Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Creditcard gebruiken in Nieuw Zeeland

Bijgewerkt op 1 september, 2023

Creditcard, cash of het openen van een lokale bankrekening? Waar de reis ook naar toe gaat, deze financiële vraagstukken blijven overal hetzelfde. Kan ik overal met een creditcard terecht of moet ik juist een stapel contant geld meebrengen? Is het handig en überhaupt mogelijk om in het land een bankrekening te openen?

Of zijn er wellicht nog alternatieve betaalwijzen? Niet elke reis is hetzelfde, lees op deze pagina wat het beste bij jou past. We geven je in dit blog enkele tips hoe je jouw geldzaken op reis het makkelijkst (en goedkoopst) kunt regelen.

Een creditcard geeft zekerheid

Waar de creditcard in Nederland nog steeds niet heel populair is, kun je er in Nieuw-Zeeland er vrijwel overal mee betalen. Juist vooral wanneer je een verre reis maakt of gaat backpacken in Nieuw-Zeeland, is een creditcard juist superhandig. In Nieuw-Zeeland een auto huren is praktisch onmogelijk wanneer je zonder creditcard wilt betalen.

Vliegtuigtickets of een kaartje voor de ferry betaal je op deze manier ook zeer gemakkelijk. Daarnaast is het gebruik van een creditcard ook nog eens ontzettend veilig. Als je heerlijk loopt te shoppen in Wellington en er wordt opeens een groot bedrag in bijvoorbeeld Barcelona afgeschreven gaat er bij jouw creditmaatschappij meteen een belletje rinkelen.

De fraudeafdeling gaat dan meteen voor je aan de slag! Je aankopen zijn ook nog eens verzekerd wanneer je ze afrekent met een creditcard. Een creditcard zit dus vol met voordelen!

Prepaid of ‘normale’ creditcard

Nog veiliger dan een normale creditcard is de prepaid creditcard. Het werkt hetzelfde als een creditcard alleen is het niet rechtstreeks aan je bankrekening gekoppeld. Voor je het kan gebruiken zul je dus geld moeten overboeken van je bankrekening naar deze kaart. Het is gemakkelijk in gebruik en veilig want hij is beveiligd met een pincode.

Je betaalt ermee in nationale valuta, dus van omwisselkosten is geen sprake. Het nadeel van deze kaart tegenover een normale creditcard is dat je wel de kaart af en toe zou op moeten waarderen. Met een creditcard heb je daar geen last van en kun je gewoon altijd en overal gebruiken. Let wel op dat er een bestedingslimiet zit op de kaart.

Alternatieve betaalwijzen

Er zijn verschillende alternatieven op een creditcard wanneer je een verre reis maakt. Zo zou je kunnen gebruik maken van je normale bankpas. Echter lang niet overal geldig en betaal je bovendien ook nog eens een bak aan omwissel- en transactiekosten(kies je voor deze optie, zet dan je pas wel op wereldwijd!).

Contant geld meenemen dan? Ook zeker een optie, maar de vraag is of je met een bak geld op zak aan je vakantie wilt beginnen? Wellicht is het wel handig om een klein beetje aan cash mee te nemen voor de eerste en kleinere uitgaven (ook accepteren sommige backpack hostels geen creditcard) als een kopje koffie of een buskaartje.

Wanneer je voor langere tijd Down Under gaat, zou je kunnen overwegen om daar en op dat moment een bankrekening te openen. Dit is wellicht ook makkelijk wanneer je er gaat werken en wilt uit laten betalen.

Budget

Houd alle opties open

Breng naast je creditcard ook altijd je andere bankpassen mee op een verre reis. Zo heb je altijd verschillende betaalopties! Ook kan het gebeuren dat je je creditcard verliest of dat je wordt geskimd. Het aanvragen en ontvangen van een nieuwe pas kan zo maar meer dan een week duren.

Met het meebrengen van meerdere passen en een beetje cash kun je onbezorgd van je welverdiende vakantie genieten. Wil je meer weten over je financiën regelen kijk dan eens op creditchecker.nl.

Meer lezen over Nieuw-Zeeland?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU