Hoofdmenu
reis expert header

Grand Anse Beach

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 februari, 2020

Als je besluit naar de Seychellen op vakantie te gaan, ben je vast liefhebber van mooie stranden. Dan zit je in dit eilandenparadijs goed want je vindt hier overal verlaten, parelwitte stranden, met aansluitend het meest helderblauwe water wat je je maar kunt voorstellen. Een van die stranden is Grand Anse Beach op het eiland La Digue. Benieuwd? Lees dan verder!

Stranden uit een reisbrochure

Ken je dat. Het moment dat je een reisbrochure openslaat en de meest indrukwekkende stranden voorbij ziet komen en denkt: ‘Daar wil ik heen’. Zo’n strand is Grand Anse Beach.

La Digue is een eiland vol indrukwekkende stranden. De bekendste is Anse Source d’Argent, maar daardoor ook een van de drukste. Wil je een dag relaxen – zonder andere mensen – en genieten van de rust. Dan moet je op Grand Anse Beach zijn.

Grand Anse is zelfs het langste strand van La Digue Island, en het wordt voornamelijk bezocht om te gaan surfen of zonnen.

Grand AnsePrima voor een dagje strand!

Wat is er te doen

La Digue is een populair eiland onder toeristen die De Seychellen bezoeken. Maar het stuk waar je Grand Anse Beach kunt vinden is daarentegen vaak verlaten. Het strand zelf is een beetje wilder dan de meeste stranden.

Doordat het ook een stuk minder bekend is komt het vaker voor dat je dit strand helemaal voor jezelf hebt.

#1 Surfen

Het water wordt hier heel snel diep. Er is hierdoor geen bescherming van de koraalriffen die in het water liggen en hierdoor kan zwemmen gevaarlijk zijn. Dat gezegd hebbende, is er ook een keerzijde aan dit verhaal.

Want ook al is het water niet echt geschikt om in te zwemmen, toch is het strand ook erg populair bij surfers.

TIP ♥ – laat altijd iemand weten als je gat surfen (of zwemmen) en let op de stroming.

#2 Helemaal niks

De beste manier om dit strand goed te ontdekken is door helemaal niks te doen. Het is geen groot strand en je loopt zo van het begin naar het eind.

Maar waarom zou je? Gooi je handdoek neer, plof neer in het zand en relax!

TIP ♥ – er is een gebrek aan schaduw en het is niet aan te raden hier een hele dag met kinderen te spenderen.

Grand AnseParadise!

Hoe kom je er

Grand Anse Beach ligt op het tropische eiland La Digue. Dit eiland staat bekend om het feit dat veel mensen hier voornamelijk de fiets gebruiken als vervoersmiddel. Dit omdat het eiland redelijk klein is, en omdat er simpelweg weinig voertuigen te vinden zijn op het eiland.

De meeste bezoekers van Grand Anse Beach komen met de fiets, maar het is ook mogelijk om erheen te lopen.

Overnachten op La Digua

In La Digue vind je twee dorpen waar je kunt overnachten.

De hotels waarin je verblijft zijn vaak kleinschalig en de faciliteiten zijn minimaal. De belangrijkste accommodaties zijn guesthouses, AirBNB’s en hotels. Ook heb je hier de mogelijkheid om te kamperen!

Check hier alle accommodatie op het eiland

Locatie

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU