Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Jeannette Kawas

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Wanneer je op het strand van Tela staat, kun je het Jeannette Kawas National Park al zien liggen. Dit pareltje van Honduras is zeker de moeite waard om te bezoeken, al is het alleen al om Playa Cocalito, één van de mooiste stranden die wij zijn tegengekomen tijdens onze reis door Honduras. Benieuwd naar dit park? Op deze pagina vertellen we alles wat je moet weten voor jouw bezoek aan Jeannette Kawas!

Het dorpje Tela

Tela is een nog niet drukbezocht dorpje dat op nog geen anderhalf uur rijden vanaf San Pedro Sula ligt. Je kunt een bezoekje aan Tela perfect combineren wanneer je van San Pedro Sula naar La Ceiba reist.

Je kunt vanaf Tela gemakkelijk de twee nabijgelegen natuurgebieden Jeanette Kawas en Punta Izopo bezoeken.

Tela wordt door locals voornamelijk bezocht tijdens Semana Santa. Wanneer je rond Pasen Tela wilt bezoeken raden we je aan om een aantal weken of zelfs maanden vooruit te boeken zodat je zeker bent van een slaapplaats. 

Tela

Het strand bij Tela

Tela in Honduras

Tela

Jeannette Kawas National Park

Op nog geen 100 kilometer vanaf San Pedro Sula vind je Jeannette Kawas National Park. Het, naar milieuactiviste Jeannette Kawas vernoemde, park had vroeger de naam Parque Nacional Marino Punta Sal. Punta Sal is de punt die je vanaf het dorpje Tela kunt zien liggen.

Het park is verdeeld in twee gebieden: de Península en de lagoon van Los Micos. In Península vind je het tropische regenwoud waar je verschillende exotische dieren kunt spotten.

TIP ♥ – sla het fotogenieke Playa Cocalito niet over, dit strand is één van de mooiste stranden die wij in Midden-Amerika gezien hebben!

Hoe kom je er

Het schiereiland kun je zowel met de auto als met de boot bereiken, maar we raden je aan om de boot te pakken naar het park. Om het park te bezoeken betaal je ongeveer €6. Vanaf Tela duurt de boottocht ongeveer 45 minuten door de baai van Tela.

Met een beetje geluk kunnen deze 45 minuten zo omvliegen. De kans is namelijk groot dat je dolfijnen tegenkomt op weg naar het nationale park! Eenmaal bij het eiland aangekomen, stap je bij de voet van het eiland uit waarna je een korte wandeling maakt naar Puerto Escondido. Het is een enorm mooie wandeling door het regenwoud.

Playa Cocalito

Vanaf Puerto Escondido kun je met de boot naar Playa Cocalito, wat één van de mooiste stranden van Midden-Amerika is. Het witte zand, de lichtblauwe zee, dit strand voelt als een paradijs! Alleen voor dit strand is een bezoekje aan het park meer dan de moeite waard.

Playa Cocalito Honduras

Het strand van Cocalito

Overnachten

Wanneer je het Jeannette Kawas National Park wilt bezoeken, raden we je aan om in Tela te overnachten. In Tela zijn meerdere accommodaties voor elk type reiziger. We raden je aan om, vooral rondom Pasen, van tevoren een hotel te boeken zodat je zeker bent van een accommodatie.

Zo kun je overnachten in Ejecutivos ApartHotel. Deze appartementen liggen op nog geen 300 meter van het strand en zijn centraal gelegen. Wanneer je iets meer budget hebt voor een accommodatie kun je kijken naar Hotel Capitan Beach.

Dit hotel is iets verder gelegen van het centrum, maar direct aan het strand wat het uitzicht ronduit prachtig maakt.

Check hier alle accommodatie in Tela

Locatie

Meer lezen over Honduras?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU