Route Filipijnen | 2 weken

De Filipijnen is een prachtige verzameling van mooie stranden, verlaten eilandjes, groene rijstvelden en een rijke cultuur. Er zijn verschillende nationale parken waar je je hart kunt ophalen en de lokale bevolking neemt je graag mee op pad. Als je maar een paar weken de tijd hebt om dit indrukwekkende land te bezoeken is het lastig keuzes maken. Daar helpen wij je graag een handje mee! Check hier de ultieme route door de Filipijnen voor 2.5 week.

De beste reistijd

Voordat je deze route door de Filipijnen plant is het handig na te denken over de periode dat je wilt gaan. Net als op alle andere plekken in Azië heb je in de Filipijnen namelijk kans op een heftig regenseizoen. Probeer daarom de maanden tussen juni en oktober te vermijden.

Vanaf november is de kans groter op – erg – mooi weer en heb je minder regen. Echter is de periode van november tot juni ook geen garantie voor een droge vakantie.

Het blijft natuurlijk een land met een tropisch klimaat, dus buien kom je gegarandeerd tegen. Het voordeel is dat deze buien vaak van korte duur zijn, en je de rest van de dag lekker kunt genieten van de zon. Bij uitzondering komen er in de zomermaanden ook tropische stormen of typhoons voor in de Filipijnen.

TIP ♥ – meer over de beste reistijd voor de Filipijnen lees je hier

Beste reistijd Filipijnen

Tickets naar de Filipijnen

Vluchten naar de Filipijnen gaan vaak naar Manila. Ook op Cebu Airport komen veel internationale vluchten aan maar die zijn vaak duurder. In deze route door de Filipijnen gaan we uit van een retourvlucht naar Manila.

Omdat de Filipijnen uit zoveel eilanden bestaat is het handig rekening te houden met een aantal binnenlandse vluchten. Dit is de snelste manier om in een korte tijd zo veel mogelijk van het land te zien.

Check hier de voordeligste tickets naar Manilla

El Nido

Hello El Nido!

De ultieme route door de Filipijnen

Tijd om onze route door de Filipijnen te delen. Twee weken is vrij kort voor de Filipijnen, maar we begrijpen dat niet iedereen de tijd heeft om drie weken, een maand of langer in de Filipijnen te reizen. Deze route neemt je in twee weken mee naar de mooiste plekjes in de Filipijnen.

Langer weg? Check onze route in de Filipijnen van 4 weken

Dag 1 ➜ Amsterdam – Manilla

Vanuit Amsterdam vertrekt de vlucht naar Manilla. Afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt en een eventuele overstap duurt de totale reis 15 tot 20 uur. Als je op tijd aan komt kun je de stad gaan ontdekken.

Een prettig deel van Manilla om je eerste hotel te boeken is Makati. Er wonen veel expats en ook vind je hier veel leuke restaurants en bars om je eerste avond door te brengen. Wil je je vakantie beginnen met een leuke activiteit? Boek dan een van de vele fietstochten door de stad.

Op deze manier zie je in een korte tijd veel van de stad.

Dag 2 ➜ Manila – Bohol

De tweede dag neem je een binnenlandse vlucht van Manilla naar Bohol. Een goede maatschappij hiervoor is Cebu Pacific. Ze hebben vluchten op verschillende tijden voor een vriendelijk prijsje! Je vliegt op Tagbilaran, de hoofdstad van het eiland.

Op het vliegveld staan voldoende taxi’s te wachten die jou naar je hotel kunnen brengen. Vaak kun je ook van te voren met het hotel afspreken dat ze je komen ophalen. Op Bohol heb je de keuze uit verschillende plekken om te verblijven.

Als je op zoek bent naar een mooi strand kun je het beste een hotel boeken in de buurt van Alona Beach. Hier vind je veel resorts met prachtig uitzicht op het strand. Kan het strand nog een paar dagen wachten? Kies dan voor een hotel aan de Loboc River. Een prachtige, groene rivier waar je intens kunt genieten van de natuurlijke rust.

TIP ♥ – check hier al onze tips over Bohol

Cathedral of the Immaculate

Cathedral of the Immaculate of de Manila Cathedral  in Manilla

Chocolate Hills

Chocolate Hills op Bohol

Dag 3 ➜ Bohol

De meest bekende attractie op Bohol zijn de Chocolate Hills. Midden op een vrijwel vlak stuk land vind je daar reusachtige kegelvormige heuvels van 30 tot 50 meter hoog. Buiten het regenseizoen om hebben deze heuvels de bruine kleur van chocolade.

Je kunt hier zelf komen als je bijvoorbeeld een scooter huurt, maar bij veel hotels kun je ook een transfer boeken. Voor een prachtig uitzicht over de Chocolate Hills moet je ongeveer 200 steile treden omhoog lopen. Maar het is zeker de moeite waard!

Wanneer je aankomt op het vliegveld op Bohol staan er veel chauffeurs die jou hun diensten willen aanbieden. Als je goed bent in onderhandelen is het de moeite waard een fijne chauffeur te vinden die je een paar dagen wil rondleiden op het eiland. Zo vonden wij een vriendelijke local die ons voor ongeveer € 20 per dag het eiland heeft laten zien. Hij nam ons zelfs mee naar de school van zijn kinderen!

Als je nog tijd over hebt kun je op de terugweg de Tarsier Sanctuary bezoeken. Hier kun je de Filipijnse Tarsier bekijken, die ernstig bedreigd wordt. Ze behoren tot de kleinste primaten ter wereld en zijn herkenbaar door hun grote uitpuilende ogen in vergelijking tot het lijfje.

Dag 4 ➜ Bohol

Als je op zoek bent naar rust kun je deze dag een bezoek brengen aan Alona Beach. Hier kun je gaan snorkelen of gewoon relaxen op het strand. Mocht je op zoek zijn naar meer activiteit kun je Baclayon Church bezoeken.

Helaas is deze kerk grotendeels geruïneerd door een aardbeving in 2013. Alleen de klokkentoren staat nog overeind. Desalniettemin is het een mooie plek om te bezoeken.

Loboc River Bohol

Loboc River

Bohol

Ziplinen op Bohol

Dag 5 ➜ Bohol – Siquijor

Van Bohol neem je de ferry naar Siquijor. Tijdens je route door de Filipijnen mag Siquijor niet ontbreken Het staat bekend als het behekste eiland van de Filipijnen, en dat brengt een magische sfeer met zich mee.

Alle mensen op het eiland zijn super vriendelijk en altijd bereid om je te helpen. De prijzen op dit eiland zijn ook nog steeds ontzettend laag, dit komt omdat nog steeds niet veel toeristen het eiland weten te vinden.

TIP ♥ – als je op tijd aan komt kun je voor de rest van de dag een scooter huren om langs de kust de mooiste stranden te bekijken.

Dag 6 ➜ Siquijor

Voor een ontspannende en verfrissende activiteit ga je naar Cambugahay falls. Na ongeveer 140 traptreden bereik je het heldere water. Je kunt een frisse duik nemen of jezelf in het water laten vallen via een slingertouw.

Onderweg naar de waterval word je begroet door de vriendelijke bevolking. Breng daarna een bezoekje aan de Old Enchanted Balete Tree. Een eeuwenoude boom met een kleine fish spa, waar je voor een minimale entree kunt genieten van knabbelende visjes aan je voeten.

Dag 7 ➜ Siquijor

Heb je nog niet genoeg van het prachtige Filipijnse water? Ga dan lekker snorkelen of duiken. Op Siquijor heb je ontzettend veel plekken waar je vanaf de kust prachtig koraal kunt zien. Als je gaat duiken kun je terecht bij Sea Pearl Divers, deze duikschool heeft een Nederlandse eigenaar.

Als je nog geen brevet hebt kun je ook een discover dive doen. Op deze manier kun je ontdekken of het iets voor je is. Met een beetje geluk kom je zeeschildpadden tegen!

TIP ♥ – als je meer wil weten over dit eiland check dan onze pagina over Siquijor

Route Filipijnen

Ons hotel aan het strand van  Siquijor

Siquijor

Strand van  Siquijor

Dag 8 ➜ Siquijor – Cebu

Van Siquijor ga je met de ferry via Dumuagete op Negros naar Cebu. Vanaf de plek waar je aankomt op Cebu neem je de bus naar Cebu City. De rest van de dag kun je gebruiken om uit te rusten voor de binnenlandse vlucht naar El Nido die de dag daarna gepland staat.

Apo Island

Als je nog niet genoeg hebt van het onderwaterleven en langer de tijd hebt om de Filipijnen te ontdekken is het de moeite waard om Apo Island te bezoeken vanuit Siquijor. Hier vind je heel veel zeeschildpadden. Ook kun je ervoor kiezen een tussenstop te maken in Moalboal, Cebu. Hier kun je vanaf de kust prachtig snorkelen en duiken. De sardine run is hier het meest bekend. Duik het water in om te zwemmen met meer dan een miljoen sardientjes! Een hele toffe ervaring.

TIP ♥ – je kunt nog een dag extra inplannen en naar Moalboal gaan.

Dag 9 ➜ Cebu – El Nido

Vanuit Cebu City vlieg je rechtstreeks naar El Nido. Deze vlucht kun je het beste boeken bij AirSwift. Met andere maatschappen kun je ervoor kiezen eerst naar Puerto Princesa te vliegen. Dit is vaak iets goedkoper, maar vanuit Puerto Princesa moet je nog 6 uur met een minivan naar El Nido.

Moalboal

Uitzicht vanaf ons hostel in Moalboal

Dag 10 ➜ El Nido

De Filipijnen hebben veel bekendheid gekregen door de prachtige natuur bij El Nido. El Nido is het noordelijkste puntje van het mooiste eiland ter wereld: Palawan. Dit heeft er wel voor gezorgd dat er de laatste jaren steeds meer toeristen komen.

Om de schoonheid van El Nido te aanschouwen, kun je het beste een van de tours boeken om te gaan eilandhoppen.

TIP ♥ – meer weten over El Nido? Check onze pagina.

Dag 11 ➜ El Nido – Coron (Busuanga)

Met de ferry reis je van El Nido naar Coron (Busuanga). Coron is een prachtig eiland met kalkstenen rotsen die je waarschijnlijk herkent van de plaatjes. Het eiland heeft zeven meren, waarvan je er twee als toerist kunt bezoeken. Mocht je nog tijd en energie over hebben kun je deze direct bezoeken. Het is ook aan te raden lekker uit te rusten bij je hotel en de volgende dag op pad te gaan.

TIP ♥ – in plaats van beide eilanden afzonderlijk te bezoeken kun je ook kiezen voor een expeditie van El Nido naar Coron. Je slaapt op de meest mooie (vaak onbewoonde) eilanden onderweg en kunt intens genieten van de rust.

El NIdo

El Nido

El Nido

Nacpan Beach bij El Nido

El Nido

Bangka’s bij El Nido

Dag 12➜ Coron

Kayangan Lake en Barracuda Lake zijn de meren die je kunt bezoeken. Als je nog graag een keer wil duiken is Barracuda Lake zeker de moeite waard. Ook zijn beide meren zeer geschikt om gewoon lekker een verkoelende duik te nemen of te relaxen.

Dag 13 ➜ Coron

Als je inmiddels genoeg hebt van het water is Mount Tapyas de moeite waard om te beklimmen. Bereid je wel voor, het zijn maar liefst 700 steile traptreden die je moet overwinnen wil je van het uitzicht kunnen genieten.

Als je eenmaal boven bent word je beloond met de witte (hollywood-achtige) letters die Coron spellen.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina over Coron

Dag 14 ➜ Coron – Manila

Helaas is het alweer tijd om naar huis te gaan. Vanuit Coron neem je een binnenlandse vlucht naar Manila ter voorbereiding op de reis naar huis. Om de lange reis te onderbreken kun je ervoor kiezen nog een overnachting te boeken in Manila.

Kayanga Lake

Kayangan Lake

Coron

Water rondom Coron

Dag 15 ➜ Manila – Amsterdam

Nagenietend van een mooie reis vlieg je weer naar huis.

Dit is een mooie route door de Filipijnen met wat ons betreft de hoogtepunten van de Filipijnen. Maar eerlijk is eerlijk, het land heeft nog veel meer prachtige plekken om te ontdekken. Als je eenmaal de schoonheid van het land hebt ontdekt, en de vriendelijkheid van de lokale bevolking hebt ervaren ga je gegarandeerd nog een keer terug!

Langer weg?

De Filipijnen telt ruim 7.000 eilanden en twee weken is vrij kort. Hoewel je met deze route door de Filipijnen de mooiste bezienswaardigheden ziet, is het beter om wat langer naar de Filipijnen te gaan.

Wij hebben daarom ook onze route door de Filipijnen van 4 weken gedeeld.

Check hier de route van 4 weken

    Meer lezen over Route Filipijnen | 2 weken?

2 gedachten over “Route Filipijnen | 2 weken”

  1. Hello,

    Hoeveel kost de rondreis van 2 weken voor 2 personen.
    Welke hotels en transporten zijn voorzien.
    Kan deze reis geboekt worden zonder vluchten Amsterdam Manila en starten en eindigen in Manila

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven