Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vliegtickets Namibië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

Als je van plan bent om richting Afrika te reizen denk dank ook eens aan Namibië. Nog niet zo toeristisch, prachtige natuur, makkelijk bereisbaar én veilig. Namibië is een toffe bestemming. Maar hoe zit het met de vliegtickets naar Namibië?

Tips voor vliegtickets naar Namibië

Naar Namibië reizen is niet zo lastig. Vanuit Amsterdam stap je op het vliegtuig richtig Windhoek en binnen 14 uur, met een beetje geluk, ben je in Namibië. Daarnaast zijn de tickets, mits je de zomervakantie vermijd, niet zo heel duur meer.

Je kunt zelfs naar Kaapstad vliegen om vanaf daar richting Namibië te reizen. Op deze pagina delen we onze tips voor vliegtickets naar Namibië.

TIP 1 Hoe zoeken wij tickets

Laten we voorop stellen dat ook wij niet het Gouden Ei hebben uitgevonden wat betreft vliegtickets naar Namibië of ieder ander land. Helaas is er geen magisch moment. Wat we wel kunnen doen is het delen van onze tips en ervaringen.

Het draait bij vliegtickets boeken vooral om heel veel zoeken en vergelijken. Als wij een nieuwe bestemming weten, gaan we gewoon een paar weken kijken wat de tickets ongeveer kosten.

Hoe langer je kijkt en vergelijkt hoe beter het beeld over vliegtickets naar Namibië wordt. Daarnaast is het natuurlijk afhankelijk van wat jij goedkoop of duur vindt. Als jij €600 goedkoop vindt, vind je sneller een ticket dan iemand die zoekt naar tickets rond de €500.

Wat we wel weten is dat cookies en/of zoekgeschiedenis geen invloed heeft op de prijs. Daarover lees je hier meer.

Vliegtickets naar Namibie

TIP 2 ✈ Combineer je reis

Namibië is een ideaal land om te combineren. Het grenst aan Zuid-Afrika en Botswana dus als je langer de tijd hebt, is het een goed idee om meerdere landen te combineren.

Zeker de vliegtickets naar Zuid-Afrika zijn een stuk goedkoper dan die naar Namibië. De afstand tussen Kaapstad en Keetmanshoop, de eerste grote stad over de grens in Namibië, is zo’n 1.000 kilometer dus dat zou je in twee dagen kunnen rijden.

De vliegtickets naar Botswana zijn niet per se goedkoper, maar Botswana is wel een prachtig land. Als je in Gabarone begint, en doorreist richting Kalahari kun je daarna de grens oversteken naar Namibië.

Door meerdere landen te combineren bespaar je op je vliegticket(s).

Etosha National Park

TIP 3 ✈ De beste website

Je vraagt je waarschijnlijk af: ‘waar boek ik de goedkoopste vliegtickets naar Namibië?’. Helaas is die vraag niet zo makkelijk te beantwoorden en er is ook niet een website het beste.

Als er één website de goedkoopste tickets aanbiedt, zou iedereen daar wel tickets boeken, maar zo is het niet.

Er zijn meerdere websites waar je tickets kunt boeken en het ligt aan je persoonlijke voorkeuren welke website je het liefst gebruikt. Skyscanner, Cheaptickets, Momondo of Schipholtickets zijn allemaal prima sites, maar geen van allen zijn €100 goedkoper dan andere.

TIP 4 ✈ Wat is het beste moment om te boeken

Net als de websites is er ook geen magisch moment om vliegtickets naar Namibië te boeken. Er zijn honderden onderzoeken gedaan naar wat het beste moment zou zijn, maar feit is dat luchtvaartmaatschappijen de prijzen per uur, trend en zelfs regio kunnen aanpassen.

Onderzoeken zouden uitwijzen dat dinsdag de beste dag is en 3:00 uur ‘s nachts de beste tijd, maar dat geldt weer niet voor alle tickets en landen.

Het is echt een kwestie van zoeken, vergelijken en voor jezelf bepalen wat je een redelijke prijs vindt. Alleen dan vind je de juiste tickets.

Meer lezen over Namibië?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU