Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Seychellen

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 20 februari, 2020

De Seychellen is een van de mooiste en meest ongerepte tropische plekjes op aarde. Hagelwitte zandstranden, wuivende palmbomen, schitterende valleien en een indrukwekkende onderwaterwereld. Op zo’n tropisch paradijs, vlak boven Madagascar, is het altijd mooi weer toch? Wij delen onze tips over de beste reistijd voor de Seychellen.

Wat is de beste reistijd voor de Seychellen?

De Seychellen kun je in principe het hele jaar bezoeken. Winter kennen ze hier niet. Althans, niet de winter zoals wij die kennen. Het land heeft een tropisch klimaat, waardoor het altijd goed weer is met temperaturen rond de 30℃.

De beste reistijd voor de Seychellen wordt bepaald door de wind. Het waait harder tussen december en februari en mei tot september. Het kan daardoor wat frisser zijn. In de overige maanden is het weer vaak goed.

De beste reistijd voor de Seychellen zijn de maanden april, mei, oktober en november. De drukste maanden zijn december, januari, juli en augustus

In de zomermaanden, tussen mei en augustus is regent het minder, maar waait het harder waardoor op sommige stranden veel zeewier ligt.

MaandJanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temp.282929302928273030312928
Regen (mm)360275190185145756585130170195275

Groen = beste reistijd
Oranje = piekseizoen (druk)

Beste reistijd voor de SeychellenHet prachtige Anse Intendance Beach op Mahe

De seizoenen van de Seychellen

De beste reistijd voor de Seychellen zijn de maanden april, mei, oktober en november, maar date betekent niet dat het in de andere maanden slecht weer is. Sterker nog, in het hoogseizoen is het vaak niet het beste weer. Een overzicht van de seizoenen.

Piekseizoen

beste reistijd voor de Seychellen
Jul., Aug. Dec. & Jan.
Het piekseizoen vormen de drukste maanden. Dat heeft met name te maken met de vakantie en Kerst en Oud&Nieuw. Tijdens deze maanden is het weer prima, maar is het vooral erg druk en reserveren kan geen kwaad.

Regen/windseizoen

beste reistijd voor de Seychellen
Dec. – feb. & mei – sept.
Hoewel december, januari, juli en augustus de drukste maanden zijn, vallen deze wel in de regenachtige maanden (dec.- feb) en het windseizoen (mei – sept.). Ondanks dat zijn de temperaturen goed.

Regen/windseizoen


November t/m maart
Er is niet echt een laagseizoen in de Seychellen. Het weer is altijd goed, alleen in de maanden december tot en met februari kan het meer regenen. Als je de mogelijkheid hebt kun je deze maanden het beste vermijden.

Beste reistijd voor de Seychellen1

Beste reistijd per maand

Het maakt in principe niet heel veel uit wanneer je de Seychellen bezoekt. De beste reistijd voor de Seychellen zijn de maanden april, mei, oktober en november, maar de temperatuur komt hier nooit onder de 25ºC. Wij delen nog wat tips per maand.

Weer in januari

Januari is een van de drukkere maanden, maar dit heeft niks te maken met het weer. Het is namelijk ook de natste maand van het jaar. Het regenseizoen is in volle gang. De temperaturen zijn echter nog steeds goed. Het regent vaak kort, maar heftig.

☀️- 28°C
?️- 360 mm

Weer in februari

In februari regent het nog steeds meer dan in andere maanden, maar het begint wel langzaam af te nemen. De temperatuur neemt juist toe waardoor het wel lekker warm is. Daarnaast is he tin januari alweer een stuk rustiger.

☀️- 29°C
?️- 275 mm

Weer in maart

Maart is vergelijkbaar met februari met als grootste voordeel dat de regen nog verder afneemt. De temperatuur is aangenaam met 29°C. Daarnaast neemt ook het aantel reizigers af dus dit is een van de betere maanden om in de Seychellen te zijn.

☀️- 29°C
?️- 190 mm

Weer in april

April behoort tot de beste reistijd van de Seychellen. Het regent nog minder dan in de voorgaande maanden en de temperatuur neemt nog ietsjes toe. Daarnaast heb je geen last van de drukke vakantiemaanden die er aan komen. Een van d

☀️- 30°C
?️- 185 mm

Weer in mei

Samen met april (en oktober en november) is dit een van de beste maanden van het jaar. Regen is minimaal, de temperatuur is aangenaam en de eilanden zijn nog relatief rustig.

☀️- 29°C
?️- 145 mm

Weer in juni

Juni behoort qua weer misschien tot de beste maanden van het jaar. Het is warm en het regent bijna niet. Het is echter ook drukker en de wind neemt toe waardoor het frisser kan vielen. Wel een goede maand om te (wind) surfen en zeilen.

☀️- 28°C
?️- 75 mm

Weer in juli

Juli is vergelijkbaar met juni. Goede temperaturen, weinig regen maar meer wind. Daarnaast is dit een van de drukste maanden van het jaar in verband met vakanties wereldwijd. Accommodatie reserveren kan daarom geen kwaad.

☀️- 27°C
?️- 65 mm

Curieuse Island

Weer in augustus

In augustus begint de temperatuur weer op te lopen. Het is een aangename maand om te reizen. Er valt ook weinig regen. Het nadeel is dat het in augustus, net als in juli, vrij druk is in verband met de vakantiemaanden.

☀️- 30°C
?️- 85 mm

Weer in september

In september is het heet en de luchtvochtigheid hoog. Het waait ook wat harder. Aan de westkust van de eilanden moet het weer iets aangenamer zijn. De regen begint ook weer iets toe te nemen. De drukte neemt af.

☀️- 30°C
?️- 130 mm

Weer in oktober

Oktober is een van de beste maanden om in de Seychellen te zijn. Het behoort ook tot de beste reistijd voor de Seychellen. Het is een van de warmste maanden van het jaar, de regen neemt iets toe én het is de tijd van het jaar dat schildpadden hier hun eieren leggen.

☀️- 31°C
?️- 170 mm

Weer in november

Het weer is vergelijkbaar met dat in oktober. Het is aangenaam weer met iets meer regen dan in oktober. Daarnaast is het rustig en zit je vóór de decemberdrukte. Deze maand begint het wel weer harder te waaien. De wind komt uit het westen dus aan het oosten van de eilanden zit je beter.

☀️- 29°C
?️- 195 mm

Weer in december

De wind is in december vrij stevig. Het is daarom een goede maand om te windsurfen of zeilen. De temperatuur neemt ook iets af door de wind. Dit is wel een van de drukste maanden, zeker rondom Kerst en Nieuwjaar.

☀️- 28°C
?️- 275 mm

Beau VallonSunset paradise

Beste maanden voor activiteiten

Op de Seychellen kun je meer dan alleen aan het strand hangen en de eindeloze stranden verkennen. Je kunt hier goed surfen, zeilen, vissen en duiken. Maar wat is de beste maand voor welke activiteit? Wij delen onze tips.

  • Duiken maart tot en mei + september en oktober
  • Zeilen/surfen mei tot en met september
  • Snorkelen  het hele jaar
  • Hiken/wandelen mei tot en met augustus

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU