Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Reisinformatie Mexico

Door: Sjoerd lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Mexico is misschien wel, samen met Costa Rica, het populairste land van Midden-Amerika. Terecht naar ons idee. Het biedt fantastische bezienswaardigheden, het vervoer is er relatief goed geregeld en het is er vrij goedkoop. Allemaal ingrediënten voor een mooie reis/ vakantie. Zoals in de meeste landen is het goed om een paar woorden Spaans te kennen maar er wordt steeds meer en beter Engels gesproken in Mexico. Op deze pagina reisinformatie Mexico delen we alle info die je moet weten voor vertrek naar Mexico.

TIP ♥ – een retourtje Cancun kost je ‘slechts’ €403

Veel bezienswaardigheden liggen aan de kust. Dat komt doordat Mexico toch vooral bekend staat om zijn witte stranden en het schiereiland Yucatan veruit de populairste bestemming is. Dat maakt het reizen in Mexico soms ééntoning, maar ook wel gemakkelijk. Maar wat moet je echt gezien hebben en waar moet je allemaal op letten als je naar Mexico gaat? Op deze pagina vertellen we je alles over het reizen in Mexico.

Backpacken Mexico

Backpacken in Mexico wordt de laatste jaren steeds populairder. Sinds de rust grotendeels is teruggekeerd in Midden-Amerika weten steeds meer en meer backpackers Mexico te vinden. Door de ultieme mix van strand, natuur en cultuur is het land al populair onder de meeste reizigers.

Tel daarbij op dat, zeker in de grote steden, steeds meer mensen Engels spreken maakt het al snel een top bestemming voor backpackers.

Omdat het vervoer, overnachten en ook het eten vrij goedkoop is kan je er langer blijven dan in bijvoorbeeld Costa Rica. Daarnaast zijn ook tickets naar Mexico goedkoper en goedkoper aan het worden. Je vliegt tegenwoordig al voor minder dan €500 naar Mexico.

Kosten

De kosten voor backpacken door Mexico verschillen per persoon. Het is er allemaal vrij goedkoop. Zo kan je slapend op een dorm al voor €30 euro per dag rondkomen. Hou gemiddeld een budget van €40 p.p. per dag aan. Daar van kan je prima reizen!

TIP ♥ – meer info over het backpacken vind je op de pagina backpacken in Mexico

Backpacken in Mexico

Zo word je welkom geheten in Mexico

Beste reistijd Mexico

Over het algemeen zijn de maanden december tot en met april de beste reistijd voor Mexico. Eigenlijk geldt deze periode voor de meeste landen in Midden-Amerika. Omdat het minder warm is dan tijdens onze zomer en er over het algemeen ook wat minder regen valt worden deze maanden als beste reistijd gezien.

Het zorgt er echter wel voor dat in deze maanden, samen met onze zomervakantie, de prijzen hoger liggen dan in andere maanden.

Ondanks dat er meestal meer regen valt buiten deze periode kan het zeker wel de moeite waard zijn om in het laagseizoen te reizen. De prijzen dalen en het is ook minder druk. Denk dus goed na over wat je precies wil doen en wat voor jou belangrijk is.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Mexico

Beste reistijd Mexico

Budget Mexico

Mexico is goedkoop, als je het vergelijkt met Europa. Je kan er overnachten voor een €10,- per nacht en ook het lokale eten is er goedkoop. De grootste kostenpost is voornamelijk je ticket. Tenzij je uit naburige landen naar Mexico reist natuurlijk. Je kan op je ticket besparen door niet in de vakanties te vliegen en/of buiten het hoogseizoen te gaan.

Het vervoer is Mexico is goed geregeld en hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Het openbaar vervoer is goed en goedkoop. Je kan ook met duurdere VIP bussen reizen of binnenlandse vluchten boeken natuurlijk. Alles hangt daarbij af van van jouw wensen.

Als je met het openbaar vervoer reist en let op je uitgave moet je met zo’n €30 per persoon uit kunnen komen.

Kosten per dag

Het reizen in Mexico kostte ons zo’n US$45 tot US$50 per dag. De echte low-budget backpackers kunnen goedkoper reizen als ze in goedkopere hostels slapen en geen of weinig betaalde tours doen, maar het kan ook zeker duurder als je kiest voor luxere hotels en uitgebreidere maaltijden.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Mexico

Visum Mexico

Als je het over reisinformatie Mexico hebt, kan het visum daarin natuurlijk niet ontbreken. Het regelen van een visum is vaak de eerste stap als je van plan bent te gaan reizen. Als Nederlander of Belg heb je GEEN visum nodig voor Mexico als je verblijf in Mexico korter is dan 180 dagen (6 maanden).

Je krijgt bij aankomst in Mexico een toeristenvisum in je paspoort geniet. Houd dit tijdens te allen tijde in je paspoort, bij vertrek moet je het afgeven als bewijs dat je het land weer hebt verlaten. Je hebt het volgende nodig om je visum bij aankomst te regelen;

  • Paspoort wat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Mexico
  • Een retour ticket of ander soort doorreis bewijs

TIP ♥ – meer weten? Check onze pagina visum Mexico

Uxmal

Pyramide van Uxmal

 

Inentingen Mexico

Bij reisinformatie Mexico horen ook de inentingen natuurlijk. Het staat waarschijnlijk niet bovenaan je bucket-list, het is ook geen leuk reis onderwerp. Maar het is wel onmisbaar voor vertrek. Het is een onderwerp is dat vaak wordt overgeslagen, maar raden we aan om altijd goed te letten op de gezondheidsrisico als je naar het buitenland gaat. Niet alleen voor Mexico

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina Inentingen Midden-Amerika.

Vervoer Mexico

Mexico is een land wat heel geschikt is om met een huurauto te verkennen. Omdat de meeste wegen goed zijn geasfalteerd kan je lekker doorrijden. Maar ook de (openbare) bussen zijn comfortabel en brengen je bijna overal.

Reis je met de bus? Dan raden we een goede sjaal of dikke trui aan ;). Ze hebben namelijk de neiging om altijd en overal de airco heel hard aan te zetten in de bus. Het is dus zaak om een lekkere trui of sjaal mee te nemen in de bus.

Bussen zijn de goedkoopste om te reizen in Mexico. Bijna alle steden zijn goed met elkaar verbonden via bussen. Naast deze bussen kan er ook privétransfers of privé minivans geregeld worden. Dat is uiteraard wel prijziger dan de openbare bussen.

TIP ♥ – meer info over het vervoer vind je op de pagina vervoer in Mexico.

Meer lezen over Mexico?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU