Hoofdmenu
reis expert header

Canto de la Playa

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Op het Saona Island vind je veel prachtige stranden. Het meest afgelegen en mooiste strand op het eiland heet Canto de la Playa, ook wel ‘The Song of a Beach’. Het pure, witte zandstrand is een waar paradijs op een mini eilandje voor de kust van de DR.

Hoe kom je er?

Vanuit het vissersdorp Bayahibe vertrekken iedere dag meerdere boten naar het afgelegen strand op Saona Island. Boek een excursie en je mag met een van deze boten mee. Je kunt ook een privéboot huren om naar het strand te gaan, maar dit kost wel meer geld.

Canto de la Playa

Wat is er te doen op Canto de la Playa

Canto de la Playa is een van de meest afgelegen stranden van Saona Island. Omdat het strand vrij afgelegen ligt, kom je er niet gemakkelijk. Wel heeft dit weer een groot voordeel, want op het strand is het vaak niet druk. Je kunt hier dan ook erg goed tot rust komen.

#1 Relaxen op het strand

Ga je een dagje naar Canto de la Playa, dan kun je hier de hele dag op het prachtige strand liggen. Je kunt een losse excursie boeken, maar je kunt ook een complete dagtrip boeken. In het laatste geval betaal

TIP ♥ – neem je snorkel mee naar Canto de la Playa, want in het ondiepe en zeer heldere water kun je erg goed snorkelen. Sommige touroperators verstrekken snorkels aan de mensen die hun excursie naar het strand boeken, maar dit is niet altijd het geval.

Als je wil snorkelen, is het goed om na te vragen of je zelf een snorkel mee moet nemen, of niet.

#2 Zwemmen in een natuurbad

Boek je een all-in tour naar het strand, dan word je ook naar een natuurbad in de buurt van het strand gebracht. Hier kun je heerlijk zwemmen. Ook kun je mooie foto’s maken van het indrukwekkende bad, dat door de locals ook wel het grootste bad van de wereld wordt genoemd.

Saona Island

Beste reistijd

Je kunt Saona Island het beste bezoeken van februari tot en met april. In deze maanden heb je geen last van het regenseizoen en is de kans op orkanen bovendien erg klein. Ook is het in deze maanden lekker warm op Saona Island: de gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Locatie Canto de la Playa

Wat wij vinden:
  • 8/10
    MiddenAmerika-Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Op het eiland Isla Saona vind je vele prachtige stranden. Het meest afgelegen strand op het eiland heet Canto de la Playa. In het Engels betekent dit ‘The Song of a Beach’. Het strand heeft deze mooie naam niet voor niets gekregen. Het pure, witte zandstrand is namelijk vernoemd naar de lokale bevolking, voor wie het strand een echt paradijs op aarde is.

Meer lezen over Dominicaanse Republiek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU