Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Ouzoud

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Veel mensen die in Marrakech verblijven, gaan ook een dagje naar de Ouzoud watervallen. De watervallen zijn behoorlijk indrukwekkend en ze horen niet voor niets bij een van de meest gefotografeerde plekken in Marokko. De combinatie van de ligging in het Atlas gebergte, de groene natuur en het watergeweld maken het een populaire dagtrip.

De mooiste waterval in Marokko

De Ouzoud watervallen zijn 11o meter hoog. Nog lang niet zo hoog als de hogoste waterval in Afrika; de Tugelawaterval in Drakensbergen (Zuid-Afrika), maar alsnog erg indrukwekkend. In de omgeving kun je mooi wandelen, zwemmen en naar verschillende viewpoints klimmen.

De watervallen liggen in een spectaculaire omgeving met veel groen. Je kunt eerst naar boven klimmen naar het viewpoint voor een spectaculair uitzicht. Daarna kun je naar beneden richting het basin waar je het natuurgeweld van dichtbij kunt voelen!

Ouzoud

De waterval

Tips voor het bezoeken van de waterval

Het bezoeken van de waterval is vrij makkelijk vanuit Marrakech. In de hele stad kun je tours boeken. Wij geven nog een aantal tips voor het bezoeken van deze bijzondere plek.

#1 Hoe kom je hier?

Het is niet zo lastig om hier te komen. De Ouzoud watervallen liggen op ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Marrakech. Je kunt er op drie manieren komen; de taxi, de bus of met een georganiseerde tour. Een taxi is behoorlijk prijzig.

Met het openbaar vervoer kan ook. Dit kost je zo’n €25 p.p en je bent een eeuwigheid onderweg. Aangezien een tour ook zo’n €25 kost is een georganiseerde dagtour makkelijker. Je wordt opgehaald bij je accommodatie en daarna ook weer afgezet.

#2 Wat is de beste tijd

De watervallen kunnen het hele jaar door bezocht worden, maar zijn uiteraard indrukwekkender als het geregend heeft.De maanden december tot en met maart zijn de regenachtigste maanden. Nadeel is dan dat het ook een stuk kouder is.

In de zomermaanden is het hier warm genoeg om te zwemmen, maar os het ook drukker met locals en andere reizigers.

TIP ♥ – check hier de beste reistijd voor Marokko

#3 Wat is zijn de entreekosten?

Het mooie aan de Ouzoud watervallen is dat er geen entreeprijs is. Toegang is gratis. Je kunt wel een gids huren die je wat meer vertelt over de regio, maar dat is naar onze mening vrij nutteloos.

Er zijn geen entreekosten

#4 Wat is er te doen?

Er is genoeg te doen bij de watervallen hoewel het wel afhankelijk is van het seizoen waarin je naar de watervallen reist. Dit zijn de leukste dingen om te doen.

Zwemmen

Als het warm genoeg is kun je bij de Ouzoud watervallen zwemmen. Het water is afkomstig van de Al Abid rivier en er zijn verschillende baden waar je een verfrissende duik kunt nemen. Lekker als je net een lang stuk gelopen hebt.

Boottocht

Het is niet echt een boottocht, maar je kunt in een bootje dichtbij de waterval komen. Verwacht geen Iguazu Falls taferelen waar je met een gigantische boot naar de basis van de watervallen vaart, maar het is wel leuk om te doen.

TIP ♥ – de boottocht kost ongeveer 20 dirham.

Aapies kijken

In de buurt van de waterval leven wilde Barbary apen. Ze spelen in de bomen en hangen rond de rivier en de watervallen op zoek naar eten en verkoeling. Je kunt dichtbij komen, maar kijk wel uit. Het blijven wilde dieren.

Ouzoud

#5 Je kunt hier overnachten

Als je met het openbaar vervoer reist moet je hier overnachten. Het is namelijk te ver om in één dag te doen met het openbaar vervoer. Gelukkig heb je hier een aantal accommodaties. Een van de beste plekken om te overnachten is Riad Cascade d’Ouzoud. Dicht bij de watervallen en mooi ingericht!

#6 Zijn er restaurants?

Ja. In het dorpje Ouzoud vind je talloze plekken waar je wat kunt eten of even kunt zitten. Er zitten veel restaurants, riads en plekken waar je wat kunt drinken.

Locatie Ouzoud watervallen

Meer lezen over Marokko?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU