Hoofdmenu
reis expert header

Saona Island

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Saona Island, ook wel Isla Saona genoemd, is een eiland dat bij de Dominicaanse Republiek hoort en vlak voor de kust ligt. Het is een ideale dagtrip omdat het niet lang varen is en ook niet heel groot is. Wil jij een echt tropische eiland bezoeken? Dan is dit zeker een aanrader!

Tropisch paradijs

Vroeger was het eiland een onbekend pareltje, maar tegenwoordig is het een toeristische trekpleister. Je zou het kunnen vergelijken met het Bali van Indonesië. Isla Saona is een geweldige plek voor een dagje uit.

Je kunt NIET overnachten op dit eiland

Er leven ongeveer 300 mensen maar het kan vrij druk worden met dagjes mensen. Je kunt hier lekker ontspannen op de witte zandstranden. Het is ook niet voor niets een van de bekendste dagtrips in de Dominicaanse Republiek.

Saona Island

4x doen op Saona Island

Als je even helemaal tot rust wil komen, boek je een excursie naar Saona Island. Een excursie naar het eiland is niet goedkoop, maar wel de moeite waard. Isla Saona is namelijk prachtig. Daar komt nog bij dat je op het eiland veel leuke activiteiten kunt ondernemen. In onderstaande alinea’s lees je hier meer over.

#1 Relaxen op het strand

Isla Saona heeft prachtige stranden, die stuk voor stuk hagelwit zijn en aan een heldere, blauwe zee liggen. Neem plaats op een bedje op het strand of leg je strandhanddoek neer en je kunt de hele dag lekker relaxen.

Op sommige stranden is het druk en lopen ook veel verkopers rond, maar er zijn ook enkele rustige stranden op het eiland te vinden.

Canto de la Playa

Als je het mooiste strand van Saona wil bezoeken moet je op Canto de la Playa zijn. Het strand wordt ook wel Encanto de la Paya genoemd en niet alle touroperators stoppen hier dus vraag dit goed na.

TIP ♥ – lees hier meer over dit strand

#2 Bezoek het dorpje Mano Juan

Het kleine vissersdorpje Mano Juan is een ware attractie op het eiland. Het is een echte Dominicaanse vissersgemeenschap met kleine houten huisjes. Tegenwoordig leven de meeste mensen uit dit kleine dorp van toerisme. Sommige nog van visserij.

Het is het enige bewoonde stukje van het eiland. Bijzonder om te weten is dat de eerste bewoners hier kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog toen dictator Rafael Trujillo hier mensen heen stuurde om het eiland te bewaken. Er is zelfs pas sinds 2014 elektriciteit!

TIP ♥ – het leukste is om een tour te boeken naar dit dorpje omdat je dan meer leert over de omgeving en de mensen die er wonen.

Saona Island

De stranden

Saona Island

Het dorpje Mano Juan

#3 Verken de onderwater wereld

Wil je de onderwaterwereld van Isla Saona verkennen? Dan kun je een paar uur gaan snorkelen. Als je geen ervaring hebt met snorkelen, krijg je eerst een korte cursus.

Vervolgens ga je met een bootje het water in, om onder water de mooiste koraalriffen, meest kleurrijke vissen en meest exotische zeedieren te bewonderen. Het water bij Saona Island is vrij rustig, dus je kunt hier als beginner ook prima snorkelen.

TIP ♥ – tijdens de meeste dagtours zit een snorkelmoment inbegrepen

Duiken

Weinig touroperators promoten het duiken rond Saona, maar het kan wel. Het koraalrif rond Saona Island behoort tot de mooiste in de Dominicaanse Republiek. Je vindt er zelfs scheepswrakken waar je heen kunt duiken.

#4 Wandelen in de natuur

Een groot deel van Saona Island bestaat uit witte stranden, maar op het eiland vind je ook mooie natuur. Als je voldoende tijd hebt op het eiland, kun je na een aantal uren op het strand de natuur in trekken voor een mooie wandeling.

Dit kun je zelfstandig doen, maar ook met een gids. Een gids kan je meer vertellen over de natuur op het eiland en de dieren die op Saona Island leven.

Saona Island

De beste reistijd

Je kunt Saona Island het beste bezoeken van februari tot en met april. In deze maanden heb je geen last van het regenseizoen en is de kans op orkanen bovendien erg klein. Ook is het in deze maanden lekker warm op Saona Island: de gemiddelde temperatuur ligt rond de 29 graden.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Hoe kom je er?

Om Saona Island te bezoeken, boek je een excursie naar het eiland. De makkelijkste plek om te vertrekken is Bayahibe. Hier worden (helaas vrij dure) excursies aangeboden naar Saona Island. Een retour naar het eiland (inclusief het ophalen van het hotel) kunnen variëren van US$50 tot US$80.

Locatie Saona Island

Wat wij vinden:
  • 9/10
    MiddenAmerika-Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Saona Island wordt ook wel Isla Saona genoemd. Saona Island is een eiland dat bij de Dominicaanse Republiek hoort en op korte afstand voor de zuidoostelijke kust van Hispaniola ligt. Vroeger was het eiland een onbekend pareltje, maar tegenwoordig is het een toeristische trekpleister. Je zou het kunnen vergelijken met het Bali van Indonesië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU