Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer in Marokko

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 6 april, 2022

De meeste mensen die naar Marokko reizen, blijven hier niet de hele vakantie op dezelfde plek. Zij maken een rondreis door het prachtige land, zodat ze zo veel mogelijk van Marokko kunnen zien. Wil jij ook een rondreis organiseren? Dan is het goed om te weten welke vervoersmogelijkheden er zijn in het land. Op deze pagina lees je meer over het vervoer in Marokko.

Vervoer in Marokko

Je kunt in Marokko reizen met de bus, trein, een huurauto, taxi of het vliegtuig. De meeste mensen die een rondreis maken door het land, combineren diverse vervoersmogelijkheden met elkaar. Zij reizen de ene keer met de bus, dan weer met de taxi en dan weer een stukje met de trein. Een huurauto is de populairste optie.

Welke vervoersmiddelen jij het beste kunt gebruiken om te reizen door Marokko, is afhankelijk van de regio’s en steden die je wil bezoeken en je budget. In onderstaande alinea’s lees je meer over het vervoer in Marokko.

Budget voor Marokko

Reizen met de bus

De bus is belangrijk bij het vervoer in Marokko. Er zijn diverse busmaatschappijen actief in Marokko. De twee bekendste busmaatschappijen zijn Supratours en CTM. Beide busmaatschappijen organiseren busreizen voor voornamelijk langere afstanden.

De bussen van Supratours en CTM zijn niet alleen modern, maar ook erg comfortabel. De bussen van kleinere maatschappijen zijn vaak wat gammel en daarom minder geschikt voor het afleggen van grotere afstanden.

Met de bus reizen in Marokko is niet duur. Een busreis van Essaouira naar Marrakech kost ongeveer 55 DH, dat is ongeveer vijf euro.

TIP ♥ – reis je liever in de nacht? Neem dan een nachtbus van Supratours of CTM. De prijzen van deze busmaatschappijen zijn ongeveer gelijk.

Reizen met de taxi

In de stad kun je je het beste verplaatsen met de taxi. Er rijden ook bussen in de grotere steden, maar deze zijn vaak wel langzamer en bovendien minder comfortabel dan de taxi. De bussen die ingezet worden voor lange afstand ritten zijn erg modern en comfortabel, maar de stadsbussen zijn vaak oud en gammel. In de stad kun je je dan ook beter verplaatsen met de taxi.

Een gemiddelde taxirit kost in Marokko tussen de 10 en 15 DH. Dat is omgerekend ongeveer +/- € 1,50. Wil je een taxi nemen na 20:00 uur? Dan betaal je 50% toeslag op de reguliere ritprijs. Natuurlijk is de uiteindelijke prijs voor een taxirit afhankelijk van de afstand die je aflegt.

TIP ♥ – in Marokko rijden petit taxi’s en grand taxi’s. Petit taxi’s zijn voor kleinere gezelschappen tot maximaal drie personen, grand taxi’s zijn voor grotere gezelschappen tot maximaal zes personen.

Vervoer in Marokko

Reizen met het vliegtuig

Je kunt niet alleen met het vliegtuig naar Marokko reizen, maar je kunt je in het land zelf ook verplaatsen met het vliegtuig. Reizen met het vliegtuig is niet echt populair qua vervoer in Marokko, maar het kan wel een hoop tijd schelen als je niet zo lang hebt in Marokko. In dit geval kun je het beste een ticket boeken bij Royal Air Maroc, want dit is de vliegmaatschappij die de meeste binnenlandse vluchten organiseert.

TIP ♥ – studenten tot en met 25 jaar oud krijgen 25 procent korting op binnenlandse vluchten. Om van deze korting te profiteren, boek je jouw ticket bij een Marokkaans reisbureau. Let op: niet alle reisbureaus doen mee met deze actie.

Reizen met een huurauto

Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland of Costa Rica staan bekend als échte road trip landen, maar ook in Marokko kun je prima zelf rijden. De wegen in Marokko zijn over het algemeen goed. Daar komt nog bij dat de bewegwijzering in het land prima is. Je verdwaalt dan ook niet snel als je met de huurauto op pad gaat in Marokko.

Je kunt een auto huren in alle grotere steden in het land.  Als je moet tanken, betaal je ongeveer €1 per liter. Rondreizen met de auto is dan ook vrij goedkoop.

TIP ♥ –  om een auto te huren, heb je een internationaal rijbewijs nodig.

Auto huren

Reizen met een eigen auto is ontzettend leuk. Het geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Let er echter wel op dat je je aan de regels houdt. Het zijn er niet veel, maar het is wel netjes om je er aan te houden. De belangrijkste zijn;

  • Je hebt een geldig rijbewijs nodig (Internationaal rijbewijs is niet nodig);
  • Je moet altijd je rijbewijs kunnen tonen

ddadaddsd

Kosten

Een auto huren kan vanaf €25 tot €30 oer dag. Hoe langer je de auto huurt hoe goedkoper het wordt. Alle grote verhuurbedrijven zijn aanwezig op internationale luchthavens. Denk aan Hertz  Budget, Europcar en Avis. Wij huren onze auto altijd bij RentalCars.

Sahara

Reizen met de trein

Als je aan Marokko denkt zal je waarschijnlijk niet meteen denken aan een zeer modern spoornetwerk. Toch heeft het land één van de modernste spoornetwerken in het noorden van Afrika. Gek genoeg speelt het nog geen grote rol qua vervoer in Marokko. Onder toeristen in ieder geval.

De treinen rijden volgens een zeer strak schema tussen de grotere steden van Marokko. In het hoogseizoen (zomer) kan het erg druk zijn in de trein. Op die momenten dien je je kaartjes voor de trein, al ruim van te voren aan te schaffen.

TIP ♥ – Lange afstanden reizen is met de trein goedkoper dan met de bus. Voor een treinreis van acht uur en dertig minuten ben je tussen de 190 en 350 DH kwijt. Dit is omgerekend tussen de € 18,00 en € 30,00.

Meer lezen over Marokko?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU