Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Kenia

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 6 september, 2022

Iedereen die naar Kenia op reis gaat, zal eerst een visum moeten aanvragen. Een visum aanvragen is gelukkig niet zo heel lastig. Zeker omdat het gewoon online kan. Ik vertel je alles over het visum voor Kenia en hoe je deze aanvraagt.

Visum Kenia aanvragen

Zoals gezegd is het niet zo moeilijk (wel noodzakelijk) om een visum voor Kenia aan te vragen. Het kan op twee manieren. Je kunt het regelen via de officiële website (Ecitizen), met hulp van een visumbureau of via de ambassade in Nederland.

Aanvragen via Ecitizen

De makkelijkste manier om je visum voor Kenia te regelen is via Ecitizen. Het Ecitizen is de officiële  website waar je het visum kunt aanvragen. Het werkt vrij simpel.

Ga naar de website, maak een account aan en kies de optie die je wil aanvragen (toeristen visum). Je vervolgt de stappen die aangegeven staan. De hele website is in het Engels.

Als je alle stappen hebt doorlopen betaal je US$51 per visum. Je krijgt dan via de mail een ‘Reference Number’. Deze moet je bewaren, want hiermee kun je de status checken van je aanvraag. Dit kan bij je profiel.

Het aanvragen van je visum kan tot 2 werkdagen duren. Als er bij je profiel ‘Issued’ staat is je visum goedgekeurd. Als dat na 10 dagen niet tevoorschijn komt, moet je contact opnemen met Ecitizen.

Vergeet niet dat je ‘visum’ (eigenlijk is het een PDF) te downloaden. Deze moet je uitgeprint meenemen naar Kenia.

Check hier de mooiste bezienswaardigheden van Kenia

Aanvragen bij de grens (Visa On Arrival)

Een andere makkelijke manier om je visum te regelen is bij aankomst in Kenia. Dit noemen ze een Visa On Arrival en ook voor Kenia is dat mogelijk. Je volgt de borden richting Immigratie waar je aangeeft een visum te willen.

Je overhandigt je paspoort, betaalt de kosten en you’re good to go!

Aanvragen via visumbureau

Als je bovenstaande optie te spannend vindt (begrijpelijk), kun je je visum ook regelen via een visumbureau in Nederland. Er zijn genoeg websites die dit voor je kunnen regelen, maar wij hebben goede ervaringen met Traveldocs.

De service is wat duurder, maar je weet wel zeker dat de aanvraag van je visum goed wordt geregeld.

Aanvragen bij ambassade

De laatste mogelijkheid om je visum te regelen is via de ambassade in Nederland. Dit is handig als je in de buurt van Den Haag woont. Je maakt hier een afspraak, levert je paspoort in, wacht een aantal dagen en kunt na goedkeuring je paspoort, met stempel, weer ophalen.

Tsavo National ParkTsavo National Park

Hoe lang mag je in Kenia blijven

Zodra je door de immigratiecontrole bent, mag je 90 dagen in het land blijven. Dit kan eenmalig verlengd worden met 90 dagen op het immigratiehoofdkantoor. Het maximum aantal maanden dat een bezoeker in Kenia mag verblijven is 6 maanden.

Als je een visum aanvraagt (en krijgt) hou er dan rekening mee dat deze 3 maanden geldig is voordat je op reis gaat.

Wat heb je nodig

Om een visum aan te vragen heb je geen speciale dingen nodig. Dit moet je op orde hebben

  • Een paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is bij vertrek;
  • Een retour- of doorreisticket
  • Een pasfoto
  • Een reisvoorstel

Meer lezen over Kenia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU