Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

La Ceiba

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

La Ceiba is een erg leuk kustplaatsje in het noorden van Honduras. In deze havenstad vind je veel feestjes en kun je heerlijk vis eten. Daarom ook haar bijnaam ‘land of happy people’. Het is bovendien de start voor een boottocht naar de Bay eilanden, waardoor het plaatsje veel bezocht wordt. Helaas zijn de stranden niet fijn, maar dat maken de Bay eilanden meer dan goed.

Ontdek La Ceiba

Het bruisende nachtleven van de gezellige havenstad maakt het zeker de moeite waard om minimaal een nachtje te blijven. Het leukste gedeelte van het plaatsje is Barrio La Isla, waar de meeste restaurantjes zitten en feestjes plaatsvinden.

Helaas zijn de stranden vervuild en niet echt veilig waardoor je als strandliefhebber beter naar de Bay eilanden kunt gaan.

Dit is de perfecte uitvalsbasis om het nationale park Pico Bonito, het prachtige Cayos Cochinos en het witte water van Río Cangrejal.

Wanneer je het stadje bezoekt, zul je waarschijnlijk maar een relatief klein gedeelte van het stadje zien. Rondom het park vind je de leukste winkeltjes en restaurantjes. Dit park heet Parque Central en je kunt dit park herkennen aan de blauwe kathedraal op de hoek van het park.

La Ceiba

Sunset in La Ceiba

La Ceiba

Life in La Ceiba

Te rondom La Ceiba

La Ceiba staat voornamelijk bekend om haar feestjes, maar verder is er niet veel te beleven. Het levendige dorpje is een leuke basis om bijvoorbeeld de Bay eilanden zoals Utila en Roatan te bezoeken, maar rondom La Ceiba is er nog meer leuks te beleven.

#1 Ontdek Pico Bonito National Park

Pico Bonito is een dicht beboste berg die uitkijkt over La Ceiba. Het is één van de bekendste nationale parken van Honduras. In dit prachtige park leven veel dieren waaronder jaguars, gordeldieren en apen.

Dat is echter niet het enige. Je vindt hier ook spectaculaire watervallen en mooie wandelroutes. Het is een van de grootste parken in het Honduras en tevens een van de best te bezoeken. Het dankt zijn naam aan de driehoekige piek die boven de stad.

Je ziet de top van de berg zelfs vanuit Utila, Roatan en Cayos Cochinos.

Je kunt op twee manieren het park betreden; via Río Cangrejal en via het dorp El Pino. El Pino ligt ongeveer 15 kilometer vanaf La Ceiba. Je leest hier meer over Pico Bonito National Park.

TIP ♥ – de entree van het park is ongeveer €5,50

Pico Bonito

Raften in Honduras

#2 Ga naar Cayos Cochinos

Wat een heerlijke plek is dit! De witte zandstranden en de heldere zee maken van Cayos Cochinos een paradijs op aarde. Cayos Cochinos is perfect voor een dag tripje, het ligt namelijk op slechts 17 kilometer van het vasteland.

Cayos Cochinos is wat ons betreft één van de heerlijkste plekjes van Honduras. Je kunt hier ook heel goed snorkelen, er is namelijk een prachtig onderwaterleven gezien er 13 kleine koraalbaaien dichtbij liggen.

Cayos Cochinos

De eilandjes van Cayos Cochinos

#3 Bezoek Río Cangrejal

Het landschap rondom Río Cangrejal is prachtig en je kunt je goed vermaken rondom deze rivier. Río Cangrejal is namelijk een prachtige rivier die door de jungle raast. Je kunt hier allerlei soorten avontuurlijke sporten doen, maar raften is hier zeker een aanrader!

Natuurlijk kun je ook heel goed chillen aan de rivier.

Overnachten in La Ceiba

Aangezien La Ceiba bekent staat om haar nachtleven, raden we je zeker aan om een nachtje in het stadje te verblijven. Wanneer je hier overnacht is Hotel Casa de España een aanrader. Dit hotel ligt op nog geen 500 meter van het centrum en heeft een rooftop terras waar je prachtig uitzicht hebt over de zee.

Wil je liever in een hostel verblijven? Ga dan naar Hostel Guacamayos. Dit hostel biedt bovendien meerdere tours aan. Een andere hostel aanrader is Las Vibras. Dit hostel is onlangs geopend en heeft een hele fijne sfeer.

Check hier alle accommodatie in La Ceiba

Hoe kom je er?

Dit is de toegangspoort tot de Bay eilanden en dus komen hier veel reizigers. Vanaf de Bay eilanden kun je het gemakkelijkste met de ferry reizen naar La Ceiba. De stad ligt op ongeveer 190 kilometer afstand van San Pedro Sula.

Vanaf hier kun je een express bus pakken naar La Ceiba.

TIP ♥ – Hedman Alas, de grootste busmaatschappij van Honduras, rijdt op meerdere momenten op de dag deze weg.

Ook wanneer je vanaf Copan Ruinas naar La Ceiba reist, zal je via San Pedro Sula reizen. We raden je aan om deze afstanden af te leggen met een express bus. Dit is namelijk de snelste manier om van A naar B te komen, naast het vliegtuig dan.

Locatie

Meer lezen over Honduras?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU