Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Kaapverdië

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 5 april, 2022

Goed nieuws! Het is voor Nederlanders en Belgen (en andere EU leden) niet langer nodig om een visum voor Kaapverdië aan te vragen. Je mag namelijk zonder visum 30 dagen in het land blijven. Op deze pagina lees je alles over het visum voor Kaapverdië.

Visum voor Kaapverdië

Zoals gezegd heb je geen visum voor Kaapverdië meer nodig. Je krijgt bij aankomst op de luchthaven een stempel in je paspoort waarmee je 30 dagen in het land mag blijven.

Je hebt voor Kaapverdië geen visum nodig als je 30 dagen of korter blijft

30 dagen is voor de meeste wel genoeg. Als je toch langer wil blijven kun je je visum meteen verlengen of een visum voor meer dagen in Nederland aanvragen. Daarover alter meer.

Je moet je registreren!

Dat je geen visum hoeft aan te vragen betekent niet dat je gratis het land binnen komt. In plaats van een visum moet je je vandaag de dag inschrijven bij de autoriteiten van Kaapverdië op de EASE-website.

Daarna moet je bij aankomst de Airport Security Fee betalen van 3.400 escudo’s (±€30). Dit geldt niet voor reizigers jonger dan 2 jaar. Doorloop deze stappen;

 • Ga naar deze website;
 • Doorloop alle stappen;
 • betaal 3.400 escudo’s (wijst zich vanzelf).

TIP ♥ – zoek bij het vakje ‘current nationality’ op THE Netherlands en niet op Netherlands 🙂

Deze Airport Security Fee kan ook bij de douane worden betaald (cash of creditcard), maar dit kost iets meer. Wij zijn zonder deze Airport Security Fee vooraf te betalen afgereisd naar Praia (Santiago) en hebben bij de douane niets betaald.

Of dit een foutje van de desbetreffende douane beambte is geweest weten we niet. Je kan dus een gokje wagen en het ter plekke betalen. In het gunstigste geval betaal je niets, in het minst gunstige geval betaal je iets meer.

Neem contact op met je reisorganisator of luchtvaartmaatschappij voor de geldende regels van je boeking, aangezien sommige touroperators en luchtvaartmaatschappijen de bovenstaande stappen al voor je regelen.

Visum voor Kaapverdie

Het visum

Visum voor Kaapverdië

Cesaria Evora International Airport op Sao Vicente Island

Wat heb je nodig?

Je hebt dus geen visum voor Kaapverdië nodig, maar je moet wel een aantal dingen geregeld hebben. Denk aan de volgende zaken:

 • Een paspoort dat bij aankomst in Kaapverdië nog minimaal 6 maanden geldig is;
  • Gegevens bij je registratie moeten overeenkomen met de gegevens in je paspoort. Vul dus niet eerst de registratie in met een oud paspoort om vervolgend met een nieuw paspoort in Kaapverdië aan te komen;
 • Een retour- of doorreisticket;
 • Een hotelbevestiging.

Langer dan 30 dagen blijven

Als je langer dan 30 dagen wil blijven kun je dat het beste vooraf regelen. Dit kan op de volgende manieren;

 • Via het consulaat van Kaapverdië in Rotterdam of bij de ambassade van Kaapverdië in Brussel. Reken op ongeveer €45;
 • Via een online visumbureau. De kosten liggen wel iets hoger;
 • Op een van de internationale vliegvelden van Kaapverdië (Sal, Boavista, Santiago of Sao Vicente).

Visum verlengen in Kaapverdië

Als je al in het land bent en denkt: ‘verrek, ik wil toch langer blijven dan 30 dagen‘ kun je je visum voor Kaapverdië ook ter plekke verlegen. Dit doe je bij het ‘Direcção de Emigração e Fronteiras‘.

Zij hebben kantoren in Sal, Boavista, Praia (Santiago), Mindelo (Sao Vicente). Het kan ook op een politiekantoor. Neem je paspoort, je visum en een pasfoto mee.

Meer lezen over Kaapverdie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU