Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Silhouette Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 9 december, 2019

Als je op zoek bent naar een tropisch paradijs waar je écht kunt genieten van de rust, ben je hier aan het juiste adres. Silhouette Island is een van de mooiste eilanden van de Seychellen. Alle eilanden lijken rechtstreeks uit een droom te komen. Het bergachtige Silhouette Island is een waar paradijs en wij geven je alle tips.

Ongerept paradijs

Het eiland ligt iets ten noorden van Mahé, het hoofdeiland en het is het op drie na grootste eiland van de Seychellen. Het is een indrukwekkend eiland met schitterende stranden, Mount Dauban, rotspartijen en twee exclusieve resorts.

Hoewel het relatief dicht bij het hoofdeiland ligt, is Silhouette de meest onontwikkelde en meest afgelegen van de ‘bewoonde wereld’ van de Seychellen. Het eiland is namelijk voor een groot deel een national park en La Passe en Grand Barbe zijn Silhouette’s enige vorm van ontwikkelingen.

Het eiland heeft geen wegen of auto’s, er zijn slechts een paar voetpaden en elektrische golfkarren die behoren tot het Hilton Seychelles Labriz Resort and Spa.

Toeristen, of überhaupt andere reizigers, vind je hier bijna niet

Silhouette Island bezoeken

Als je vanuit het hoofdeiland van de Seychellen, Mahé, 20 kilometer naar het noordwesten vaart kom je vanzelf bij Silhouette Island uit. In totaal wonen er maar ongeveer 150 mensen op het eiland, dus het grootste gedeelte van de mensen die je hier tegenkomt zijn toeristen.

Naast twee kleinere dorpjes (La Passe en Grand Barbe) waar iedereen woont staat Silhouette Island voornamelijk in het teken van het Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa en La Belle Tortue Lodge. Een luxe 5-sterrenhotel waar niet alleen veel ‘gewone’ toeristen verblijven, maar ook veel beroemde persoonlijkheden.

TIP ♥ – dit is geen eiland om om de bonnefooi te bezoeken. Je moet je accommodatie van tevoren reserveren.

Wat is er te doen op Silhouette Island?

Silhouette Island is geen heel groot eiland, maar er zijn diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om je hele vakantie op het strand te liggen, maar dat is natuurlijk zonde van alle andere schoonheid die het eiland te bieden heeft.

#1 Beklim Mount Dauban

Het eiland is van alle markten thuis. Zo vind je hier – uiteraard – de meest schitterende witte stranden grenzen aan het turquoise water. Maar ook voor de echte natuurliefhebbers is hier voldoende te doen.

Er is namelijk ook veel bos en er is een schitterende berg, Mount Dauban. Deze berg steekt ruim 700 meter boven de grond uit, en wordt omringd door regenwoud. In dit regenwoud vind je veel inheemse plantensoorten, verschillende soorten hout en bloemen.

De berg is vernoemd naar de familie Dauban, die tot 1960 het eiland als eigendom had. Vanaf 1982 is het eiland echter geïntegreerd met alle andere eilanden van de Seychellen.

Beklimmen

Deze berg is alleen onder begeleiding van een gids te beklimmen. Op 740 meter hoogte loop je door het mystieke nevelwoud en eindig je met een prachtig uitzicht vanaf de top.

Dit soort stranden heb je vaak voor jezelf!

#2 Ontdek het onderwaterleven

Het water rondom Silhouette Island is zo ontzettend helder dat je eigenlijk niet eens materiaal nodig hebt om het onderwaterleven te bekijken. Als je het water in gaat vanaf een van de stranden kun je gewoon direct alle vissen zien zwemmen!

Als je iets verder het water in gaat is het natuurlijk wel handig als je een duikbril en een snorkel bij je hebt. Zo hoef je niet constant te blijven staan en kun je wel met je hoofd onderwater. Als je in het Hilton verblijft kun je deze materialen daar huren.

Duiken

Wil je graag langer onderwater blijven? Silhouette Island biedt ook schitterende opties om te duiken. Hiervoor kun je terecht bij het enige duikcentrum op het eiland: Eco Center. Doordat zij de enige duikschool zijn op het eiland is duiken hier een feestje. Het is altijd lekker rustig en het koraal is een stuk minder aangetast dan dat je misschien zou verwachten. Er zijn diverse duikstekken binnen 15 minuten varen vanaf het eiland, waaronder North Island (40 minuten).

TIP ♥ – check hier prijzen van Eco Center
Hello there

#3 Hike naar de meest afgelegen stranden

Zoals je inmiddels weet hebben ze ontzettend veel hagelwitte stranden. Aan deze stranden ligt het heerlijke blauwe water waar je de verkoeling op kunt zoeken. Er zijn echter een aantal stranden die erg afgelegen liggen, en waar je heen moet hiken wil je ze bereiken.

De enige plekken op het eiland waar je kunt slapen zijn La Belle Tortue Lodge en het Hilton Hotel. Omdat er verder geen andere resorts op het eiland zijn voelt het hier nog steeds rustig.

La Cimetiere

Mocht je echt complete rust willen kun je een hike overwegen naar La Cimetiere aan de zuidkant van het eiland. Het is een trail vol met modder wanneer het heeft geregend, waar je uiteindelijk een bordje met ‘Point Ramasse Tout’ tegenkomt. Je loopt hier een stuk omhoog en achter de heuvel wacht een schitterend strand.

Anse Mondon

Een ander strand wat je kunt bezoeken is Anse Mondon aan de noordkant van het eiland. Let wel op, als het weer slecht is ligt er overal modder en is het een lastige hike om te doen. Zorg daarom altijd voor actueel weeradvies in het hotel.

TIP ♥ – als je nog meer inspiratie wil voor verschillende hikes kan het Hilton Resort of La Belle Tortue Lodge je hier ook zeker aan helpen!

Silhouette IslandDe stranden op het eiland

Overnachten op Silhouette

Silhouette Island mag dan het op drie na grootste eiland van de Seychellen zijn, er zijn hier maar twee plekken waar je kunt overnachten: Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa en La Belle Tortue Lodge.

Hou er rekening mee dat overnachten hier niet goedkoop is

Hilton Seychelles Labriz Resort

Het Hilton Seychelles Labriz Resort is een schitterend hotel met super-de-luxe bungalows. Het ligt direct aan het strand met beboste bergen op de achtergrond. Alle huisjes hebben een prive zwembad en zijn van alle luxe voorzien.

Reserveren is ene must. Voor een kamer betaal je tussen de €385 en €950 per nacht.

TIP ♥ – reserveren kan hier.

La Belle Tortue Lodge

La Belle Tortue Lodge is een kleinschalige lodge met enkele kamers en een restaurant waar je ontzettend lekker kunt eten. De locatie is ook direct aan het strand. Het ligt vlak naast het Hilton.

Ook hier geldt dat je moet reserveren. Voor een kamer betaal je tussen de €385 en €870 per nacht.

TIP ♥ – reserveren kan hier.

Silhouette IslandSunset

Hoe kom je er

Vanuit Nederland vlieg je met één of meerdere overstappen in ongeveer 16 uur naar Mahé. Dit is het belangrijkste eiland van de Seychellen. Om vervolgens vanuit Mahé naar Silhouette Island te komen moet je vaak een hoop geld betalen.

Aangezien de meeste toeristen namelijk in het Hilton Hotel verblijven, kiezen ze er vaak voor om met de boot te gaan die rechtstreeks bij de jetty van het hotel aanlegt. Dit is de privé shuttelservice en vertrekt vanuit Bel Ombre op het eiland Mahé.

Een retour met deze privétransfer kost je ongeveer €125 per persoon. Als je graag een bijzondere ervaring wil en een heel groot budget hebt, kun je er ook voor kiezen om per helikopter naar het eiland te reizen.

Beste reistijd

De beste reistijd voor vrijwel alle eilanden van de Seychellen zijn april tot en met mei, en oktober tot en met november. In deze maanden is de temperatuur zeer aangenaam, en waait het niet zo hard. In april en mei is het weer erg helder, en het water daardoor ook.

Dit maakt deze maanden perfect voor de duikers onder ons.

Beste reistijd voor de Seychellen1Locatie

Wat wij vinden:
8/10

Samenvatting

Als je op zoek bent naar een tropisch paradijs waar je écht kunt genieten van de rust, ben je hier aan het juiste adres. Silhouette Island is een van de mooiste eilanden van de Seychellen. Alle eilanden lijken rechtstreeks uit een droom te komen. Het is een eiland met slechts twee hotels dus plan je reis goed!

Meer lezen over Seychellen?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU