Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer Namibië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Namibië is een schitterend land een land bij uitstek om op eigen gelegenheid te ontdekken. Niet omdat het openbaar vervoer hier zo goed geregeld is (dat is er bijna niet), maar omdat dit hét land is om met je eigen huurauto te reizen. Op deze pagina delen we alle tips over het vervoer in Namibië.

Vervoer in Namibië

Het vervoer in Namibië is vrij beperkt. Het is een gigantisch land en de locals reizen bijna allemaal met de bus. Als toerist ben je echter beter af met de auto, aangezien het openbaar vervoer niet echt efficiënt is.

Om in alle hoeken van het land te kunnen komen, en met name de nationale parken, is een huurauto eigenlijk een must. Naar Namibië reizen zonder huurauto kan, maar is een flinke uitdaging.

gravelweg NamibieDe wegen in Namibië

Reizen met de auto

Qua vervoer in Namibië heb je eigenlijk maar 1 optie. Een huurauto. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over hoe je een auto kunt huren in Namibië.

Er zijn twee manieren om een auto te huren in Namibië. De eerste optie is om deze online te regelen, voor je vertrek naar het land. De andere optie is ter plekke een auto huren wanneer je aankomt. We zetten voor beide manieren de voor- en nadelen op een rij.

Online een auto huren

De makkelijkste manier om een auto te huren in Namibië is online. Je kunt op verschillende websites gemakkelijk een vergelijking maken qua kosten en de verschillende auto’s. Het voordeel is dat je de verschillende prijzen van auto’s in een oogopslag kunt zien.

Je kunt op vergelijkingswebsites gemakkelijk de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Zo heb je snel een duidelijk overzicht van alle beschikbare auto’s.

  • Voordeel: het is goedkoper, het is overzichtelijker
  • Nadeel: –

TIP ♥ – check hier de huurauto’s in Namibië van RentalCars

In Namibië zelf

Het is natuurlijk ook mogelijk om pas bij aankomst in Namibië een auto te huren. Dit is mogelijk bij de luchthaven van Windhoek.

We raden dit persoonlijk af. Dit duurt namelijk een stuk langer wanneer je niet online gereserveerd hebt. Daarnaast is het ook niet goedkoper wanneer je ter plekke boekt.

Wat voor auto moet je huren?

Je kunt een ‘normale’ 2WD huren, maar dat is in Namibië eigenlijk geen optie. Alleen de hoofdwegen tussen de steden zijn verhard. De meeste wegen naar en in de nationale parken en andere bezienswaardigheden zijn onverhard. Ook wel gravelwegen.

Huur daarom altijd een 4WD in Namibië.

Veel van de gravelwegen worden namelijk onbegaanbaar tijdens het regenseizoen.

Je kunt ook kiezen tussen een huurauto met een tent op het dak of zonder. Het voordeel van een daktent is dat je relatief goedkoop kunt overnachten op veel plekken. Zelfs in het Etosha National Park zijn er kampeerplekken te vinden.

Op onze pagina auto huren in Namibië delen we al onze tips en ervaringen voor het huren van een auto.

Vervoer in NamibiëEen auto met tent op het dak

Reizen met de bus

Het vervoer in Namibië is voor reizigers grotendeels beperkt tot huurauto’s. Dat komt, omdat bussen niet echt een rol spelen in het land. Locals reizen wel met de bus, maar lokale bussen zijn langzaam en rijden zelden volgens een tijdschema.

Er rijdt wel een bus tussen Windhoek en Zuid-Afrika (Intercape), maar dit is allen handig voor reizigers die de oversteek maken naar Zuid-Afrika.

Minivans

Meer locals (en sommige reizigers) maken gebruik van de minivans. Deze rijden tussen bepaalde grotere steden, maar ook niet volgens een schema. Ze rijden volgens het ‘vol is vol’ principe en dat kan soms best lang duren.

Al met al is de bus niet echt een optie als je in nationale parken wil komen, omdat de bussen hier niet komen.

Reizen met de trein

Sinds 1895 is er een spoor aanwezig in Namibië en je kunt er als reiziger gebruik van maken. Je kunt met de trein van Windhoek naar Walvisbaai, via Swakopmund en van Windhoek naar Keetmanshoop.

Qua vervoer in Namibië speelt het echter nauwelijks een rol.

Binnenlandse vluchten

Mensen verwachten het niet, maar Namibië is niet heel veel kleiner dan Zuid-Afrika. Het is een gigantisch land en als je het meeste wilt zien zul je heel wat kilometers moeten maken.

Als je niet zelf wil rijden en ook niet met de bus of trein wil reizen, heb je de keus om een binnenlandse vlucht te boeken.

Windhoek heeft de belangrijkste luchthaven, maar ook Walvis Bay heeft een luchthaven evenals Katima Mulilo, Lüderitz, Ondangwa, Oranjemund en Rundu, hoewel die een stuk kleiner zijn.

TIP ♥ – Air Namibia is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij.

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU