Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Beste reistijd Namibië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Namibië is een prachtig, ongerept land. Maar wat is nu precies de beste reistijd voor Namibië? Je wilt immers wel een beetje goed weer tijdens je reis. Op deze pagina delen we daarom onze tips over wanneer je Namibië het best kunt bezoeken.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

De beste reistijd voor Namibië zijn de maanden juni tot en met september/oktober. Juni tot en met september/oktober is namelijk het droge seizoen. Tijdens deze maanden heb je de aangenaamste temperaturen en de minste regen.

De beste reistijd voor Namibië zijn de maanden juni tot en met september/oktober.

Betekent dit dat je Namibië in andere maanden niet kunt bezoeken? Nee, gelukkig niet.

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden, maar in de maanden tussen november en februari (de Namibische zomer) kan het extreem heet worden.

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 29 29 28 27 25 23 22 25 27 29 29 30
Regen (mm) 55 60 55 20 5 0 0 0 5 10 25 35

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

De seizoenen in Namibië

De beste reistijd voor Namibië is niet alleen afhankelijk van het weer, maar ook van de drukte in verband met vakanties; ook wel het hoogseizoen. In Namibië kun je onderscheid maken tussen drie seizoenen: het hoogseizoen, tussenseizoen en het laagseizoen.

Hoogseizoen

Juni t/m oktober

Het droge seizoen wordt gezien als de beste reistijd voor Namibië. Juli tot en met oktober zijn de beste maanden om hier te reizen. Accommodatie zit snel vol en je betaald de hoofdprijs voor veel dingen.

Tussenseizoen

Waterberg National Park

Mei & november

Als je de drukte wil ontlopen kun je het beste in mei of november reizen. Prijzen zijn een stuk lager en het is een stuk minder druk. In november kan het iets meer regenen dan andere maanden.

Regenseizoen

Beste reistijd voor Namibië

Dec t/m april

December tot en met april vormen het regenseizoen. Het regent hier niet zo hard als in bijvoorbeeld Azië, maar door de regen worden veel onverharde wegen onbegaanbaar. Tussen kerst en Nieuwjaar gaan prijzen omhoog.

Beste reistijd Namibië per maand

Niet iedereen heeft mogelijkheid om in de beste maanden naar Namibië te reizen. Het kan zijn dat je aan bepaalde maanden ‘vast’ zit in verband met werk. Daarom delen wij een overzicht van het weer per maand, zodat je weet wat je kunt verwachten als je buiten het hoogseizoen reist.</a

Weer in januari

In januari is het volop zomer in Namibië en kan het heel erg heet worden. Temperaturen van rond de 40°C zijn niet ongewoon, zeker niet in de Namibwoestijn. Het is ook niet de beste tijd om wildlife te spotten, omdat er meer regen valt en dieren dus moeilijker te spotten zijn.

☀️- 29°C
?️- 55 mm

Weer in februari

Het weer in februari is vergelijkbaar met dat in januari. Er valt zelfs iets meer regen. Temperatuur is nagenoeg gelijk. Door de vele regen is het moeilijk wildlife te spotten en om rond te reizen, omdat wegen onbegaanbaar worden.

Niet de beste reistijd voor Namibië.

☀️- 29°C
?️- 60 mm

Weer in maart

In maart begint de regen weer af te nemen. Vanaf maart wordt het weer dus langzaam beter. Daarnaast zakt ook de temperatuur. De heetste maanden zijn voorbij. Daarom kan het, voor degene die regen niet erg vinden, een prima periode zijn.

☀️- 28°C
?️- 55 mm

Weer in april

In april neemt de regen nog meer af evenals de temperatuur. Het is een goede maand om te reizen, maar je moet wel rekening mee houden met nog een beetje regen. Als je wildlife wil spotten is april niet de beste maand.

☀️- 27°C
?️- 20 mm

Weer in mei

Mei is officieel niet de beste reistijd voor Namibië, maar wel een van de beste maanden om in Namibië te zijn. Het regent nauwelijks, je bent de grote drukte voor en de prijzen voor accommodatie en safari’s in bijvoorbeeld Etosha zijn een stuk lager.

☀️- 25°C
?️- 5 mm

Weer in juni

Juni/juli is het begin van het hoogseizoen en is dus de beste reistijd voor Namibië. Dit is de start van het droge seizoen dus de regen is nagenoeg verdwenen. Dat betekent ook dat dieren makkelijker te spotten zijn.

Begroeiing is minimaal en de dieren moeten op zoek naar water en zijn dus vaak te vinden bij watarholes.

☀️- 23°C
?️- 0 mm

Sossusvlei Route-Namibia-Sossusvlei</a

Weer in juli

Hoewel juli de beste reistijd voor Namibië is, is dit wel een van de koudste maanden. Het is namelijk winter in het land. Overdag is het nog steeds rond de 20°C, maar ‘s nachts kan het heel erg afkoelen.

In de woestijn kan het zelfs vriezen.

Ook in juli is wildlife makkelijk te spotten in verband met de karige begroeiing en weinig water.

Houd er wel rekening mee dat juli (en augustus) de duurste maanden zijn.

☀️- 22°C
?️- 0 mm

Weer in augustus

Het weer in augustus is vergelijkbaar met dat in juli. Overdag is het warm, er valt bijna geen regen en ‘s nachts kan het koud worden. Daarnaast liggen de prijzen hoog en zit accommodatie snel volgeboekt.

Etosha, Swakopmund en Sossusvlei kunnen erg druk worden.

☀️- 25°C
?️- 0 mm</a

Weer in september

September is een van de beste maanden om in Namibië te reizen. De drukte van juli en augustus is voorbij, het is nog niet te heet en de regen is minimaal. Mocht je de keuze hebben, dan is september een perfecte maand.

☀️- 27°C
?️- 5 mm

Weer in oktober

Het ‘einde’ van de beste reistijd voor Namibië. De temperatuur begint op te lopen en de regen begint weer in te zetten. Ondanks dat is het alsnog een prima maand om in Namibië te reizen.

☀️- 29°C
?️- 10 mm

Weer in november

November kan nog steeds een goede maand zijn om in Namibië te reizen. De regen neemt toe, evenals de temperatuur. Het kan overdag weer goed heet worden. Doordat er meer regen valt, is het spotten van wildlife iets minder makkelijk.

☀️- 29°C
?️- 25 mm

Weer in december

December is over het algemeen geen hele goede maand om in Namibië te reizen. Er valt veel meer regen dan in de andere maanden en de temperatuur loopt op. Door de regen veranderd het landschap en komt er meer begroeiing waardoor wildlife moeilijker te spotten is.

☀️- 30°C
?️- 35 mm
wegen Etosha National Park

Etosha National Park

Wat is de beste tijd om wildlife te spotten in Namibië

De beste tijd om wildlife te spotten is het droge seizoen. Dit is gelijk aan de beste reistijd voor in Namibië: juni tot en met oktober. Er valt dan vrijwel geen regen en er is geen bewolking. Dat is meteen de reden dat dit de beste tijd is om wildlife te spotten.

De beste tijd om wildlife te spotten is juni tot en met oktober.

Doordat er weinig regen valt, is er ook weinig begroeiing waar wildlife kan verstoppen. Het landschap is veel kaler en dus zijn wilde dieren makkelijker te spotten.

Daarnaast valt er nauwelijks regen en moeten dieren op zoek naar water. Ze worden dan gedwongen samen te komen bij de waterpoelen.

Koud

Hou er wel rekening mee dat het tussen juni tot en met oktober behoorlijk koud kan worden. Het is namelijk winter in Namibië. Overdag zijn de temperaturen prima, maar zeker tijdens de nacht kan het behoorlijk afkoelen.

Het regenseizoen in Namibië

Het regenseizoen in Namibië loopt van  november tot maart/april afneemt. Hoewel dat de laatste jaren door de klimaatverandering, niet meer zo zwart/wit is. Regen is vaak plaatselijk en valt over het algemeen in de late namiddag.

Er valt niet heel veel regen. Zeker niet als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Costa Rica of Thailand, maar door de regen worden de gravelwegen van Namibië moeilijk begaanbaar. Daardoor wordt het lastiger reizen met een huurauto.

In het regenseizoen is wildlife minder makkelijk te spotten.

Groen

Het regenseizoen is niet altijd iets negatiefs. Zo is het landschap mooier; dieren ‘leven op en de prijzen liggen een stuk lager.

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU