Hoewel Medan niet bekend staat als een bestemming waar veel reizigers naar toe trekken, heeft het wel degelijk leuke bezienswaardigheden. We moeten wel bekennen dat het het geen fantastische stad is waar je al te lang moet blijven.

Toch heeft Medan wel zijn charme. Overal in de stad zijn de meest heerlijke eettentjes. Er zijn genoeg plekken om de lokale delicatessen te proberen.

Daarnaast is ook de lokale bevolking uiterst vriendelijk en behulpzaam.

Medan: een bruisende stad

Medan is de op drie na grootste stad in Indonesië en de hoofdstad van Sumatra. Veel reizigers zullen dan ook aankomen op Sumatra in deze bruisende stad. De stad kent een rijke Nederlandse historie wat goed terug te vinden is architectuur.

 

Medan

Lokale fruitmarkt in Medan.

Wat is er te doen in Medan?

Zoals veel grote steden in Azië is het een massale en drukke stad. Echter de stad heeft een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn! Hieronder vind je een overzicht van de vijf leukste dingen om te doen in Medan.

# 1 bezoek het Museum Of North Sumatra

Een bezoek aan het museum van Noord-Sumatra is zeker de moeite waard als je meer wilt leren over de geschiedenis en de cultuur van de provincie. Het museum laat een overzicht zien van de Noord-Sumatraanse geschiedenis in de hindoeïstische, boeddhistische en islamitische tijdperken en de Nederlandse koloniale periode.

Dus wil je meer leren over de Noord-Sumatraanse geschiedenis en cultuur? Dan is het Museum of North Sumatra een must-see.

TIP ♥ – de toegang tot het museum kost 10.000 IDR.

# 2 bekijk Tjong A Fie Mansion

Deze mansion is gebouwd door een beroemde Chinese koopman (Tjong A Fie). Deze Tjong A Fie was de rijkste inwoner van Medan en heeft zijn herenhuis dan ook volledig volgens de Victoriaanse en Chinese stijl laten inrichten.

In het huis kan je tegenwoordig rondleidingen krijgen om zo een indruk te krijgen hoe het leven er in 1900 uitzag.

TIP ♥ – de toegang tot de Tjong A Fie Mansion kost 35.000 IDR.

Tjong A Fie MansionIngang van de Tjong A Fie Mansion

# 3 kijk rond in de Mesjid Raya moskee

De Mesjid Raya is een van de grootste bezienswaardigheden van de stad. Deze moskee is de grootste moskee van het eiland. Bijzonder aan deze moskee is dat hij is ontworpen door een Nederlandse architect. In 1881 werd de constructie van de moskee voltooid.

Het is voor niet moslims toegestaan om de moskee te betreden.  Houdt er wel rekening mee dat je niet met schoenen het complex in mag. Daarnaast moeten zowel vrouwen als mannen gepaste kleding dragen.

TIP ♥ – de toegang tot de Mesjid Raya is op basis van een donatie die je zelf kiest.

Medan

De beroemde Mesjid Raya moskee.

# 4 Istana Maimun

De Istana Maimun is het koninklijk paleis in Medan dat toebehoort aan het Sultanaat van Deli.

Tegenwoordig zijn er delen van het paleis open voor het publiek waardoor je voor een relatief kleine vergoeding jezelf een echte sultan kan wanen en delen van het paleis kan verkennen!

TIP ♥ – de toegang tot de Istana Maimun kost 5.000 IDR.

Medan

Het paleis van het Sultanaat van Deli.

# 5 Kampung Keling

De Kampung Keling is het traditionele Tamil-deel van Medan. Als je door deze wijk loopt denk je echt even dat je in India zit. In het gebied vind je vele leuke authentieke Indiase winkels en restaurants.

Dus wil je even de Indiase sferen proeven in Sumatra is een wandeling door de Kampung Keling een leuke middag weg.

MedanWelcome to Little India in Medan.

Overnachten in Medan

Als je besluit om in het bruisende Medan te overnachten zijn er genoeg opties om te verblijven. Medan bied in alle prijsklasse accommodaties aan. De keuze is echter of je de stad wilt gaan bezoeken of op doorreis ben.

Als je de stad wilt gaan bekijken raden wij je aan om in het stadscentrum een accommodatie te zoeken. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Voor mensen op doorreis raden wij een hotel naast het vliegveld aan. Deze zijn in grote hoeveelheden langs de weg gebouwd richting het vliegveld. Ook bieden deze hotels een transport service aan.

TIP ♥ – Zoek je nog een overnachting in Medan? Klik dan hier!

Hoe kom je er?

Medan heeft veel nationale en internationale verbindingen. Zo vliegen er dagelijks vliegtuigen naar Jakarta, Padang, Kuala Lumpur, Singapore en zelfs naar Bangkok!

Er zijn ook vluchten vanuit Bali, maar deze hebben altijd een overstap op Kuala Lumpur of Jakarta.

De beste reistijd

De beste tijd om Medan te bezoeken, is tijdens het droog seizoen dat loopt van mei tot en met september. De temperatuur is altijd rond de 30 °C. Omdat het een heuvelachtig eiland is, is het in het binnenland altijd wat cooler.

Het regenseizoen loopt van oktober tot en met februari. Je kunt dan nog steeds reizen, maar het gaat allemaal wat langzamer.

Houd er nog wel rekening mee dat in er in september vaak enorme bosbranden kunnen zijn op Sumatra. Het kan zijn dat er veel smog is in de weken die volgen op deze branden.

De beste maanden om Medan te bezoeken zijn mei tot september.

Sumatra

Locatie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven