Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Pico Bonito

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Pico Bonito, een dicht beboste berg die uitkijkt over La Ceiba, maar ook een prachtig nationaal park. Het is zelfs één van de bekendste parken van Honduras. Door de hoogteverschillen in het park vind je er prachtige landschappen en watervallen. Je kunt hier hiken door deze prachtige natuur, verschillende diersoorten spotten, maar ook raften en kanoën op de rivieren door het park. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan Pico Bonito.

Paradijs voor outdoor liefhebbers

Tijdens je reis door Honduras mag je Pico Bonito niet overslaan. Het park is vernoemd naar een van de hoogste bergen van Honduras, Pico Bonito. Het is een natuurgebied met vele verschillende landschappen. Van dichtbegroeide jungle tot een groot meer, voor outdoor liefhebbers is het zeker een must see/do.

Het nationale park wordt gescheiden van een ander park door een rivier. Op de rivieren die door het park heen stromen kun je heel goed raften en kanoën. Overigens moet je dit wel met een gids doen want in de jungle leven naast toekans en apen ook slangen en jaguars.

Pico Bonito

Prima uitzicht in het National Park

Wat is er te doen in Pico Bonito

Voor elk type reiziger is een bezoekje aan Pico Bonito absoluut aan te raden. Van verschillende actieve activiteiten tot hikes, voor iedereen is er iets te beleven in het park. Welke activiteiten je niet mag overslaan, vertellen we je kort.

#1 Raften of kanoën

Bij raften denk je misschien eerder aan Nieuw-Zeeland of Nepal, maar het is ook een populaire activiteit in dit park. Deze toffe ervaring zal je niet snel vergeten. Wat goed is om te weten is dat de rivier niet altijd een hevige stroming heeft

Dit maakt dat raften niet altijd even uitdagend is.

Het voordeel is wel dat je zo optimaal kunt genieten van de mooie omgeving. Een raftavontuur duurt meestal zo’n 3 tot 4 uur en kost je ongeveer US$60 en je hebt geen ervaring nodig!
TIP ♥ – je kunt dit boeken bij Omega Tours. Hier kun je ook overnachten

Pico Bonito

Raften in Honduras

#2 Hiken door de jungle

Er zijn meerdere hikes in het park te doen, op verschillende niveaus. Zo kun je al starten met een hike van 1,5 kilometer langs de rivier. Je kunt ook hiken naar de vele watervallen in het nationale park. Je hoeft dit niet per se met een gids te doen.

Er zijn namelijk standaard trails die je kunt lopen. Het voordeel van met een gids op pad gaan is dat een gids ook naast de standaard trails je veel kunt laten zien waardoor je meer uit je bezoek kunt halen en je minder toeristen tegenkomt.

Handig om te weten

Je kunt Pico Bonito perfect combineren met een bezoekje aan La Ceiba, maar je kunt er ook meerdere dagen verblijven. We raden je aan om een nachtje in een lodge in het park te logeren om optimaal te kunnen genieten van de prachtige natuur.

TIP ♥ – de entree van het park is ongeveer €5,50 en de overige kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren waaronder een gids en een overnachting.

Pico Bonito

Waar kun je het beste overnachten

Je kunt vanuit La Ceiba het nationale park gemakkelijk bezoeken, het park ligt namelijk op ongeveer 30 minuten afstand van La Ceiba. Dit maakt dat veel mensen een dagje naar het park gaan en daarna het nachtleven van La Ceiba opzoeken.

Check hier alle accommodatie in La Ceiba

Overnachten in het park

Je kunt ook langer in het park verblijven om optimaal te genieten van de prachtige natuur. Er zijn een aantal lodges waarin je kunt verblijven in het park. Dit is een duurdere optie, het slapen in een lodge is namelijk minder budgetvriendelijk, maar dit is het dan ook dubbel en dwars waard!

Waar moet je zijn

We kunnen je drie lodges in het park aanraden:

Omega Tours ligt op een supermooie locatie en ze bieden leuke excursies aan in het park om zo het meeste uit jouw bezoek te halen. Villas Pico Bonito ligt aan de rivier en dit maakt het uitzicht absoluut prachtig. Je hebt hier een eigen appartement waarin je helemaal tot rust kan komen in de prachtige natuur.

Cascadas Lodge is een prijzige accommodatie, maar biedt een all-in concept waardoor je achteraf weinig extra kosten hebt.

La Ceiba

Life in La Ceiba

Hoe kom je er

Vanuit La Ceiba kun je Pico Bonito het makkelijkst bereiken, namelijk met een taxi. Wanneer je in een lodge verblijft, kun je, je hier laten afzetten en anders kun je aangeven naar het bezoekerscentrum van het park te willen.

Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuutjes om bij het park te komen vanuit La Ceiba (natuurlijk afhankelijk van waar je afgezet wilt worden). Reis je vanuit een ander dorpje of vanuit een andere stad, reis dan eerst naar La Ceiba.

Hier kun je gemakkelijk naar toe met een express bus en vanuit La Ceiba kun je verder naar het park reizen.

Locatie

Meer lezen over Honduras?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU