten zijn er eigenlijk twee opties.

Je kunt kiezen tussen de iets rustigere westkust of de drukkere oostkust. In de westkust is het wat rustiger, maar zit je wel dichter bij het Anse Lazio strand.

Aan de oostkust van het eiland vind je meer bars en restaurants dan aan de westkust. In de oostkust is het mogelijk om aan de Anse Volbert baai te overnachten.

Hoewel het eiland dus zeer veel accommodaties heeft, is het raadzaam om tijdens het hoogseizoen ver van tevoren te reserveren!

TIP ♥ – Boek hier je verblijf voor Praslin!

Beste reistijd

De Seychellen kun je in principe het hele jaar bezoeken. Het land heeft een tropisch klimaat, waardoor het altijd goed weer is met temperaturen rond de 30℃.

De beste reistijd voor de Seychellen wordt bepaald door de wind. Het waait harder tussen december en februari en mei tot september. Het kan daardoor wat frisser zijn. In de overige maanden is het weer vaak goed.

De beste reistijd voor de Seychellen zijn de maanden april, mei, oktober en november.

De drukste maanden zijn december, januari, juli en augustus In de zomermaanden, tussen mei en augustus is regent het minder, maar waait het harder waardoor op sommige stranden veel zeewier ligt.

TIP ♥ – Bekijk hier onze pagina met de beste reistijd per maand!

Locatie

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU