Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Sipisopiso

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 21 juli, 2020

ALs je op zoek bent naar een indrukwekkend stukje natuur dan is de Sipisopiso waterval wel iets voor jou! Met 120 meter hoog is het een van de grootste watervallen van Indonesië. De waterval is te bewonderen vanaf een viewpoint waar je een schitterend uitzicht hebt.

Sipisopiso waterval

Sipisopiso ligt ten noorden van Lake Toba, een bekende bezienswaardigheid op Sumatra. Hierdoor maken veel reizigers een tussenstop bij de waterval. Je kunt de waterval vrij gemakkelijk bezoeken. Een wandeling van een minuut of 30 brengt je beneden bij de waterval waar al het water met veel geweld samen komt.

Een must is het bezoeken van het viewpoint waar je een adembenemend uitzicht hebt over de waterval en de omgeving. Het mooie van de Sipisopiso waterval is dat het water in een smalle straal over de helling komt vallen.
TIP ♥ – neem genoeg water mee als je de waterval bezoekt!

Sipisopiso

Lake Toba

Doortdat de waterval redelijk hoog ligt heb j niet alleen een prachtig uitzicht over de waterval, maar ook over Lake Toba, of het Toba Meer. Rondom de waterval vind je ook een aantal kleine winkeltjes waar je snacks, water en souvenirs kunt kopen. Vanaf hier loopt het pad dat je in 30 minuten naar beneden brengt.

TIP ♥ – meer over het meer lees je op de pagina Lake Toba

Eeen poncho of een trui is geen overbodige luxe aangezien het best fris is op deze hoogte en er veel stuivend water van de waterval af komt.

Hoe kom je er?

Redelijk makkelijk. De waterval ligt namelijk op zo’n 45 minuten rijden van Berastagi, ten noorden van Lake Toba. Vanaf hier kun je een taxi nemen (of auto + chauffeur). Je kunt ook de bus nemen van Kabanjahe naar Merek (12.000 Rp) om het laatste stukje (300 meter) te lopen.

Sipisopiso

Locatie

Meer lezen over Indonesië?

1 reactie

  1. rené roelofsen

    Wij zijn er in januari 2000 geweest. een machtig gezicht. daarna door naar een hotel aan het Toba meer. Dit was een reis met ouderen die in de Japanse kampen hadden gezeten. De omgeving was adembenemend. Ook zagen we in het woud een heel oud Batakpaleis. Schitterend hoe goed het erbij stond. Toen we tegenover het hotel een fles water ging halen bij een rieten tentje, maakten we kennis met de eigenaar die goed Nederlands sprak. Na de oorlog gingen zijn ouders terug naar Nederland. Hij bleef want hij kon zijn geboortestreek niet missen en wilde het niet ruilen voor het koude kikkerland. Later, 2003 , hadden we een particuliere chauffeur. Zijn vader was in de oorlog gesneuveld. Zijn moeder, een Friezin, wilde na de onafhankelijkheid niet terug naar Nederland. Vandaar dat hij perfect Nederlands sprak. Ik ben op Sumatra geboren, zou er niet willen wonen, andere cultuur en godsdienst, maar de gewone mensen zijn vriendelijk, behulpzaam en de natuur onovertroffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU