Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum voor Madagascar

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Wanneer je voor een vakantie of een prachtige rondreis naar Madagascar trekt, zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Een van deze zaken is het aanvragen van een visum voor Madagascar. In dit artikel lees je hier meer over!

Visum voor Madagascar

Om als buitenlander Madagascar binnen te komen voor een rondreis, heb je een zogenaamd toeristenvisum nodig. Je kunt een toeristenvisum aanvragen bij het consulaat van het land in Rotterdam. Mocht je vanuit België naar Madagascar willen reizen, dan kun je een dergelijk visum ook aanvragen via het consulaat van Madagascar in Brussel.

TIP♥ – houd er rekening mee dat een standaard visum voor Madagascar 30 dagen geldig is. Deze periode gaat lopen op het moment dat het je het land binnenkomt.

Visa on Arrival aanvragen

Je kunt het visum voor Madagascar aanvragen via de ambassade in Rotterdam of Brussel, via een online visumbureau in Nederland of je kunt een Visa On Arrival regelen. Laatstgenoemde is uiteraard de makkelijkste optie.

Voor het aanvragen van een (e)Visa On Arrival doorloop je deze stappen;

  • Ga bij aankomst in Madagascar naar de Visa-counter;
  • Geef je paspoort af bij de eVisa-counter op het vliegveld. De douane vult je formulier in;
  • Betaal de fee;
  • Verkrijg je visum voor Madagascar.

Kosten voor eVisa

De kosten voor een eVisa zijn als volgt;

  • 30 dagen visum 80.000 Ariary (€20)
  • 31 tot 60 dagen visum  100.000 Ariary (€25)
  • 61 tot 90 dagen visum  150.000 Ariary (€35)

Let op! – je mag als buitenlander niet langer dan 90 dagen verblijven in Madagascar.

Budget MadagascarMadagascar heeft schitterende eilanden

Wat heb je nodig

Bij het aanvragen van een visum voor Madagascar dien je verschillende documenten aan te leveren. Op basis van deze documenten krijg je een visum die je het recht geeft om in het land te verblijven tijdens je vakantie of rondreis. Zorg dat je het volgende op orde hebt:

  • Een doorreis ticket;
  • Een paspoort dat nog tot zes maanden na je bezoek aan Madagascar geldig is;

Retour- of doorreisticket

Zoals hierboven beschreven staat dien je een retour- of doorreisticket te hebben net als bijvoorbeeld in Zuid-Afrika. Dit is nodig om aan te kunnen tonen dat je binnen de gestelde data van je visum voor Madagascar het land weer verlaat. Zonder zo’n ticket kan je de toegang tot Madagascar geweigerd worden.

Vragen ze om een ticket?

Het zijn vaak de luchtvaartmaatschappijen die vragen om een retourticket, niet het douanepersoneel. En daar zijn ze niet echt consistent mee. De één vraag het wel, de ander niet. Daarom is het ook zo lastig om te bepalen of je wel of geen uitreisticket nodig hebt. Bellen met de luchtvaartmaatschappijen helpt ook niet echt, aangezien ze altijd zeggen dat je een retourticket (onward ticket) nodig hebt.

TIP ♥ – we raden aan om het risico niet te nemen en dus voor een retourticket te zorgen

Wat als ik over land/water binnen kom?

Ook wanneer je over land Madagascar binnenkomt, is het noodzakelijk om een visum aan te vragen. Je kunt bijvoorbeeld met de boot richting Madagascar reizen, waarbij je in de haven gevraagd zal worden om een geldig visum te tonen.

Het vrije reizen verloopt in een land als Madagascar anders, dan wij in Nederland en België kennen. De kans dat je wordt tegengehouden door de douane om geldige reisdocumenten te tonen is zo relatief groot in dit land.

Het is echter vrij ongebruikelijk om via de zee naar Madagascar te reizen.

Meer lezen over Madagascar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU