Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vallee de Mai

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Als je naar de Seychellen op vakantie gaat, ga je vooral voor de schitterende witte stranden, het helderblauwe water en de bijbehorende palmbomen. Maar naast de paradijselijke plaatjes die je je nu voorstelt bij de Seychellen heb je hier nog veel meer. Als jij meer het type bent die op vakantie graag wat onderneemt tussen het relaxen door, is Vallee de Mai uitermate geschikt voor jou. Wij delen onze tips.

Vallee de Mai

Deze vallei vormt het hart van Praslin National Park, op Praslin Island. Praslin Island is een van de vele eilanden van de Seychellen. Het is tevens het kleinste UNESCO Werelderfgoedgebied ter wereld en het is vooral bekend om de velen inheemse bomensoorten die je hier kunt vinden.

De Vallée de Mai is een van de slechts twee plekken ter wereld  waar de zeldzame Coco de Mer-palm groeit. Daarnaast leven hier nog ontelbaar veel vogels waarvan sommige erg zeldzaam. Als je van natuur houdt, is dit zeker een aanrader!

Vallee de Mai

Entree van Vallee de Mai

Wat is er te doen in Vallee de Mai?

Dit park staat vooral bekend om de wandelpaden en de bijzondere planten en dieren die er leven. Het is de ideale plek om even wat anders te doen dan chillen aan het strand. Wij delen de leukste dingen om te doen.

#1 Bewandel de mooie paden

Het eiland waarop je Vallee de Mai kunt vinden is niet ontzettend groot. Als je dus graag met de voet dit stukje paradijs wil gaan bekijken kan dat prima. Het is makkelijk om hier je weg te vinden, maar we delen graag wat tips.

De routes

In totaal kent het park drie hoofdpaden die je meenemen door het onaangetaste bos. Tot 1930 was dit park namelijk nog volledig onontdekt. Het kortste wandelpad is ongeveer 1 kilometer lang, en het langste ongeveer 2 kilometer.

Dit maakt deze wandelingen dus ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook zijn alle paden goed aangegeven en zijn ze gemakkelijk te belopen.

Als je door het bos loopt word je omringd door interessante en bijzondere bomensoorten. De Coco de Mer steekt ongeveer 30 meter boven de grond uit, en ook kom je onderweg andere bomen tegen. Je moet hiervoor goed opletten, maar ze worden aangegeven met diverse bordjes langs het pad.

In totaal vind je in Vallee de Mai namelijk meer dan 50 plantensoorten die inheems zijn of met uitsterven bedreigd worden.

TIP ♥ – rond 9:00 uur en 14:00 uur kun je gratis een begeleide wandeling doen. Een andere optie is het huren van een gids, wat wij persoonlijk ook aanraden!

Vallee de Mai

Onderweg in het park

#2 Bewonder de Coco de Mer

De Coco de Mer is een van de meest bekende en populaire boom op Praslin Island, in Vallee de Mai. De enige andere plek waar deze boom groeit is het eiland Curieuse, ook in de Seychellen. De oudste boom van de Coco de Mer is maar liefst 300 jaar oud, en 27 meter hoog.

De vrouwelijke versie van deze boom produceert vruchten in de vorm van een groot hart wat wel tot 25 kilo kan wegen. Deze vrucht noemen ze met recht dan ook de grootste en zwaarste vrucht ter wereld.

De vrucht is zo zwaar dat het niet door dieren gedragen kan worden. Wanneer de vrucht in het water valt zinkt het direct naar de bodem.

#3 Ga op zoek naar bijzondere vogels

Naast de bijzondere bomensoorten die je hier kunt spotten is Vallee de Mai ook een goede plek voor vogelliefhebbers. Je spot hier bijvoorbeeld de inheemse Seychellen Bulbul, de Alectroenas (Blue Pigeon), de Seychelles Warbler en de met uitsterven bedreigde zwarte papegaai.

Van deze laatste zijn er nog maar tussen de 520 en 900 over in het wild. Maar naast onze gevleugelde vrienden vind je in het park ook twee bijzondere populaties van de bronzen gecko, en 14 andere inheemse soorten reptielen.

Vallee de Mai

De Coco de Mer

Hoe kom je er?

Je zult eerst naar Mahe moeten reizen. Vanaf hier is het gemakkelijk om verder te reizen naar de andere eilanden. Je hebt in principe twee opties: met de boot of met het vliegtuig.

Er zijn snelle transfers met speedboten die van Mahé naar Praslin varen. Deze doet er ongeveer 50 minuten over. Een vlucht van Mahé naar Praslin Island is iets duurder, maar dit neemt wel maar een kwartier van je tijd in beslag!

TIP ♥ – de vluchten moet je op tijd boeken. In het hoogseizoen kan het namelijk erg druk zijn en als je niet op tijd boekt zit je hier uren te wachten op een plekje in een van de vliegtuigjes.

Als je aankomt op Praslin Island kan iedereen je de weg wijzen naar Vallee de Mai.

Vervoer op het eiland

Vrijwel iedereen op Praslin Island spreekt Engels, en voor sommigen is het zelfs de eerste taal. Hierdoor kan iedereen je de weg wijzen naar Vallee de Mai. Er zijn verschillende opties die je kunt overwegen op het gebied van vervoer.

Er zijn namelijk lokale bussen die van 5:00 uur tot 21:00 uur op alle routes rijden. Als je liever niet met de bus rijdt kun je altijd met een taxi gaan, ook in de avond rijden deze nog voldoende rond op het eiland.

Check hier alle accommodatie op Praslin

Beste reistijd

Je zou verwachten dat het op de Seychellen altijd schitterend weer is. Dat is helaas niet zo. In januari valt er namelijk ontzettend veel regen, en deze maand kun je dan ook beter vermijden. In april en mei het aangenaam. Wel warm (en weinig wind) maar aangenaam.

De beste tijd om Praslin te bezoeken is april, mei, oktober en november

De koelste maanden van het jaar zijn juli en augustus. Deze maanden zijn ook lekker, zeker als je niet van hoge temperaturen houdt.

Locatie

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Vallee de Mai vormt het hart van Praslin National Park, op Praslin Island. Praslin Island is een van de vele eilanden van de Seychellen. Het is tevens het kleinste UNESCO Werelderfgoedgebied ter wereld en het is vooral bekend om de velen inheemse bomensoorten die je hier kunt vinden.

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU