Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Casablanca

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Casablanca is een van de bekendste steden van Marokko, maar wordt niet zo druk bezocht als bijvoorbeeld Marrakech, Fez of Chefchaouen. Casablanca is een redelijk moderne stad als je het vergelijkt met andere steden. Het wordt ook wel het economische hart van het land genoemd. Toch is hier met het koloniale centrum, de vele markten, musea en paleizen genoeg te zien.

Hip Casablanca

Casablanca heeft niet de traditionele en authentieke look-and-feel van bijvoorbeeld Marrakech of Fez, maar dat betekent niet dat er niks te doen of zien is. Zo vind je in deze stad de grootste moskee ter wereld, veel gezellige markten, oude medina’s én ligt de stad aan de kust!

Het is vooral de stad waar de economie draait. Veel jonge Marokkanen komen hier om te studeren en dankzij het moderne karakter van de stad waan je je in een hele andere wereld dan de rest van Marokko.

Casablanca

Casablanca

8x leuke dingen om te doen in Casablanca

Casablanca heeft enkele prachtige stranden en een bruisend uitgaansleven, maar de meeste toeristen komen niet naar de stad om de hele dag op het strand te liggen en in de avond op stap te gaan. Wil jij ook meer van de stad zien dan enkel de mooie stranden en de leuke bars?

Lees dan snel verder, want in onderstaande alinea’s lees je wat je allemaal kunt zien, doen en beleven in het moderne Casablanca.

#1 Bezoek de Hassan II Moskee

De Hassan II Moskee is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De moskee werd in 1993 geopend en is vernoemd naar de toenmalige koning van Marokko, Hassan II. Wat de moskee zo bijzonder maakt, is dat het de grootste moskee ter wereld is.

Er passen maar liefst 25.000 mensen in de moskee en er kunnen er nog 80.000(!) op het plein voor de moskee. Daarnaast is de moskee uniek omdat men het dak kan openen.

Je kunt de moskee vanbuiten bekijken, maar voor een kleine toegangsprijs mag je ook naar binnen. Dit is uniek, want veel grote moskeeën in Marokko zijn niet toegankelijk voor niet-moslims.

TIP ♥ – entree is 120 dirham

#2 Wandel over de boulevard de la Corniche

Boulevard de la Corniche is een van de belangrijkste straten van de stad. In de straat, die parallel loopt aan de zee, vind je vele restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden. Als je lekker wil eten, iets wil drinken of wil stappen in Casablanca, moet je zeker in deze straat zijn.

Casablanca

De Hassan II Moskee

#3 Shoppen in de Morocco Mall

Aan de La Corniche vind je ook de Morocco Mall, een van de grootste winkelcentra in Afrika. Het is bijzonder om te zien en je verwacht in een stad als Casablanca niet zo’n mega winkelcentrum. Je kunt er van alles doen en kopen.

Uiteraard vind je er honderden winkels, met anme kleding winkels, maar je kunt hier ook terecht voor activiteiten. Zo kun je hier schaatsen, is er een aquarium en een indoor kermis. Ideaal voor een regenachtige dag!

#4 Verken de medina van Casablanca

Achter de oude stadsmuren vind je het oude deel van Casablanca. De medina van Casablanca is niet zo groot als de medina van Marrakech of Fez, maar is wel leuk om te bezoeken. De medina laat je namelijk kennis maken met de geschiedenis van de moderne stad.

Het is dé plek om het lokale leven in de stad te ervaren. Dwaal door de eindeloze straatjes en oude wijken, drink thee met locals of shop voor souvenirs bij een van de vele straatverkopers.

TIP ♥ – probeer het eten wat hier veel verkocht wordt

#5 Ga naar het Mohammed V Square

Dit is het hart van Casablanca. Op het plein vind je veel gebouwen uit de jaren 20, de meeste met Spaans-islamitische architectuur. Het is een van de weinige delen van de stad wat niet modern is. Een van de meest opvallende gebouwen is de Wilaya, met een prachtige tropische tuin.

Het plein is altijd vol met locals en reizigers en er hangt een gezellige sfeer.

Casablanca

Het Mohammed V Square

#6 Ga naar Quartier Habous

Quartier Habous is een oude wijk die veel weg heeft van een kleine souk, zoals je deze veel tegekomt in Marokko. Je kunt er niet alleen leuke souvenirs kopen, maar ook het koninklijk paleis bewonderen. Wel van de buitenkant, want je mag er niet naar binnen.

TIP ♥ – bezoek Mahakma du Pasha in Quartier Habous. Dit is een prachtige Town Hall die met hout en mozaïek versierd is. Je kunt hier prachtige foto’s maken, met bloeiende sinaasappelbomen op de achtergrond.

#7 Bezoek King’s Palace

De koning heeft genoeg paleizen in het land. In bijna elke grote stad vind je er een. Het paleis van de koning in Casablanca is net zo bijzonder als de andere, met een plein aan de voorkan. Het paleis mag je niet in, maar het is bijzonder genoeg om het te zien.

#8 Bezichtig de Cathedral du Sacre Coeur

Niet te verwarren met die in Frankrijk! Deze kathedraal werd gebouwd in 1930 en het is een mix van zowel Europese als Marokkaanse architectuur. Helaas is het in de afgelopen decennia nauwelijks bijgehouden waardoor het gerestaureerd moet worden.

TIP ♥ – officieel mag je niet naar binnen, maar sommige is het gelukt dus het is het proberen waard!

Casablanca

Cathedral du Sacre Coeur

Overnachten in Casablanca

Een van de dingen waar wij altijd tegenaan lopen is het vinden van accommodatie. Niet zozeer de accommodatie zelf, maar de wijk waar je het beste kunt overnachten. Wij delen daarom deze tips.

Oude Medina

De leukste plek om te overnachten in Casablanca in de buurt van de oude medina, het ommuurde deel van de stad. Hier vind je sfeervolle accommodatie (riads), leuke marktjes, gezellige restaurants en het is niet al te groot.

TIP ♥ – bekijk hier de accommodatie in de medina

Habous Quarter

Naast de oude medina is it ook een goede plek om te overnachten. Er rijdt een tram naar alle delen van de stad, je hebt er indrukwekkende gebouwen en veel leuke accommodaties.

De boulevard

Als je uitzicht wil op zee kun je het beste op de boulevard overnachten. De prijzen liggen hier wel een stukje hoger en daarnaast is het niet zo gezellig als het stadscentrum, maar het uitzicht op zee maakt een hoop goed!

TIP ♥ – bekijk hier alle accommodatie in de stad

De beste reistijd

Je kunt Casablanca het beste in het voorjaar of in het najaar bezoeken. Dus vlak voor de zomer en na de zomer. Tijdens deze maanden is de temperatuur er aangenaam en is de kans op neerslag klein. Daarnaast is het niet zo druk.

In de winter is het beduidend frisser in de moderne stad. De wintermaanden zijn ook de regenachtigste maanden. De maanden juli en augustus zijn qua weer goed, maar druk.

Casablanca

Locatie Casablanca

Meer lezen over Marokko?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU