Reisinformatie Marokko

Als je er over denkt om te reizen in Afrika komt Marokko waarschijnlijk niet als eerste bij je naar boven. Toch is het een van de populairste landen van het continent. Marokko verschijnt steeds vaker op de rader van internationale toeristen.

Marokko combineert cultuur met mooie natuur en vriendelijke locals met bijzondere tradities. Hoewel het vrij makkelijk reizen is in Marokko, is het wel handig om het een en ander te weten voor vertrek. Daarom deze pagina met handige reisinformatie Marokko.

Backpacken in Marokko

Bij backpacken denk je waarschijnlijk niet meteen aan Marokko. Dat betekent niet dat je in Marokko geen backpackers tegen komt. Sterker nog; juist meer en meer backpackers weten Marokko te vinden.

Met de hippe, kleurrijke steden die zich uitstekend lenen voor een Instagram sessie, wordt het land steeds populairder.

Daar komt nog eens bij dat een ticket naar Marokko vaak niet meer dan €150 kost en dat het reizen in Marokko zelf ook niet al te duur is. Daarnaast kun je voor weinig geld een auto huren waardoor je makkelijk onafhankelijk kan reizen. Ideaal voor backpackers!

Kosten

Wat je precies kwijt bent tijdens het backpacken in Marokko is natuurlijk per persoon anders. Toch is het goedkoper reizen dan veel mensen denken. Als je rekening houdt met zo’n €30 tot €45 per dag (als je geen auto huurt) moet je prima kunnen backpacken.

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Marokko

RabatDe oude keizerstad Rabat 

Beste reistijd Marokko

Marokko is het hele jaar door te bezoeken, maar je zou de beste reistijd kunnen opdelen in twee delen. Het land is op z’n mooist in de lente (maart tot en met mei) wanneer het landschap groen en weelderig is, wat zorgt voor spectaculaire landschappen.

Daarnaast is Marokko ook heerlijk in de herfst (september tot oktober/november) als de temperatuur erg aangenaam is. In de zomer wordt het warm in Marokko, maar heb je als voordeel dat het bijna niet regent.

Het kan in onze kerstvakantie en voorjaarsvakantie drukker worden in bekende steden als Marrakech, Chefchaouen en Rabat.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Marokko.

Beste reistijd voor Marokko

Budget Marokko

Hoeveel je uitgeeft in Marokko is afhankelijk van jouw wensen, eisen en verwachtingen. Iedereen reist op een andere manier. Backpackers geven nu eenmaal minder uit dan de ‘normale’ vakantieganger, hoewel de verschillen best wel meevallen.

Reken op minimaal €45 tot €50 p.p. per dag als budget (excl. huurauto)

Het kan natuurlijk goedkoper, maar ook een stuk duurder. Dit is echter onze ervaring. Ook is je budget Marokko afhankelijk van de periode waarin je reist. In het hoogseizoen liggen de prijzen namelijk een stuk hoger.

Huurauto

Een huurauto is veruit de beste optie is om door Marokko te reizen. Een huurauto kost je tussen de €25 en €35 per dag, maar als je meerdere personen reist is dat voordeliger (en sneller) dan reizen met de bus. Met huurauto komt je budget uit op zo’n €60 to €70 per dag.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Marokko

Visum Marokko

Ga je voor maximaal drie maanden (90 dagen) naar Marokko? Dan heb je geen visum nodig om het land in te kunnen komen. Wil je langer dan drie maanden in het land blijven? Dan raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Marokko. Deze is gevestigd in Den Haag.

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Marokko

MerzougaMerzouga

Vervoer Marokko

Je kunt in Marokko reizen met de bus, trein, een huurauto, taxi of het vliegtuig. De meeste mensen die een rondreis maken door het land, combineren diverse vervoersmogelijkheden met elkaar.

Zij reizen de ene keer met de bus, dan weer met de taxi en dan weer een stukje met de trein. Een huurauto is de populairste optie.

Welke vervoersmiddelen jij het beste kunt gebruiken om te reizen door Marokko, is afhankelijk van de regio’s en steden die je wil bezoeken en je budget.

Reizen met de bus

Er zijn diverse busmaatschappijen actief in Marokko. De twee bekendste busmaatschappijen zijn Supratours en CTM. Beide busmaatschappijen organiseren busreizen voor voornamelijk langere afstanden.

De bussen van Supratours en CTM zijn niet alleen modern, maar ook erg comfortabel. De bussen van kleinere maatschappijen zijn vaak wat gammel en daarom minder geschikt voor het afleggen van grotere afstanden.

TIP ♥ –  meer over het vervoer lees je op de pagina vervoer in Marokko

1 gedachte over “Reisinformatie Marokko”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven