Hoofdmenu
reis expert header

Walvisbaai

Door: Raoul Mervel    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 30 maart, 2020

Walvisbaai is een populaire bestemming in Namibië. En dat is ook niet gek als je ziet wat voor bezienswaardigheden je er allemaal vindt. Van de prachtige Lagune van de stad zelf tot aan de hoogste duin van Namibië, je vindt het allemaal in Walvisbaai.

Walvisbaai; een bijzondere kustplaats

Walvisbaai is een diverse stad in het westen van Namibië. De stad ligt midden in de woestijn, maar is relatief koel door de Atlantische stromingen voor de kust. Naast de prachtige ligging van Walvisbaai, heeft de stad ook nog een scala aan activiteiten te bieden.

De stad ligt midden in het land aan de kust, maar voor het strand hoef je hier niet te komen. Als je echter pelikanen, flamingo’s, dolfijnen of walvissen wilt spotten, is dit de plek voor jou.

Dune 7

De beroemde Dune 7 in Walvisbaai.

Wat is er te doen in Walvisbaai?

Er zijn steeds meer reizigers die naar de stad Walvisbaai komen. De stad zelf is niet heel spectaculair, maar de omgeving is dat wel. Iedereen kan zich hier vermaken.

Of je nu een vogelspotter bent of een echte thrillseeker… Walvisbaai heeft gegarandeerd een bezienswaardigheid of activiteit waar jij je mee kunt vermaken. We hebben de leukste activiteiten in Walvisbaai voor je op een rij gezet.

#1 Beklim Dune 7

Naast Walvisbaai vind je de hoogste zandduin van Namibië, genaamd Dune 7. Als je de enorme duin weet te beklimmen heb je prachtig uitzicht over de omgeving.

Dit is zeker een aanrader in de omgeving van Walvisbaai, aangezien de duin gratis te betreden is en je hier het beste uitzicht in de regio hebt.

TIP ♥ – het is een flinke klim voordat je helemaal boven bent! Neem dus genoeg water mee, want de duin ligt midden in de woestijn.

#2 Quad rijden door de woestijn

Wanneer je geen zin hebt om de hoogste duin van Namibië te trotseren, kun je de Namib woestijn ook verkennen met een quad. Je rijdt dan door de prachtige zandduinen van de Namibië woestijn.

Dit is een aanrader wanneer je in Walvisbaai bent, omdat het een van de beste (en leukste) manieren is om  de duinen te verkennen. Je komt veel verder dan dat je de duinen lopend verkent.

Er zijn verschillende tours te boeken van een half uur tot meerdere uren quad rijden.

Walvisbaai Namibie

#3 Ga sandboarden van de duinen

Een andere populaire activiteit in de duinen van Walvisbaai is sandboarden. Dit kan op twee verschillende manieren. Je kunt staand op een snowboard van een zandduin boarden of liggend.

De staande versie gaat iets minder snel en is daarom ook geschikt voor kinderen. Bij de liggende versie ga je een stuk snellen naar beneden op alleen een houten plankje. Voor deze activiteit moet je niet bang zijn!

Bij de liggende versie van het sandboarden kun je namelijk snelheden bereiken van zo’n 80 kilometer per uur. Dit voelt echter nog veel sneller, omdat je op een dun plankje ligt.

Deze trip is zeker een aanrader voor de thrillseekers onder ons!

TIP ♥ – je kunt zowel de quadtour, als de sandboard tour hier reserveren.

#4 Bekijk de vele vogels in de regio

De omgeving van Walvisbaai is een bekende plek voor vogelspotters. De baai van de stad is namelijk een waar vogelparadijs. Naast de baai, vind je in de omgeving ook veel plekken waar vogels massaal samen komen.

Er is namelijk een beschermd vogelreservaat waar je veel verschillende soorten kunt zien.

Je kunt in de baai en het vogelreservaat veel bijzondere vogels zien zoals flamingo’s, pelikanen en zelfs pinguïns!

flamingo Walvisbaai

#5 Spot dolfijnen en walvissen in Walvisbaai

In Walvisbaai kun je ook diverse tours boeken om de zee rond de stad te verkennen. De stad dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger veel walvissen zwommen in de planktonrijke wateren.

Tegenwoordig kun je mooie boottochtjes maken in de omgeving van walvisbaai. Je gaat dan op zoek naar dolfijnen en walvissen tijdens een relaxte dagcruise.

Je hebt kans om walvissen te spotten van juli tot en met november.

De kans dat je walvissen spot is natuurlijk afhankelijk van het weer en de walvissen zelf, maar het is zeker een poging waard!

#8 Bezoek het Namib-Naukluft National Park

Onder Walvisbaai ligt het Namib-Naukluft National Park. Dit is een van de grootste nationale parken van Afrika. Je vindt er veel bezienswaardigheden, omdat het zo verschrikkelijk groot is.

Vanuit Walvisbaai zijn er verschillende tours te boeken om het noordelijke gedeelte van het park te verkennen. Je kunt er verschillende 4×4 tours boeken om het park te verkennen.

Namib-Naukluft National Park WalvisbaaiDe zandduinen van het Namib-Naukluft National Park.

Hoe kom je er?

Walvisbaai is goed te bereiken uit de verschillende delen van het land. Hoewel de afstanden in Namibië immens zijn, maakt de omgeving dit allemaal goed tijdens je lange reizen.

Er zijn diverse manieren om de stad te bereiken. Zo rijden er verschillende bussen tussen Windhoek en Walvisbaai. Ook heeft de stad een vliegveld waar viermaal per week vluchten vertrekken naar Windhoek.

De beste manier om Walvisbaai de bereiken is echter met een huurauto. De meeste reizigers zullen dan ook gebruik maken van een huurauto tijdens hun route door Namibië. Walvisbaai ligt op zo’n 4,5 uur rijden van de hoofdstad Windhoek.

Overnachten

Walvisbaai is een populaire bestemming onder reizigers in Namibië. Dit komt onder andere door de vele bezienswaardigheden die er zijn.  Er zijn daarom ook veel accommodaties te vinden in Walvisbaai.

Alle accommodaties zijn te vinden in het zuidelijke gedeelte van de stad. Je vindt hier zowel budget accommodaties als zeer luxe hotels.

TIP ♥ – reserveer hier je accommodatie voor Walvisbaai

Beste reistijd

Walvisbaai is het gehele jaar door te bezoeken. De stad heeft een aangename temperatuur tussen de 18℃ en 25℃. De temperatuur is redelijk constant in de stad door de koude Atlantische stromingen. Hierdoor word het dus nooit echt heet in de stad ondanks dat het midden in de woestijn ligt.

De maanden augustus tot december zijn het koelste met een gemiddelde temperatuur van 20℃. Je hebt het meeste kans op regen in de maanden februari en maart.

De rest van het jaar regent het nauwelijks.

De stad heeft geen beste reistijd, omdat het het gehele jaar door te bezoeken is.

Locatie

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU