Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Bezienswaardigheden Namibië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 22 maart, 2023

Namibië is een uitgestrekt land dat barst van de bezienswaardigheden. Het land is zo groot en divers dat je een keuze moet maken welke bezienswaardigheden je wilt zien in het land. Van de mooiste safari’s tot aan de een na grootste canyon ter wereld, je vindt het allemaal in Namibië.

TIP ♥ – Zie hier een route met alle hoogtepunten van Namibië

Namibië is een van de meest toegankelijke en veilige landen in het zuiden van Afrika. Het is zo populair vanwege de prachtige natuur die je er vindt. Samen met de goede infrastructuur en de uiterst vriendelijke mensen, maken Namibië tot een must-see bestemming in Afrika!

Bezienswaardigheden van Namibië

Dat Namibië zo populair is heeft te maken met de grote hoeveelheid bezienswaardigheden van Namibië. Het land is gigantisch mooi en weet daarom elke reiziger te boeien. Of je nu prachtige woestijnlandschappen zoekt of grote hoeveelheden wilde dieren, je vindt het allemaal in Namibië.

Wat veel mensen ook niet weten is dat dit land een van de veiligste landen in Afrika is. Wel zo handig om te weten! Daarnaast vind je hier naast wilde dieren ook veel historie en cultuur én kun je het land het hele jaar bezoeken.
Bezienswaaridhgeden van NamibiëDe bekende Sossusvlei

Wat is er te zien?

De meeste reizigers komen naar het land voor de ongerepte natuur van Namibië. Wil je bijvoorbeeld wilde dieren spotten? Dan is het Etosha National Park jouw bestemming in Namibië. Wil je liever door de een na grootste canyon ter wereld heen hiken? Dat kan in Fish River Canyon (en vergeet Canton Roadhouse niet!).

Verder heb je hier natuurlijk Swakopmund, een van de bekendste steden van het land. Redelijk toeristisch, maar zeker een bezoek waard. In Kolmanskop kun je nog een verlaten stad bezoeken en bij Twijfelfontein vind je eeuwenoude rotstekeningen.

Naast Etosha zijn Spitzkoppe en de Sossusvlei natuurlijk de andere, niet te missen, bezienswaardigheden. Beide adembenemende plekken met prachtige uitzichten.

Naast de bezienswaardigheden van Namibië, is het ook nog eens prachtig om rond te rijden door Namibië. De verschillende landschappen zullen je blijven verbazen wanneer je door het land rijdt.

Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen in het prachtige Namibië. Het is een land wat je gewoon gezien moet hebben in Afrika! Dus boek een vlucht, huur een auto en verken dit prachtige land!

Etosha National Park

Etosha National Park is een is een park wat je gewoonweg een keer gezien moet hebben in je leven. Het staat bekend als een van de beste plekken in Afrika om wildlife te spotten. Lees dus hier alles wat je wilt weten over het Etosha National Park.

Keetmanshoop

Keetmanshoop staat niet bekend om zijn bijzondere bezienswaardigheden. Toch is er naast de faciliteiten van de stad genoeg te beleven in de omgeving. We nemen je op deze pagina mee naar de leukste activiteiten in de omgeving van Keetmanshoop.

Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en een stad die je bijna niet kunt vermijden wanneer je naar Namibië gaat. Hier lees je alles over deze bijzondere hoofdstad van Namibië.

Walvisbaai

Walvisbaai is een steeds populairdere bestemming in Namibië. En dat is ook niet gek als je ziet wat voor bezienswaardigheden je er allemaal kunt vinden in de omgeving. Of je nu vogels wilt spotten of met een 4×4 door de Namib woestijn wilt rijden, het is allemaal mogelijk in de stad Walvisbaai.

Luderitz

Luderitz is een afgelegen stad in het westen van Namibië. De stad word vaak overgeslagen door reizigers, omdat deze zo afgelegen ligt. Dit is zonde, omdat de stad veel leuke activiteiten in de omgeving heeft. Je leest hier wat er allemaal te beleven is in Lüderitz

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU