Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Vervoer op Kaapverdië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Op Kaapverdië kun je je vrij voordelig verplaatsen. Ook als je van het ene eiland naar het andere eiland wil reizen, ben je over het algemeen niet veel geld kwijt. Bovendien is het vervoer op Kaapverdië comfortabel. Rondreizen op Kaapverdië, tussen de diverse eilanden, is dan ook zeker een aanrader.

Vervoer op Kaapverdië

Op de diverse eilanden die bij Kaapverdië horen, kun je je op diverse manieren verplaatsen. Zeker op de toeristische eilanden zijn de vervoersmogelijkheden groot. Ook kun je gemakkelijk, snel en goedkoop van eiland naar eiland reizen. Wij vertellen je op deze pagina alles over het vervoer op Kaapverdië.

Reizen met de bus

Bussen zoals wij die kennen rijden niet op Kaapverdië. Er is geen openbaar vervoer systeem. In plaats daarvan rijden er veel minibusjes rond. In een minibus kan het wat druk en krap zijn, maar het erg goedkoop en daarnaast vaak de enige optie. Bovendien doen de minibusjes op Kaapverdië bijna alle steden en dorpen aan. Waar je ook naartoe wil reizen: je kunt altijd wel een minibus vinden die je naar jouw bestemming kan brengen.

Minibusjes of pick-ups worden hier ook wel colectivos or aluguers genoemd

Het is dé manier van vervoer in Kaapverdië. Je kunt overal in- en uitstappen. Houd er wel rekening mee dat de minibusjes vaak pas vertrekken als alle plekken bezet zijn. Wil je hier niet op wachten? Dan kun je een minibus voor een dag charteren. Dit is wel een stuk duurder.

TIP ♥ – houd er rekening mee dat de minibusjes op Kaapverdië niet volgens een regelmatig schema rijden. Als je een strak schema hebt kun je beter een taxi nemen of een auto huren.

Praia

De wegen zijn vaak goed

Reizen met het vliegtuig

Je kunt met de boot van eiland naar eiland reizen, maar je kunt ook een binnenlandse vlucht nemen. Kaapverdië heeft een eigen binnenlandse vliegmaatschappij. Deze heeft de naam TACV. De vliegmaatschappij vliegt naar alle eilanden van Kaapverdië, met uitzondering van Brava.

Koop je tickets voor een binnenlandse vlucht als je al op Kaapverdië. Boek je jouw tickets op Kaapverdië, dan ben je namelijk altijd goedkoper uit. Bezoek je Kaapverdië rond de feestdagen of in het hoogseizoen? Houd er dan rekening mee dat het vliegtuig al vol kan zitten als je wat laat boekt.

Reizen met de taxi

Net zoals in veel andere landen het geval is, zijn ook de taxi’s op Kaapverdië duurder dan de andere vervoersmiddelen. Wel kun je met een taxi comfortabel, snel en gemakkelijk van A naar B reizen.

Neem liever geen illegale taxi, maar pak altijd een taxi met het ‘taxi’ teken op het dak. Een illegale taxi is goedkoper, maar zeker niet altijd veilig.

TIP ♥ – korte afstanden worden meestal op de meter gereden. Je betaald vaak niet meer dan een paar euro

Visum voor Kaapverdië

Het vliegveld 

Reizen met de boot

Kaapverdië heeft negen bewoonde eilanden. Je kunt tussen deze eilanden reizen met de boot. De prijzen voor een overtocht met de boot zijn over het algemeen niet hoog. Bovendien is een boottocht een hele ervaring: het is zeker geen straf om over het helderblauwe water te varen.

Op je ticket voor een bootreis staat altijd een vertrektijd vermeld. Houd er rekening mee dat deze vertrektijd lang niet altijd wordt aangehouden. Vertragingen komen regelmatig voor. Je kunt zelfs een hele dag vertraging hebben.

Het is niet de snelste manier van vervoer Kaapverdië, wel een van de leukste.

TIP ♥ – er varen ferries tussen Praia, Brava en Fogo, tussen Praia en Maio en tussen Mindelo (São Vicente) en Santo Antão.

Een auto huren

Op de meeste eilanden van Kaapverdië kun je een auto huren. Er worden verschillende soorten auto’s verhuurd, maar wij raden je aan om een 4×4 te huren. Met een 4×4 kun je je namelijk overal veilig verplaatsen en kom je in ieder geval niet vast te zitten op de slechte, onverharde wegen op het eiland.

Het is niet de makkelijkste optie om rond te reizen in Kaapverdië omdat je je huurauto van eiland naar eiland moet brengen.

Een auto huren

Als je budget voor Kaapverdië het toe laat raden we aan om een auto te huren. Een auto huren is hier heel normaal en de wegen zijn in prima staat. Het is alleen wat lastiger reizen tussen de eilanden.

Auto’s kun je het beste vliegveld huren, maar het is makkelijker om het vooraf in Nederland te regelen. Een goede maatschappij waar je een auto kunt huren is RentalCars. Zij vergelijken de prijzen van alle verhuurbedrijven.

TIP ♥ – reken op zo’n €40 tot €60 per dag voor een huurauto

Vissers Tarrafa

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU