Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Madagascar

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 23 juni, 2020

Madagascar is misschien wel een van de meest aantrekkelijke landen van Afrika. Bijna iedereen kent het, maar weinig mensen zijn er daadwerkelijk geweest. Het is overdreven om te stellen dat de gelijknamige film het land op de kaart heeft gezet, maar het heeft wel degelijk bijgedragen aan de opkomst van dit land. Wil jij er heen? Bereid je voor met onze tips en reisinformatie over Madagascar.

Backpacken of rondreizen in Madagascar

Als je gaat backpacken of rondreizen denk je niet meteen aan Madagascar. Hoewel het land de laatste jaren steeds populairder wordt staat het toerisme hier nog steeds in kinderschoenen. Er is de laatste jaren veel verbeterd qua veiligheid en infrastructuur, maar wie een uniek wil zien ziet hier goed.

Het is geen typisch Afrikaans land met grazende zebra’s, uitgestrekte savannes of chillende leeuwen. Toch is er veel te zien en te doen hier en dat allemaal in een van de meest ongerepte landen van Oost Afrika.

Kosten

De kosten voor het backpacken of rondreizen in Madagascar liggen aan je reisstijl. De een kan hier voor €30 per dag rondreizen. De ander boekt liever een iets duurdere georganiseerde rondreis. De kosten zijn vooral afhankelijk van de manier van reizen en je accommodatie.

Een georganiseerde, 2-weekse reis kost al snel €2.500

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina rondreis in Madagascar of backpacken in Madagascar

Allee de BaobabsEen van de bekendste plekken van het land: Allee de Baobabs  

Beste reistijd Madagascar

Belangrijke reisinformatie over Madagascar is wanneer je het land het beste kunt bezoeken. Over het algemeen kun je de maanden mei tot en met oktober als beste reistijd voor Madagascar beschouwen. Dit is het droge seizoen.

Houd er hierbij rekening mee dat de temperatuur niet heel hoog is, gemiddeld tussen de 18 en 22 graden.

De beste maanden om naar Madagascar te reizen zijn mei tot en met oktober

Mocht je in het regenseizoen naar Madagascar reizen, dan ligt de temperatuur tussen de 27en 32 graden. Veel nationale parken en wegen zullen in die periode echter afgesloten zijn

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Madagascar

Beste reistijd voor Madagascar

Budget Madagascar

Naast informatie over de beste tijd om het land te bezoeken heeft de reisinformatie over Madagascar ook betrekking op het budget. Wat kost het reizen in Madagascar precies?
Zoals eerder gezegd ligt dat een beetje aan je eigen reisstijl. Reizen kan verrassend goedkoop zijn. Het budget voor Madagascar is ook vaak lager dan mensen denken. Zeker als je overnacht in goedkopere accommodatie en reist met het openbaar vervoer of minivans.

Hou rekening met zo’n €40 tot €60 p.p. per dag

Uiteraard ligt het er ook aan wat voor type reiziger je bent.

  • Backpacker budget  €35
  • Normaal budget  €50 tot €70
  • Luxe budget  €100 +


TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Madagascar

Maroantsetra

Visum Madagascar

De belangrijkste reisinformatie over Madagascar is dat je een visum moet aanvragen. Om als buitenlander Madagascar binnen te komen voor een rondreis, heb je een zogenaamd toeristenvisum nodig.

Je kunt een toeristenvisum aanvragen bij het consulaat van het land in Rotterdam. Mocht je vanuit België naar Madagascar willen reizen, dan kun je een dergelijk visum ook aanvragen via het consulaat van Madagascar in Brussel.

Houd er rekening mee dat een standaard visum voor Madagascar 30 dagen geldig is.

Je kunt ook een Visa On Arrival regelen. Laatstgenoemde is uiteraard de makkelijkste optie.

TIP ♥ – hoe dat allemaal werkt leggen we uit op onze pagina visum Madagascar

Vervoer Madagascar

Het vervoer in Madagascar is niet zo makkelijk als bijvoorbeeld Zuid-Afrika. De wegen zijn niet al te best en touringcars of échte toeristenbussen rijden er niet. De beste opties zijn een huurauto – al dan niet met chauffeur – of de taxi-brousses.

Reizen met de bus/minivan

Eigenlijk gebeurd alles in Madagascar met de bus. Houd er rekening mee, dat we in dit geval niet doelen op luxe touringcars voor toeristen. Die heb je niet in Madagascar. Het vervoer in Madagascar komt neer op de taxis brousse. Een gedeelde minivan.

Een auto huren

Veel mensen kiezen voor een huurauto als vervoer in Madagascar. Zoals eerder op deze pagina beschreven werd, zijn de meeste wegen op Madagascar onverhard. Dit maakt het verstandig om bij het huren van een auto goed te letten op het type auto wat je huurt. Kies bij voorkeur voor een 4×4 terreinwagen.

TIP ♥ – bekijk hier al onze tips over het vervoer in Madagascar

Meer lezen over Madagascar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU