Hoofdmenu
reis expert header

Morne Seychellios National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 13 januari, 2020

Iedereen kent de parelwitte stranden met palmbomen en het helderblauwe water van de Seychellen. Maar ook voor de reiziger die niet alleen op zoek is naar een parelwit strand, is er voldoende te beleven. Op het hoofdeiland van de Seychellen, Mahé, vind je bijvoorbeeld Morne Seychellios National Park. Een schitterend stuk natuur waar je de hoogste berg van het land kan vinden.

De beste uitzichten op de Seychellen

Morne Seychellios National Park is een van de bekendste bezienswaardigheden van het land. Je vindt hier de hoogste berg van het land: Morne Seychellios. Dit park ligt op het hoofdeiland Mahé en beslaat wel 20% van het hele eiland.

Entree voor het park is US$22 p.p.

Het park bestaat voornamelijk uit tropische jungle en een aantal bergen. Door het hele park vind je allerlei wandelpaden die je kunt belopen. Er is maar een weg die door het nationaal park loopt, en dat is de Sans Souci Road.

Let goed op als je op zoek bent naar het park, want er is maar een klein bordje langs de weg die aangeeft dat er een nationaal park is!

Morne SeychelloisUitzicht in het park

Morne Seychellios beklimmen

De Morne Seychellios is een redelijk kleine berg op de Seychellen, op het hoofdeiland Mahé. Het is het hoogste punt van het land en vanuit de top kijk je uit op de hoofdstad Victoria. De top van de berg ligt op een hoogte van 905 en het beklimmen hiervan is wellicht zwaarder dan je denkt.

Als je besluit de top niet te gaan beklimmen heb je rondom het park voldoende punten waar je een schitterend uitzicht op de berg kunt vinden. Je kijkt onder andere uit op Beau Vallon, een van de bekendste stranden.

Beklimmen van de top

Door het hele park vind je schitterende hikes die absoluut de moeite waard zijn. Als je meer ervaren bent is het beklimmen van de top van Morne Seychellios een mooie uitdaging voor jou. De piek ligt op 905-meter hoogte, en als je eenmaal boven bent word je beloond met schitterende uitzichten.

Begin bij Sans Souci Road

Het startpunt van deze hike vind je aan de doorgaande weg, Sans Souci Road. Het pad is namelijk niet in de allerbeste staat, waardoor je door kuilen loopt en over heuveltjes voordat je de top bereikt.

TIP ♥ – de beklimming naar de top duurt ongeveer 5 tot 6 uur in beslag

Zonder gids

Als je besluit deze hike zonder gids te doen, let dan op dat het in de dagen voorafgaand aan je hike niet geregend heeft.

Dit maakt het pad namelijk ontzettend glad en dat kan gevaarlijk worden. Als je het niet helemaal vertrouwd maar toch naar boven wil gaan, kun je altijd besluiten met een georganiseerde tour mee te gaan.

TIP ♥ – in welke maand je de top ook gaat beklimmen, zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Neem altijd voldoende water en eten mee, en vergeet je regenjas niet.

Morne SeychelloisMorne Seychellios

Morne Seychellios

Hoe kom je er?

Vanuit Victoria, de hoofdstad van het land, heb je een aantal opties om het nationale park te komen. Je kunt een auto huren en er zelf naar toe rijden, of je gaat met de lokale bus. Ook vanuit Anse Major is het nationale park goed bereikbaar.

Ondanks het feit dat je hier met de auto kunt komen, is niet het hele park met de auto bereikbaar. Je kunt tot Bel Ombre of Danzil met de auto komen, en dan eventueel overstappen op de bus.

Vanuit Sans Souci Road heb je in principe nog maar één vervoersmiddel, en dat is de benenwagen. De bossen zijn immers do dichtgegroeid dat er geen ander vervoersmiddel zou kunnen komen.

Beste reistijd

De beste reistijd om Morne Seychellios National Park te bezoeken is in april, mei of oktober en november. De temperatuur is gedurende deze tijd lager, wat het hiken iets draaglijker maakt. Maar het is uiteraard nog wel steeds warm genoeg om lekker naar het strand te gaan en te genieten van de zon.

TIP ♥ – meer info over de beste reistijd lees je hier

Locatie

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU