Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Marokko

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 6 april, 2022

Sommige landen kom je alleen in met een geldig visum. Bij Marokko is dit niet het geval. Bij een verblijf van maximaal 90 dagen in het land, heb je geen visum voor Marokko nodig. Welke reisdocumenten je wel nodig hebt om Marokko in te kunnen komen, lees je op deze pagina.

Visum voor Marokko

Ga je voor maximaal drie maanden (90 dagen) naar Marokko? Dan heb je geen visum nodig om het land in te kunnen komen. Wil je langer dan drie maanden in het land blijven? Dan raden wij je aan contact op te nemen met de ambassade van Marokko. Deze is gevestigd in Den Haag.

Je hebt geen visum voor Marokko nodig als je 90 dagen (3 maanden) of korter in het land reist.

Benader de ambassade van Marokko op tijd, want het aanvragen van een visum voor een langer verblijf in Marokko kan erg lang duren.

Wat heb je nodig?

Je hebt geen visum voor Marokko nodig als je maximaal drie maanden in Marokko wil blijven, maar je moet wel enkele andere documenten kunnen overleggen.

Het gaat om de volgende documenten:

  • een paspoort, dat minimaal tot na je verblijf in Marokko geldig moet zijn;
  • een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming.


Reis je met kinderen? Dan moet je voor hen ook een paspoort aanvragen. Een beschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.

RabatJe hebt pas een visum voor Marokko nodig als je langer dan 90 dagen naar Marokko gaat.

Met de auto naar Marokko

Reis je met de auto naar Marokko? Dan heb je naast een visum voor Marokko ook een tijdelijk invoerdocument nodig voor dit voertuig. Dit document wordt afgegeven aan de grens. Neem je ook een camper, caravan of aanhangwagen mee, dan moet je een inventarislijst in tweevoud kunnen overleggen. Je moet het volgende kunnen laten zien.

  • Persoonlijk document; Hier vul je al je NAW gegevens op
  • Douaneformulier voor je auto.


Er zijn twee manieren om een invoerdocument te regelen. Het kan bij de grens of online.

Bij de grens

Bij douane/grens staan mensen die je kunnen helpen de formulieren in te vullen. Dit kost echter veel tijd en die kun je beter spenderen aan je reis. 

Meer lezen over Marokko?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU