Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Tegucigalpa

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Ondanks haar reputatie, is Tegucigalpa het ideale startpunt van jouw reis door Honduras. De koloniale sfeer in combinatie met de koele temperatuur maken van Tegucigalpa een perfecte uitvalsbasis om Honduras te verkennen! Nieuwsgierig naar wat je kunt doen in de hoofdstad van Honduras? Op deze pagina vertellen we alles om jou reis goed te beginnen!

Tegucigalpa

Tegucigalpa is de hoofdstad en tevens grootste stad van Honduras. Het ligt dicht bij de grens met El Salvador. Ondanks dat deze stad niet erg populair is door haar reputatie, geeft Tegucigalpa wel het koloniale gevoel van Honduras weer.

Het is een levendige stad en een ideaal startpunt van jouw reis door Honduras!

We raden je aan om één nacht in Tegucigalpa te blijven en daarna verder te reizen. Er is genoeg te doen in Tegucigalpa voor 1 dag en vanuit hier kun je gemakkelijk doorreizen naar andere delen van het land reizen.

Veiligheid in Honduras

De hoofdstad van het land; Tegucigalpa

Tegucigalpa

Local life

Veiligheid in Tegucigalpa

Zoals eerder gezegd heeft Tegucigalpa geen goede reputatie. Er is veel straatcriminaliteit waardoor je extra goed op je spullen moet letten. Er zijn veel arme buurten, waar kansarme jongeren zich aansluiten bij Mara’s, de jeugdbendes.

Hoewel de veiligheid de laatste jaren wel verbeterd is raden we aan om ‘s avonds altijd een taxi te nemen en bij voorkeur niet alleen op straat te gaan in het donker. Vraag daarnaast bij je accommodatie na waar het wel of niet veilig is!

TIP ♥ – reserveer je hotel van tevoren zodat je niet op zoek hoeft naar een accommodatie.

5x leuke dingen om te doen in Tegucigalpa

Hoewel veel reizigers gelijk door reizen naar de eilanden of de ruïnes van Copan is er in deze stad ook genoeg te doen. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet.

#1 Bezoek Plaza Morazán

In het centrum van Tegucigalpa liggen vele hotels op loopafstand van Plaza Morazán, ook wel Parque Central (Central Park) genoemd door de locals. Een prachtige kathedraal uit de 18e eeuw, San Miguel, kijkt uit op dit park waardoor je het park goed kunt herkennen.

Rondom het park vind je ook vele winkeltjes en cafés. Dit is dan ook waar de levendige, koloniale sfeer goed tot zijn recht komt.

TIP ♥ – de kathedraal kun je gratis bezoeken van 08:00 tot 18:00.

#2 Bezoek de Iglesia San Francisco

Op drie blokken afstand van Plaza Morazán vind je de oudste kerk in de stad; Iglesia San Francisco. De kerk is voor het eerst gebouwd door de Franciscanen in 1592, maar een groot deel van het huidige gebouw dateert uit 1740.

De kerk wordt tegenwoordig niet meer gebruikt als kerk, maar je vindt hier een museum. Mocht je dit museum willen bezoeken, weet dan wel dat alles in het Spaans verteld staat.

Iglesia San Francisco

Iglesia San Francisco

#3 Verken Cerro El Picacho

Op zo’n 20 minuutjes vanaf Plaza Morazán vind je Cerro El Picacho. Ga hier naar Parque Naciones Unidas El Picacho voor een prachtig uitzicht over de stad. Een heerlijke plek om te lunchen of om in de avond te bezoeken wanneer de stad vol lichtjes is.

#4 Ontdek Museo para la Identidad Nacional

Wil je meer weten ove de geschiedenis van Honduras? Breng dan een bezoekje aan Museo para la Identidad Nacional. Van de Maya-beschaving tot het Koloniale tijdperk, alle verschillende alle tijdperken die van invloed zijn geweest op het land dat nu Honduras is.

#5 Ga ook naar Iglesia Los Dolores

Ook deze prachtige koloniale kerk is dicht bij Plaza Morazán. Dit opvallende witte gebouw is versierd met barokstijl, waardoor de kerk erg fotogeniek is. Naast Iglesia Los Dolores ligt Plaza Los Dolores, een plein waar je veel kraampjes vindt.

Op de markt, Mercado Los Dolores, vind je verschillende kraampjes met streetfood.

TIP ♥ – Beleadas Dolores is een aanrader voor gevulde tortilla’s!

Tegucigalpa

Iglesia Los Dolores

Wat is er te doen rondom Tegucigalpa

Blijf je iets langer in Tegucigalpa of ben je op zoek naar een activiteit buiten de stad? Dan hebben wij nog een aantal leuke tips voor jou.

#1 Parque Nacional La Tigra

Op een kleine afstand van de hoofdstad ligt het Nationale Park La Tigra. Net zoals El Cusuco is dit een nevelwoud, wat enkel in Midden-Amerika voorkomt. Het park heeft ongeveer 8 trails waardoor ieder type reiziger een mooie route kan wandelen.

La Tigra heeft twee ingangen: Jutiapa en El Rosario. Wanneer je, je aan de hoofdpaden houdt, heb je niet persé een gids nodig. Entree tot dit park kost ongeveer €10.

La Tigra staat vol torenhoge bomen en grote varens. Wanneer je in de ochtend gaat, heb je de meeste kans om dieren te spotten. Zo leven er bijvoorbeeld poema’s, apen en veel vogelsoorten zoals quetzals en toekans.

TIP ♥ – het kan fris zijn in het park, kleed je daarom in laagjes!

Toekan in Guatemala

Je ziet hier regelmatig toekans vliegen

#2 Ga naar Valle de Ángeles

Valle de Ángeles is een mooi, voormalig koloniale mijnstad die gemakkelijk bereikbaar is vanuit Tegucigalpa en perfect is voor een uitstapje. Rond Parque Central staat een mooie oude kerk welke de moeite waard is om te bezoeken.

Daarnaast heeft Valle de Ángeles vele souvenirwinkels langs de straten waar je leuke souvenirtjes kunt vinden. En dat voor minder geld dan in Tegucigalpa!

#3 Bezoek Lago de Yojoa

Lago de Yojoa is het grootste meer van Honduras. Rondom Lago de Yojoa leven vele tropische vogels waaronder toekans en papegaaien. Een bezoek aan Lago de Yojoa is perfect te combineren wanneer je van San Pedro Sula naar Tegucigalpa (of visa versa) reist.

Wanneer je Lago de Yojoa bezoekt, ga dan ook zeker naar de Pulhapanzak waterval. Vergeet ook zeker niet je zwemkleding want je kunt hier in de natuurlijke zwembaden zwemmen.

Lake Yojoa

Het meer van Yojoa

Overnachten in de stad

Over het algemeen liggen de prijzen van accommodaties in de hoofdstad iets hoger dan in andere dorpjes. In Tegucigalpa is er voor iets wat wils, van hostels tot dure hotels. Je vindt vele hotelketens waaronder Marriot en Hyatt, waar je meer voor betaald.

Daarentegen zijn dit hele fijne hotels voor wanneer je een keer wilt uitpakken. Een dicht bij Plaza Morazán gelegen accommodatie is Hotel Mac Arthur. Dit hotel is budgetvriendelijk en ligt op een perfecte locatie vanaf Plaza Morazán.

Bekijk hier alle accommodatie in de stad

Vervoer in Tegucigalpa

Tegucigalpa is voor velen een eerste stop in hun reis door Honduras. Dit omdat het grootste vliegveld van Honduras hier ligt. Vanaf het vliegveld kun je gemakkelijk per bus naar het centrum reizen. Bussen rijden op vaste routes, maar hebben geen vaste tijden.

TIP ♥ – een taxi van het Toncontín vliegveld naar het centrum kost zo’n US$8 tot US$10

In de stad reist met voornamelijk met taxi’s. Deze zijn goedkoop en brengen je door de hele stad.

Locatie

Meer lezen over Honduras?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU