Hoofdmenu
reis expert header

Catalinita

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 18 maart, 2020

Catalinita, ook wel Isla Catalinita genoemd, is een verlaten eiland dat tussen het vasteland van de Dominicaanse Republiek en Saona Island ligt, precies op de grens tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Het eiland is nog niet zo bekend onder toeristen. Dit maakt het juist erg leuk om dit eiland te bezoeken. Je kunt het zeker een verborgen pareltje noemen.

Op een onbewoond eiland

Als je eens buiten de gebaande paden wil reizen de DR,  moet je dit eilandje zeker op je to-do lijstje zetten. Het ligt voor de kust zo’n 1,5 uur rijden ten oosten van Santo Domingo. Er wonen hier geen mensen, het is met recht een onbewoond paradijs.

Je vindt er prachtige stranden, tropische landschappen en daarnaast is het een prima plek om te duiken of snorkelen.  Het eilandje is slechts 10 kilometer lang en is officieel een nationaal park. Daarom mogen er ook een beperkt aantal bezoekers per dag komen.

Catalinita

Het water is hier écht nog helder

4x doen op Catalinita Island

Catalinita Island is niet groot, maar toch hoef je je hier zeker niet te vervelen. Hieronder lees je welke drie leuke activiteiten je kunt ondernemen als je besluit een excursie naar het eiland te boeken.

#1 Een dagje snorkelen

De meeste mensen die Catalinita Island bezoeken, doen dit om hier te snorkelen. In de zee rond het eiland kom je namelijk de mooiste koraalriffen tegen en zwemmen bovendien veel exotische zeedieren rond.

Niet alleen vissen, maar ook dieren die je waarschijnlijk nog nooit eerder hebt gezien. Als je de onderwaterwereld van de Dominicaanse Republiek een keer wil verkennen, raden wij je zeker aan om dit bij snorkel hotspot Isla Catalinita te doen.

TIP ♥ – iets

#2 Chillen op het strand

Voor de strandliefhebbers zijn de stranden van Catalina het van dit eiland. Het kristalheldere zeewater, de hagelwitte zandstranden en de wuivende palmbomen maken dit plaatje compleet. Playa Grande (Big Beach), Playa Este en Playa de la Catalina zijn de bekendste stranden.

Catalinita

Een van de stranden

#3 Exotische dieren spotten

Op het eiland lopen niet veel mensen rond, maar wonen wel veel exotische dieren. Als je op het eiland bent, raden wij je zeker aan om je ogen en oren goed open te houden.

Met een beetje geluk spot je meerdere exotische dieren, waaronder diverse bijzondere vogelsoorten die je in Nederland enkel in de dierentuin of op de televisie kunt zien.

#4 Het eiland verkennen

Uiteraard kun je ook gewoon het eiland verkennen. Het is niet zo heel groot dus aan één dag heb je meer dan genoeg.

Hoe kom je er?

Je reist met de catamaran naar het verlaten eiland. Dit is mogelijk vanuit diverse badplaatsen, maar de dichtstbijzijnde stad is La Romana. De meeste mensen die het eiland bezoeken om te snorkelen, boeken een complete excursie.

Een excursie duurt doorgaans een hele dag. Je wordt opgehaald bij je hotel, je gaat met de catamaran naar het eiland en hier krijg je eventueel een korte snorkelcursus.

TIP ♥ – zo’n tour kost rond de US$60 p.p.

De beste reistijd

Je kunt Isla Catalinita het beste bezoeken in januari, februari, maart of april. In deze maanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 28 en 31 graden en valt er minder neerslag dan in de andere maanden van het jaar.

Ga je buiten deze periode naar de Dominicaanse Republiek, dan moet je er rekening mee houden dat het veel kan regenen. Dit is toch zonde als je op het verlaten eiland lekker op het strand wil liggen.

Beste reistijd Dominicaanse Republiek

Locatie Catalinita

Wat wij vinden:
  • 9.1/10
    MiddenAmerika-Expert - 9.1/10
9.1/10

Samenvatting

Catalinita wordt ook wel Isla Catalinita genoemd. Dit is een verlaten eiland dat tussen het vasteland van de Dominicaanse Republiek en Saona Island ligt, precies op de grens tussen de Atlantische Oceaan en de Caribische Zee. Het eiland is nog niet zo bekend onder de vele toeristen die de Dominicaanse Republiek bezoeken, maar dit maakt het juist erg leuk om dit verlaten eiland te bezoeken. Isla Catalinita is namelijk prachtig: je kunt het zeker een verborgen pareltje noemen.

Meer lezen over Dominicaanse Republiek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU