Oud&Nieuw en Kerst vieren in Australië

Het vieren van Kerst en Oud & Nieuw in Australië is heel anders dan het vieren van de feestdagen in Nederland. Dit komt alleen al omdat het rond Kerst en Oud & Nieuw in Australië gewoon 30 graden is. Vind je het leuk om een keer kerst vieren in Australië? Dan is Australië zeker een leuke vakantiebestemming voor de feestdagen. Op welke vijf Australische plekken je Kerst en Oud & Nieuw goed kunt vieren, lees je in dit artikel.

1. Sydney

Oud&Nieuw en kerst vieren in Australië hoort natuurlijk in Sydney. Het kerstdiner nuttig je niet in een luxe restaurant, maar gewoon op het populaire Bondi Beach. Hier worden diverse barbecues georganiseerd, kun je verse vis eten en drink je koud bier. Op Tweede Kerstdag draait het niet om eten en drinken, maar om sport. De Rolex Sydney Hobart Yacht Race vindt plaats op deze dag. Dit is een belangrijke zeilwedstrijd, waar veel mensen op af komen.

In Sydney wordt Oud & Nieuw uitbundig gevierd. Niet alleen met prachtige vuurwerkshows, maar ook met muziek, drankjes en ga zo maar door. Wij raden je aan om Oud & Nieuw lekker buiten te vieren, want dit kan prima met het aangename klimaat. Sta je al vroeg buiten en heb je een goed plekje weten te bemachtigen, dan kun je het vuurwerk om 12 uur goed zien.

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Bekijk onze pagina over Sydney

Kerst vieren Australie

2. Melbourne

Er zijn heel wat mensen die Kerst vieren in Australië in Melbourne. Ook hier geniet je van warmte en zon, in plaats van kou, harde wind en sneeuw. Toch ervaar je een echte kerstsfeer in de stad, zeker op het stadsplein van Melbourne. Dit plein wordt namelijk getransformeerd in een gezellig kerstplein. Je kunt er een foto maken met de Kerstman, maar ook pratende zuurstokken ontmoeten.

In de avond worden er duizenden kerstlichtjes aangestoken. Ook worden er veel kerstactiviteiten georganiseerd in andere delen van de stad, waaronder een lichtshow op Town Hall en een echte chocolade tour.  De jaarwisseling wordt uitbundig gevierd in Melbourne. Sta je buiten op een plek met goed uitzicht, dan kun je lange tijd genieten van prachtig vuurwerk. Ook kun je goed stappen in Melbourne om de jaarwisseling te vieren.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina Melbourne

Melbourne

3. Brisbane

Het is gewoon 30 graden in Brisbane tijdens de feestdagen, maar de stad wordt wel versierd met kerstbomen, lampjes en zelfs nepsneeuw. Dit geeft de stad toch die kerstsfeer, maar dan op een hele andere manier dan je gewend bent. Verder is kerst vieren in Australië en in Brisbane behoorlijk uitbundig. Niet alleen Kerst, maar ook Oud & Nieuw.

Niet alle bars en clubs zijn geopend, maar je kunt altijd wel een leuke tent vinden waar je het nieuwe jaar in kunt luiden met een lekker drankje. Overigens is het niet eens nodig om naar binnen te gaan, want met het aangename klimaat kun je ook best de hele avond buiten feesten. Op deze manier kun je de vele vuurwerkshows van Brisbane in ieder geval goed zien.

TIP ♥ – meer lees je op de pagina over Brisbane

Brisbane

4. Perth

Ook in Perth vier je Kerst op het strand. De meeste mensen gaan naar Mullaloo Beach. Dit is een gezellig strand dat in het noorden van Perth ligt. Je doet je kerstmuts op, je neemt een lekker drankje en vervolgens ga je met een hele groep barbecueën. Een beetje vreemd om zo je Kerst te vieren, maar niet minder leuk!

Ook Oud & Nieuw kun je in Perth op het strand vieren. Vind je het leuk om de jaarwisseling in het centrum van de stad te vieren, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Er wordt zo veel vuurwerk afgestoken, dat je eigenlijk overal Oud & Nieuw kunt vieren. Koud krijg je het in ieder geval niet, want rond de feestdagen kan het gemakkelijk 35 graden worden in Perth.

TIP ♥ – check onze pagina over Perth

Perth

5. Adelaide

Wil je rond Kerst en Oud & Nieuw naar Adelaide, dan raden wij je aan om de feestdagen in de brede King William Street te vieren. Dit is de hoofdstraat van Adelaide en de breedste hoofdstraat van alle Australische hoofdsteden. De winkels in de straat zijn gesloten tijdens Kerst en Oud & Nieuw, maar de vele parken aan King William Street zijn wel geopend. De St. Peter’s kathedraal is mooi versierd, net zoals de rest van de stad. Van kou, sneeuw en harde wind heb je in ieder geval geen last, want ook in Adelaide is het lekker warm rond de feestdagen. Oud & Nieuw wordt ook hier uitbundig gevierd, al zijn er in Adelaide wel iets minder kroegen, bars en clubs dan in bijvoorbeeld Sydney.

    Meer lezen over Oud&Nieuw en Kerst vieren in Australië?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven