Hoofdmenu
reis expert header

Keetmanshoop

Door: Raoul Mervel    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 30 maart, 2020

Keetmanshoop is een stad die je waarschijnlijk zult kruisen op je reis door Namibië. We moeten wel eerlijk zijn; de stad staat niet bekend om zijn bijzondere bezienswaardigheden. Veel mensen komen hier doordat ze uit Zuid-Afrika de grens oversteken richting Etosha.

Knooppunt in Namibië

Keetmanshoop is niet heel groot en staat niet bekend om de bezienswaardigheden. De stad heeft wel veel voorzieningen, omdat veel reizigers hier komen die op doorreis zijn.

Zo vind je er een ziekenhuis, een garage en verschillende supermarkten. De stad is de ideale plek als je op weg bent naar Etosha vanuit Zuid-Afrika of als je de reis naar Zuid-Afrika maakt vanuit Namibië.

Je kunt je makkelijk een dag vermaken hier, maar langer is zeker niet nodig.

kerk KeetmanshoopDe kerk in Keetmanshoop. 

Wat is er te doen in Keetmanshoop?

Ondanks dat het een ideale stad is om spullen in te slaan is er ook het een en ander te doen. Het heeft geen grote bezienswaardigheden zoals Etosha National Park, maar er is genoeg te ontdekken in Keetmanshoop.

We hebben de leukste activiteiten in de omgeving voor je op een rij gezet.

#1 Bezoek het Quiver Tree Forest

Op zo’n 15 kilometer van Keetmanshoop vind je het Quiver Tree Forest. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een bos vol met Kokerbomen. Sommige van deze bomen zijn wel 300 jaar oud.

In de omgeving van het Quiver Tree Forest kun je zo’n 250 Kokerbomen vinden. Er lopen diverse paden in het park, waardoor je er goed kunt wandelen.

Deze bezienswaardigheid is zeker een aanrader wanneer je naar Keetmanshoop gaat in Namibië.

Quiver Tree Forest Keetmanshoop

#2 Bezoek Giant’s Playground

Naast het Quiver Tree Forest staat Giants’s Playground. Dit gebied dankt zijn naam aan de bijzondere geologische rotsformaties die je er vindt. Het gebied ligt namelijk vol met bizarre rotsformaties.

De rotsformaties hebben zulke gekke vormen dat het net lijkt of ze zijn aangelegd door een reus. Vandaar de naam Giant’s Playground. Tussen de rotsformaties lopen verschillende paden waar je kunt wandelen. Pas wel op dat je niet verdwaald!

TIP ♥ – Quiver Tree Forest en Giants’s Playground hebben dezelfde ingang en liggen vlak naast elkaar. De twee bezienswaardigheden zijn dan ook goed te combineren.

giants playground Keetmanshoop NamibieDe bizarre rotsformaties bij Giant’s playground.

#3 Keetmanshoop Museum

In Keetmanshoop vin je het Keetmanshoop Museum. Het museum is gevestigd in de oude kerk.  In het museum kun je veel leren over het dorp en de historie.

In het museum zijn verschillende tentoonstellingen, kunstwerken en oude gebruiksvoorwerpen. Het museum is niet heel groot, maar je kunt er wel veel leren over de historie van de stad.

Het museum is van maandag tot vrijdag geopend van 07:00 uur tot 12:30 uur en 13:30 uur tot 16:30 uur. De toegang is gratis

#4 Maak een trip naar de Fish River Canyon

Keetmanshoop ligt op zo’n 2,5 uur rijden van Fish River Canyon. Deze canyon is de op een na langste canyon ter wereld, maar in tegenstelling tot de Grand Canyon vind je hier helemaal niemand.

De Canyon is gemakkelijk zelf te bereiken vanuit Keetmanshoop. Wanneer je zelf niet over een auto beschikt is het ook mogelijk om dagtours te boeken bij een lokale tour operator.

Het uitzicht over de canyon is prachtig en met niets te vergelijken. Fish River Canyon is dan ook echt een van de hoogtepunten in Namibië die je eigenlijk niet mag missen.

Fish River CanyonDe machtige Fish River Canyon.

# 5 Bekijk de fossielen bij Mesosaurus Fossil Site

Op zo’n 38 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop kun je de Mesosaurus Fossil site bezoeken. Hier vind je fossielen van de voorgangers van de dinosauriërs.

Naast de oude fossielen heeft het kamp zijn eigen Quiver Three Forest en Giant’s Playground. Dit is eigenlijk dezelfde attractie als die eerder genoemd staat. Je komt alleen vanaf de andere kant binnen.

Het Mesosaurus Fossil Bushcamp kun je vinden aan de C17 op zo’n 38 kilometer ten noordoosten van Keetmanshoop.

Hoe kom je er?

Keetmanshoop vormt een belangrijk knooppunt in Namibië. Er komen veel snelwegen samen in deze stad. Het is de grootste stad in het zuiden van het land.

De stad is dan ook gemakkelijk te bereiken met een auto. Je kunt de stad ook bereiken met bussen en treinen vanuit Windhoek, maar het openbaar vervoer in Namibië is niet al te best. Daarom reizen de meeste reizigers met een huurauto.

Keetmanshoop is met een huurauto gemakkelijk te bereiken vanuit de verschillende delen van het land, aangezien de belangrijkste snelwegen (B1 en B4) van het land hier samen komen.

Quiver tree forrest NamibieDe zonsondergang bij Quiver Tree Forest.

Overnachten

Keetmanshoop wordt door reizigers voornamelijk gebruikt als doorreisstad en om voorzieningen in te slaan. De stad staat dan ook niet bekend om de hoogstaande accommodaties.

Het aanbod is dan ook niet heel groot, aangezien iedereen de stad weer snel verlaat richting Windhoek, de Fish River Canyon of Zuid-Afrika.

TIP ♥ – Reserveer hier je accommodatie voor Keetmanshoop

Beste reistijd

Keetmanshoop heeft een aangenaam klimaat wat geen uitersten kent. De stad is het gehele jaar door te bezoeken. De gemiddelde temperatuur in Keetmanshoop ligt tussen de 23℃ en 29℃.

De maanden juni, juli en augustus zijn het koelste met een gemiddelde temperatuur van 20℃. In de overige maanden stijgt het kwik richting de 30℃.

De meeste regen valt in de maanden januari tot april.

Locatie

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU