Twee dagen in Delhi

Delhi is niet de meest favoriete stad van veel mensen. Echter, wanneer je een paar dagen de tijd neemt deze stad te ontdekken zul je de schoonheid al snel waarderen. Het is er hectisch en druk, maar ongetwijfeld een feestje voor je zintuigen. Dit komt door alle geuren, kleuren, mensen en indrukken die je op doet tijdens een bezoek aan deze prachtige stad. Twee dagen in Delhi en je bent een compleet ander mens!

Onze tips voor twee dagen in India

Delhi is niet alleen chaos. Je vindt hier namelijk ook mooie paleizen en ander eeuwenoud werelderfgoed zoals het Rode Fort en Qutab Minar. Delhi is de hoofdstad van India met maar liefst 14 miljoen inwoners.

Toch is het niet de grootste stad van het land, hij komt pas als derde in de rij. Als Delhi het startpunt van je reis is helpt deze blog je wellicht op weg. Want, wat is er allemaal te zien en te doen? Lees hier alle hoogpunten voor twee dagen in Delhi.

Twee dagen in Delhi

De drukte in Delhi is zeker even wennen

Reizen naar Delhi

Delhi is een logisch startpunt van jouw rondreis door India. Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 8 uur naar deze miljoenenstad. Een retourticket is verkrijgbaar vanaf ongeveer €450, afhankelijk van de periode waarin je reist.

Wanneer je aankomt op het vliegveld heb je de keuze om met de metro of de bus naar het stadscentrum te reizen. Een taxi is natuurlijk ook een optie. Als je hiervoor kiest let dan op dat je alleen de officiële gele taxi instapt. Zeker als je als vrouw alleen reist. Er zijn veel oplichters actief op en rondom het vliegveld, en dat is geen leuk begin van je reis!

Kijk ook altijd even of de accommodatie waarin je verblijft een pick-up service heeft. Dit is betrouwbaar, brengt je direct op de plek van bestemming en kan eventueel in kosten schelen.

New Delhi vs. Old Delhi

Deze gigantische stad is in principe op te delen in twee stukken. Zoals de namen al zeggen, een nieuw en een oud gedeelte. Old Delhi is zoals veel oude stadsgedeelten een levendige omgeving met veel smalle straatjes waar je kleurrijke winkeltjes vindt.

Je reist hier door het echte India. Ook stikt het hier van de mensen, scooters, koeien (ja, echt!), goedkope accommodatie, food stalls met heerlijk eten en riksja’s. Maar ook vind je in Old Delhi belangrijke bezienswaardigheden. Denk hierbij aan het Rode Fort, de Jama Mashid moskee (erg beroemd) en de Qutab Minar.

Het nieuwe gedeelte van Delhi is vrijwel het tegenovergestelde. Hier is het een stuk rustiger en alles is net wat ruimer opgezet.

Twee dagen in Delhi

Lekker eten in Old Delhi

Bezienswaardigheden

Er is in Delhi ontzettend veel te doen en twee dagen in Delhi is lang niet genoeg om alles te zien. Daarom hebben we een selectie gemaakt van de mooiste bezienswaardigheden in de stad.

Rode Fort

Het Rode Fort (Lal Quila) in Old Delhi is in de 17e eeuw gebouwd door Mogolkeizer Shah Jahan, die ook de Taj Mahal heeft laten bouwen. Tegenwoordig heeft het eigenlijk geen functie meer, maar vroeger was het een belangrijk militair punt in de stad. Nog steeds heeft het Rode Fort erg veel bezoekers, en dat heeft met name te maken met de belangrijke geschiedenis van het gebouw.

In 1947 is hier namelijk de onafhankelijkheid van India uitgeroepen. Jaarlijks wordt in het Fort een speech gegeven door de president op Onafhankelijkheidsdag (15 augustus). Binnenin het Fort vind je voornamelijk paviljoens, gebedshuizen, kanalen en een bazaar. Het is niet te missen, het gebouw bestaat namelijk uit grote blokken rood zandsteen en staat sinds 2007 ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Red Fort

Het Rode Fort in Old Delhi

Jama Mashid moskee

De Jama Mashid moskee is de grootste moskee van India. Het is zelfs een van de grootste moskeeën in Azie! Het biedt plaats aan maar liefst 25.000 gelovigen. Het zal je niet verbazen dat dit een van de bekendste bezienswaardigheden in India is.

Ook deze gigantische blikvanger werd gebouwd in opdracht van Mogolkeizer Shah Jahan. Het is een schitterend gebouwd om te zien. De muren zijn van rood zandsteen en ze hebben witte marmeren details. Alles voor het contrast!

Ook als je niet gelovig Moslim bent ben je van harte welkom in de Jama Mashid moskee. Als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht over Delhi, klim dan naar de top van de zuidelijke minaret. Je vindt deze moskee (en andere bezienswaardigheden) aan het drukste plein van Delhi: Chandni Chowk.

TIP ♥ – Als je bij de Jama Mashid moskee bent is het leuk op een riksja te stappen en een tour te doen door het oude centrum van Delhi. Je zigzagt door een doolhof van straatjes waar je het echte leven van Delhi tegenkomt. Denk hierbij aan kleine winkeltjes, handelaren op straat maar bereid je ook voor op bedelaars.

De Jama Masjid

De moskee

Qutab Minar

Deze bezienswaardigheid ligt net wat verder uit het centrum van Delhi, maar is een bezoek zeker waard. Aan het einde van de 12e eeuw zijn ze begonnen met de bouw van Qutab Minar, een minaret van 73 meter hoog.

Met deze hoogte is de Qutab Minar ook direct de hoogste stenen toren van India. Helaas is het niet mogelijk de toren te beklimmen, maar ook vanaf de grond is het zeker een bezoek waard. Inmiddels is het complex zelfs terug te vinden op de wereldgoedlijst van UNESCO.

Humayun’s Tombe

Dit gigantische gebouw doet je vast en zeker denken aan de Taj Mahal. Deze werd namelijk als voorbeeld gebruikt toen ze Humayun’s Tombe hebben gebouwd. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van India is het bezoeken van deze Tombe erg interessant.

Het is namelijk de laatste rustplaats van de Mogolkoning Humayun, een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Mogol architectuur.

TIP ♥ – leer hier meer over de Humayun’s Tombe

De Quab Minar, Delhi

De Qutab Minar

De Jama Masjid

De moskee

De Lotus Tempel

Alleen de buitenkant van de Lotus Tempel is al een bezoek waard. De architectuur van het gebouw is namelijk een bijzondere verschijning. Het gebedshuis is in de vorm van een lotusbloem gebouwd.

De tempel is bedoeld om te mediteren en te bidden, en is inmiddels vrij toegankelijk voor iedereen ongeacht je religie of geloof. Omdat deze tempel zo toegankelijk is, is dit gebedshuis een van de meest bezochte gebouwen ter wereld.

Musea

In het nieuwe gedeelte van Delhi vind je veel musea. Je vindt er niet alleen heel veel, ook heel veel verschillende soorten. Je gaat naar het National Museaum voor eeuwenoude beelden, instrumenten en schilderijen. Voor de moderne kunstliefhebber is de National Gallery of Modern Art een fantastische plek.

Bahai Temple

De Lotus Temple

De Indiase keuken

In de keuken van India (en dus Delhi) worden verschillende rassen en culturen bij elkaar gebracht. Eten is in Delhi dan ook nadrukkelijk aanwezig. Op vrijwel iedere hoek van de straat vind je streetfood karretjes. Hier kun je terecht voor onder andere vers brood, kruidige kebab en de meest heerlijke curry’s.

Wat je ook kiest, het zal ongetwijfeld een feestje op je bord worden. Let wel op de hygiëne van de plekken waar je eet. Probeer rauwe producten zoals groente te laten liggen en focus op de gefrituurde mogelijkheden.

Delhi.. een must-see

Delhi is een ontzettend drukke stad waar het chaotisch aanvoelt. Als je eenmaal bent gewend aan alles wat er om je heen gebeurt zul je er enorm van genieten. De vrouwen in kleurige sari’s, de prachtige gebouwen van de Mogol architectuur en niet te vergeten het ontzettend lekkere eten wat je door de hele stad kunt ruiken.

Vergeet niet dat koeien heilige dieren zijn in India en dan ook voor niets of niemand uit de weg gaan. Het is een stad die je echt moet beleven, en als je het een kans geeft wordt het een genot voor je zintuigen! Je kijkt je ogen uit.

    Meer lezen over Twee dagen in Delhi?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven