Bezienswaardigheden Marokko

Marokko is een populaire bestemming onder Nederlanders. Het trekt cultuurliefhebbers, backpackers, avonturiers, gezinnen, stedentrippers en nog veel meer reizigers aan en het weet elke reiziger van begin tot eind te boeien. Het land is enorm in opkomst als vakantiebestemming en dat is meer dan terecht. Op deze pagina hebben we de mooiste bezienswaardigheden Marokko op een rij gezet.

Bezienswaardigheden Marokko

Een groot voordeel is dat Marokko een van de makkelijkst bereikbare landen in Afrika is. Je kunt er heen rijden en vliegen duurt maar een paar uur en belangrijker; een retourtje kost je vaak niet meer dan €150. Toch is dat natuurlijk niet de reden dat het zo populair is.

Marokko trakteert haar bezoekers met prachtige culturele bezienswaardigheden, oude keizerlijke steden, gortdroge woestijnen, indrukwekkende stranden en gastvrije locals. Het is een land van uitersten dat reizigers alles biedt wat ze zoeken. En de bezienswaardigheden Marokko zijn eindeloos.

Wat is er te zien

Verrassend veel. Natuurlijk zullen de meeste reizigers naar steden als Marrakech, Fez of Chefchaouen trekken. Dat is prima als je een paar dagen in Marokko bent, maar als je het land écht wil ontdekken raden we aan om verder te kijken dan deze kleurrijke steden.

Marokko biedt namelijk ook een mooie natuur, prachtige stranden en bijzondere activiteiten. Zo kun je met een 4×4 door de Sahara trekken of surfen op de mooiste golven. Je kunt natuurlijk ook gewoon een theetje drinken of dagje relaxen in een traditionele hammam.

Marrakech

Marrakech is een van de bekendste steden van Marokko. Misschien wel de bekendste. En dat is natuurlijk niet voor niets. Deze stad, met het sfeervolle oude centrum, is net en openlucht museum met indrukwekkende gebouwen, gezellige theewinkels en een prachtig centrum. Een must-see voor iedereen die naar Marokko reist!

Chefchaouen

Chefchaouen is na Marrakech waarschijnlijk de meest bezochte stad van Marokko. Google een foto van de stad en je ziet meteen waarom. Dit klein bergdorpje in het noorden van Marokko wordt ook wel de Blue City genoemd. Het is een van de mooiste en meest sfeervolle steden van Marokko. Een must-see tijdens je reis!

Fez

In slechts een paar jaar tijd is koningsstad Fez uitgegroeid tot een van de populairste bestemmingen in het prachtige Marokko. Samen met Marrakech en Chefchaouen staat deze stad steevast op de to-do lijst van menig reizigers. Dit is niet zo vreemd, want Fez is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Bekijk onze tips!

Rabat

In Marokko vind je vier oude keizerlijke steden; Fez, Marrakech, Meknes en Rabat. Rabat is vandaag de dag nog steeds de hoofdstad van het land, hoewel het niet het karakter van een hoofdstad heeft. Helaas staat Rabat bijna nooit bovenaan het to-do lijstje van reizigers. Begrijpelijk, maar de stad is veel mooier dan veel mensen denken.

Essaouira

Iedereen kent steden als Marrakech of Chefchaouen. Dat zijn de echte trekpleisters van Marokko. Wat veel mensen niet weten is dat Essaouira net zo leuk is. En dat op slecht drie uur rijden vanuit Marrakech. Bijkomend voordeel; het is hier een stuk rustgier!

Merzouga

In het zuidwesten van Marokko vind je het kleine dorp Merzouga. Hoewel het dorp niet groot is, is het voor veel reizigers een echte bucketlist bestemming. Dat is niet heel gek want het ligt n de Erg Chebbi woestijn en is een van de meest opmerkelijke plekken in heel Afrika.

Agadir

Agadir is een van de bekendste steden van Marokko en vooral bekend als badplaats. Het is daarom een populaire plek om te bezoeken. Je kunt hier surfen, over de boulevard struinen, op het strand liggen, markten bezoeken of lekker relaxen in een van de hammams.

Casablanca

Casablanca is een van de bekendste steden van Marokko, maar wordt niet zo druk bezocht als bijvoorbeeld Marrakech, Fez of Chefchaouen. Casablanca is een redelijk moderne stad als je het vergelijkt met andere steden. Het wordt ook wel het economische hart van het land genoemd. Toch is hier met het koloniale centrum, de vele markten, musea en paleizen genoeg te zien.

Ouzoud

Veel mensen die in Marrakech verblijven, gaan ook een dagje naar de Ouzoud watervallen. De watervallen zijn behoorlijk indrukwekkend en ze horen niet voor niets bij een van de meest gefotografeerde plekken in Marokko. De combinatie van de ligging in het Atlas gebergte, de groene natuur en het watergeweld maken het een populaire dagtrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven