Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Ujung Kulon National Park

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 12 april, 2022

Ujung Kulon National Park is misschien wel het belangrijkste nationale park van Indonesië. In het enorme gebied leven namelijk zeer veel zeldzame planten en dieren. Door de afgelegen locatie op Java, zijn de flora en fauna onverstoord gebleven.

Het bijzondere Ujung Kulon

Het park ligt op het uiterst westelijke puntje van het eiland Java. Het is een van de meest bijzondere en belangrijkste nationale parken van Indonesië. Het park is maar liefst 1200 vierkante kilometer groot.

Sinds 1991 staat Ujung Kulon National Park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Dit is vooral gedaan omdat er in het park diverse bedreigde planten en dieren leven. Het meest zeldzame dier wat in dit nationale park leeft, is de Javaanse neushoorn. De laatste 50 dieren van deze soort leven allemaal in dit park.

Ujung Kulon

In het Ujung Kulon National Park kom je veel verschillende soorten begroeiing tegen. Tropisch regenwoud, mangroven, moerassen en rivieren wisselen elkaar constant af. Door deze diversiteit hebben enorm veel soorten planten en dieren zich in het gebied kunnen ontwikkelen. Er leven naar schatting 310 verschillende soorten dieren en enkele honderden soorten planten in het park.

Ujung Kulon National Park bezoeken

Ujung Kulon National Park ligt redelijk geïsoleerd en wordt daarom niet massaal door toeristen bezocht. Juist dit feit heeft ervoor gezorgd dat de natuur ongerept is gebleven. De enige manier om dit park te bezoeken is onder begeleiding van een gids. Er zijn speciale wandel- en boottochten uitgezet waar je langs de mooiste plekken van het park komt.

TIP ♥ – voor goede tours naar het park kun je kijken op deze website

Ujung Kulon

Zorg ervoor dat je genoeg water en drinken meeneemt als je het park bezoekt. De dagtemperatuur ligt namelijk vaak rond de 28 graden Celsius. Een wandeltocht kan dan ook erg zwaar zijn. Laat je hierdoor echter niet afschrikken om dit prachtige park te bezoeken, het is zeker de moeite waard.

Locatie Ujung Kulon National Park

Meer lezen over Indonesië?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU