Beste reistijd Kaapverdië

Met een temperatuur die altijd tussen de 25°C en 30°C schommelt is Kaapverdië een bestemming die je het hele jaar door kunt bezoeken. Kaapverdië gaat is daarom niet voor niets een van de meest populaire vakantiebestemmingen. Het is er altijd heerlijk weer. Op deze pagina vertellen we je alles over de beste reistijd voor Kaapverdië.

Wat is de beste reistijd voor Kaapverdië?

Kaapverdië wordt vaak ‘The islands of Eternal Summer’ genoemd. Daar is geen woord aan gelogen. Als je een zonzekere vakantie wil is Kaapverdië een van de beste bestemmingen. Het maakt ook niet zo veel uit wanneer je naar Kaapverdië gaat omdat het weer er altijd goed.

Het ligt er eigenlijk aan wat je wil gaan doen in Kaapverdië. De beste reistijd voor Kaapverdië is namelijk het hele jaar. Toch zijn er wat maanden te onderscheiden.

De beste reistijd voor een zonvakantie is april t/m augustus. Kom je surfen? Ga dan tussen november en februari. Wil je wandelen in de natuur? Kom dan in eind januari t/m april en november en december.

Beste reistijd voor Kaapverdië1

De seizoenen van Kaapverdië

Kaapverdië heeft twee seizoenen, het het droge seizoen en het regenseizoen (laagseizoen), maar eigenlijk heeft het regenseizoen nauwelijks invloed op het reizen. Je zou naast deze twee seizoenen nog een piekseizoen kunnen opmaken i.v.m. de drukte van internationale vakanties.

TIP ♥ – reis je in het regenseizoen naar Kaapverdië, dan kun je veel geld besparen. Tickets zijn altijd goedkoper in het regenseizoen en ook hotels zijn voordeliger.

Piekmaanden

Juni – sept &  dec – jan

Nogmaals, er is geen slechte tijd om naar Kaapverdië te reizen. Je zou het hele jaar als beste reistijd voor Kaapverdië kunnen beschouwen. De piekmaanden zijn echter juni tot en met september i.v.m. de internationale vakanties en december en januari. Prijzen liggen dan hoger.

Regenseizoen

Fogo
Augustus tot en met oktober

Het regenseizoen klinkt altijd een beetje eng. Wij krijgen ontelbaar veel vragen van mensen die zich afvragen of het regenseizoen wel te doen is. Of dat nu in Kaapverdië of Thailand is, het regenseizoen is vaak een prima tijd om te reizen. Zeker in Kaapverdië omdat de regenval wel mee valt.

De beste reistijd per maand

Het klimaat van Kaapverdië is gedurende het gehele jaar door vrijwel hetzelfde. Toch is het goed om te weten wat voor weer je per maand kunt verwachten, aangezien er toch kleine verschillen zijn tussen de diverse maanden van het jaar. In onderstaande tabel lees je meer over het weer in de verschillende maanden van het jaar, ofwel de beste reistijd per maand.

Januari

Januari is een van de koudere maanden in Kaapverdië. In hoeverre dat mogelijk is natuurlijk. Het is een perfecte maand om te surfen vanwege de sterke wind en hoge golven. Je zult dan ook veel surfers zien op en rond de eilanden. De wind maakt het geen ideale maand voor een strandvakantie.

Februari

Februari is qua weer vergelijkbaar met januari. Als surfen jouw ding is, zijn januari en februari de beste reistijd voor Kaapverdië. De gemiddelde dagtemperatuur ligt rond de 25°C, maar op sommige eilanden wordt het warmer. Ook niet de meest ideale maand voor een strandvakantie i.v.m. de wind.

Maart

Ook maart is een ideale maand voor waterliefhebbers. Er is genoeg wind om te surfen, maar het is ook een goede maand om te wandelen aangezien er (bijna) geen regen valt. Daarnaast is de drukte van de piekmaanden voorbij.

April

April is vergelijkbaar met maart qua weer. Veel zon, weinig regen aangename temperatuur en niet al te druk. Ook een hele goede maand om te wandelen.

Mei

Vanaf mei begint de temperatuur op te lopen en begint ook de lente. Het landschap wordt groener omdat de regen iets toeneemt, hoewel dat te verwaarlozen is aangezien Kaapverdië behoort tot de top 20 van droogste landen ter wereld.

Juni

In juni neemt de temperatuur iets toe, somt tot boven de 30°C. In juni valt er iets meer regen, maar dit is nooit langer dan een uur. De wind neemt ook af waardoor het strandseizoen nu echt begint.

Juli

In juli beginnen de temperaturen gestaag boven de 30°C uit te komen. De zee is opgewarmd door de voorgaande maanden waardoor het een ideale maand is voor een strandvakantie. Het wordt wel drukker door de internationale vakanties.

Augustus

De temperatuur loopt nog steeds op. Zelfs in de nacht is het nog lekker. De regen begint wel toe te nemen in deze maand dus hou rekening met af en toe een bui. Net als juli een van de duurdere en drukke maanden.

September

September is de maand met de meeste regen. Het lijkt daarom  misschien niet te horen tot de beste reistijd voor Kaapverdië, maar de regen is minimaal terwijl de temperatuur aangemaan is. Het is de heetste maand van het jaar.

Oktober

In oktober begint de regen weer af te nemen. Er is weinig wind en de temperatuur is goed waardoor het een goede maand is om te wandelen over de eilanden.

November

In november heb je veel zon en hoge temperaturen. Er valt nagenoeg geen regen en de wind neemt iets toe. Toch is dit een betere tijd voor golfsurfers dan voor windsurfers. Laatste maand voordat de decemberdrukte losbarst.

December

December is een van de drukste maanden en je moet veel dingen van tevoren reserveren. Vooral tussen 24 december en 1 januari, omdat niet alleen reizigers, maar ook locals er op uittrekken. Tijdens Kerstmis en Oud en Nieuw is het druk en duur. December is het begin van het piekseizoen.

Het regenseizoen van Kaapverdië

Kaapverdië heeft een kort regenseizoen dat loopt van half augustus tot en met oktober. In september en half oktober valt de meeste neerslag, al gaat het gemiddeld om slechts vijf of zes regendagen per maand.

Wist je dat Kaapverdië tot de 20 droogste landen ter wereld hoort?

De regentijd van Kaapverdië lijkt dus niet op de regenseizoenen van andere tropische bestemmingen. In het regenseizoen van Kaapverdië regent het meer dan in de andere maanden van het jaar, maar valt de neerslag alsnog reuze mee.

Groen

Als je op vakantie gaat tijdens het regenseizoen, hoef je je geen zorgen te maken dat de vakantie in het water zal vallen. Buien duren vaak maar een uur en na zo’n korte regenbui is het vaak prachtig weer. Daarnaast is in het regenseizoen alles mooi groen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven