Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Namibië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Namibië is een van de meest ondergewaardeerde landen in Afrika. Veel mensen reizen naar Tanzania, Zuid-Afrika of Botswana en hoewel dat begrijpelijk is, heeft Namibië ook genoeg te bieden. Om je op weg te helpen delen wij hier de belangrijkste reistips voor Namibië.

Informatie en reistips voor Namibië

Vraag een reiziger om de bekendste bezienswaardigheden van Namibië te benoemen en de kans is groot dat ze niet zo ver komen. Etosha National Park is bekend, maar de rest van de bezienswaardigheden is wat onbekender.

Ongerept is Namibië niet. Er komen genoeg reizigers, zeker in het hoogseizoen (juni t/m oktober), maar het wordt nog niet overspoeld door reizigers.

Wat is de beste reistijd voor Namibië

De beste reistijd voor Namibië zijn de maanden juni tot en met september/oktober. Juni tot en met september/oktober is namelijk het droge seizoen. Tijdens deze maanden heb je de aangenaamste temperaturen en de minste regen.

Dit is echter ook het hoogseizoen en accommodatie kan snel volgeboekt zijn.

De beste reistijd voor Namibië zijn de maanden juni tot en met september/oktober.

Namibië kan het hele jaar door bezocht worden, maar in de maanden tussen november en februari (de Namibische zomer) kan het extreem heet worden.

TIP ♥ – bekijk hier meer over de beste reistijd voor Namibië

Maand Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Temp. 29 29 28 27 25 23 22 25 27 29 29 30
Regen (mm) 55 60 55 20 5 0 1 0 5 10 25 35

Groen = beste reismaanden
Oranje = tussenseizoen
MOBIEL: swipe naar rechts voor meer maanden

Wat kost reizen in Namibië

Bij reistips voor Namibië horen natuurlijk ook de kosten. Want wat kost een reis door Namibië? Feit is dat Namibië niet heel goedkoop is.

Reken op zo’n €100-€115 p.p. per dag aan kosten (met 4WD).

Nogmaals, Namibië is niet goedkoop, maar reizen in Afrika is sowieso niet heel goedkoop. Dat het zo prijzig is, komt met name door de lodges en het huren van een 4WD. Het kan iets goedkoper, maar verwacht niet dat je hier low-budget kunt reizen.

TIP ♥ – lees hier meer over de kosten in Namibië

auto huren in NamibieEen auto met daktent kost je snel €100 per dag

Etosha National Park

Heb je een visum nodig?

Als je als toerist naar Namibië reist, heb je geen visum nodig. Iedereen met een geldig paspoort kan 90 dagen of korter in Namibië reizen zonder daar een visum voor aan te vragen.

Je hebt geen visum voor Namibië nodig.

Ondanks dat je geen visum nodig hebt, moet je wel wat dingen op orde hebben:

  • paspoort dat 6 maanden geldig is op het moment van binnenkomst;
  • retour- of doorreisticket;
  • 2 lege pagina’s in paspoort;
  • hotelreservering.

TIP ♥ – meer over het visum lees je hier

Hoe reis je van A naar B

Het vervoer in Namibië is vrij beperkt. Het is een gigantisch land en de locals reizen bijna allemaal met de bus. Als toerist ben je echter beter af met de auto, aangezien het openbaar vervoer niet echt efficiënt is.

Om in alle hoeken van het land te kunnen komen, en met name de nationale parken, is een huurauto eigenlijk een must. Naar Namibië reizen zonder huurauto kan, maar is een flinke uitdaging.

Auto huren

Een van de beste reistips voor Namibië is het huren van een auto. In Namibië heb je wel een 4WD nodig, omdat de meeste wegen in het land niet verhard zijn. Je kunt een normale 4WD huren voor zo’n €50 per dag.

Het is echter leuker (en makkelijker) om een 4WD met daktent te huren. Dit kost je zo’n €100 per dag, maar bespaart je wel kosten op accommodatie.

TIP ♥ – hier delen we alle tips voor het huren van een auto

Budget voor Namibie

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU