Beste reistijd Marokko

Velen denken bij Marokko aan hoge temperaturen en extreme droogte. Toch is het klimaat van het land niet zo gemakkelijk te beschrijven. In het zuiden en zuidoosten van het land is het inderdaad heet en droog, net zoals in de lager gelegen delen in centraal Marokko en de zuidelijke kust.

Beste reistijd Marokko

Je kunt Marokko het beste bezoeken in de lente van maart tot en met mei en de herfst van september tot oktober/november. Het land is dan op zijn mooist aangezien het landschap mooi groen is, wat zorgt voor mooie uitzichten. Ook in de herfst (september tot oktober/november) is het prima vertoeven in Marokko als de temperatuur erg aangenaam is.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Marokko zijn de maanden maart tot en met mei en september tot oktober/november

Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden, juni tot en met augustus, behoorlijk heet kan worden in het zuidelijke deel van het land. De winter kan overdag in het zuiden perfect zijn, maar in de woestijn erg koud.

Beste reistijd voor Marokko

Beste reistijd voor Marokko per maand

De seizoenen van Marokko

Marokko is een land dat net als Nederland een grote variatie kent in weersomstandigheden. De weersomstandigheden in Marokko zijn erg afhankelijk van de locatie. In het zuiden is het vaak warmer dan in het noorden. Daarom is de beste reistijd voor Marokko ook niet voor iedereen hetzelfde.

Zoals zoveel landen heeft Marokko ook te maken met seizoenen. In dit geval doelen we niet zozeer op winter, lente, zomer of herfst, maar op hoog- en laagseizoen.

Hoogseizoen

Chefchaouen
Mrt – mei + okt – nov

Hoewel je niet de hoogste temperaturen hebt is dit de beste reistijd voor Marokko. De temparaturen zijn in de meeste delen van het land aangenaam waardoor het bezoeken van steden of tours het beste te doen is.

Vakantieseizoen

Budget voor Marokko
Juni t/m september

Vanaf mei/juni begint te temperatuur enorm op te lopen. Zeker in het zuiden van Marokko. Hoewel het een populaire vakantieperiode is, is het extreem heet is deze maanden van het jaar.

Laagseizoen

Beste reistijd voor Marokko
November t/m maart

Eigenlijk is er niet echt een laagseizoen in Marokko. Ook in deze maanden reizen er ontzettend veel mensen af naar dit land. Denk maar aan de de goedkope vakantiedeals in deze maanden van het jaar.

Beste periode om te gaan

De beste reistijd voor Marokko is ook deels afhankelijk van wat je wil gaan doen. Het hoogseizoen zijn de maanden maart tot en met mei en september tot en met oktober. Maar dat betekent niet dat je in de andere maanden niet naar Marokko kunt reizen.

De beste reistijd voor Marokko verschilt per reiziger

De beste reistijd voor Marokko voor mensen die het Atlas-gebergte willen bezoeken is tussen maart en november. Dat is omdat er dan geen sneeuw ligt. Wil je de woestijn bezoeken? Ga dan vooral niet tussen juni en september want dan is het extreem heet.

TIP ♥ – de beste reistijd voor Marokko is voor iedereen anders

Wil je liever zonnebaden aan de Atlantische kust? Dan kun je het beste in onze zomermaanden gaan omdat er in de wintermaanden veel regen valt, vooral rond Casablanca. Wil je skiën (ja dat kan!)? Ga dan van januari tot half februari.

Regenseizoen van Marokko

Net als in Nederland valt in Marokko de meeste regen in de winter. Veel van deze regen valt op de Westhellingen. Deze plek kun je rondom deze periode beter vermijden. In de winter van Marokko is er in het land nog altijd voldoende te beleven. Op sommige plekken in het land kun je zelfs skiën.

Chefchaouen

Chefchaouen in de schemering

Beste reistijd per maand

Zoals al eerder vermeld, is de beste reistijd voor Marokko niet zo zwart/wit. Overdag is het erg heet, ’s nachts is het beduidend kouder. In de zomer is het bijna niet uit te houden door de hitte, in de winter is het erg fris. Om je een nog beter beeld te geven van de beste reistijd voor Marokko, hebben we het klimaat van het land per maand op een rijtje gezet.

Januari

Januari (en februari) vallen officieel buiten de beste reistijd voor Marokko maar het is een geweldige tijd om het land te bezoeken als de drukte wil overslaan. Het is over het algemeen zonnig en mild, maar er is kans op regen. Goedkoper reizen.

Februari

Februari is vergelijkbaar met januari qua weer. Dat betekent veel zon, strak blauwe lucht en weinig regen. In februari neemt de temperatuur iets toe en in de voorjaarsvakantie kan het drukker zijn met vakantiegangers.

Maart

In maart begint de beste reistijd voor Marokko echt in te zetten. De regen neemt af en temperaturen nemen toe. Het is lente en dat betekent dat het land in bloei is. De temperatuur schommelt tussen de 10°C en 20°C. Neem dus nog steeds warme kleding mee.

April

April (en mei) is een populaire tijd om Marokko te bezoeken. Temperaturen gaan richting de 25°C and 30°C afhankelijk van de plek waar je bent. Je bent nog vóór de vakantiemaanden dus het is nog niet zo druk.

Mei

Mei is qua weer en drukte vergelijkbaar met april. Alles is in bloei, temperaturen nemen toe en de regen neemt steeds meer af. Prima maand om Marokko te bezoeken.

Juni

Vanaf juni begint het serieus warm te worden. Zeker in het zuiden en de woestijn. Het noorden blijft nog wat koeler. Het is de laatste maand voordat de drukte van juli en augustus los barst.

Juli

In juli en augustus wordt het ect heet. Daarnaast is het behoorlijk druk in het land omdat je te maken krijgt met internationale vakanties. Hoewel het officieel niet tot de beste reistijd voor Marokko hoort is het dus wel druk. Hou er rekening mee dat het niet de meest ideale maand is om te reizen i.v.m. de hitte. Temperaturen kunnen richting de 40°C gaan.

Augustus

Vergelijkbaar met juli. Het is extreem heet en de woestijnregio’s kunnen niet worden bezocht. Hou er rekening mee dat het niet de meest ideale maand is om te reizen i.v.m. de hitte. Temperaturen kunnen richting de 40°C gaan.

September

In september begint de temperatuur weer af te nemen en het is een ideale maand om Marokko te bezoeken. Vakantie is overal voorbij wat betekent dat het niet alleen mooi weer is, maar ook vrij rustig.

Oktober

Oktober valt midden in de beste reistijd voor Marokko. Goede maand om te hiken aangezien het iets minder warm is en er af en toe een bui valt waardoor de natuur weer mooi groen kleurt. Populaire maand dus hou rekening met drukte.

November

Dit is een prima maand om steden te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam waardoor een stedentrip niet uitloopt op een zweet-partij. Je hebt vaak een strak blauwe lucht en temperaturen rond de 20°C.

December

In december zakt de temperatuur richting de 15°C, maar het is nog steeds aangenaam. In de berge kan het erg koud zijn. Hou rekening met drukte tijdens Kerst en Oud&Nieuw in steden als Marrakech of Fez.

Chefchaouen

Het bezoeken van steden kun je beter in de koelere maanden doen

Beste reistijd voor stedentrip in Marokko

De ene regio in Marokko kun je het beste in de ene maand bezoeken, de andere regio kent weer een andere beste reistijd.

Wil je een grote stad als Marrakech, Agadir of Fez bezoeken, dan kun je dit het beste in het voorjaar of in de herfst doen. In de zomer is het namelijk ontzettend heet in deze steden. Temperaturen van 40°C en hoger komen in deze periode regelmatig voor.

In de winter is het juist weer erg fris in de steden, zeker in Fez. Hier kan het zelfs -10°C worden in de winter. Dit komt omdat Fez tegen de woestijn aan ligt. Het zeewater heeft hier geen matigende invloed op de temperatuur.

TIP ♥ – Wil je wandelen in het Atlasgebergte? Ga dan niet in de winter, maar liever in het voorjaar of in de herfst.

Strandvakantie

Ga je naar Marokko om hier heerlijk op het strand te liggen, dan raden wij je aan in mei, juni of september naar het land te reizen. De temperaturen zijn erg aangenaam in deze maanden en het is beduidend minder druk op het strand dan in juli en augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven