Reisinformatie Curacao

Curacao is een populaire vakantiebestemming voor Europeanen en Noord Amerikanen. Iedereen lijkt het land te kennen en veel Nederlanders hebben er ook een band mee. Het kleine eilandje is gezegend met hagelwitte zandstranden en een kristalheldere zee. Het is niet voor niets een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders.

Reisinformatie over Curaçao

Helaas domineert het coronavirus de reiswereld en het reisnieuws, maar we kunnen ons voorstellen dat je meer wil weten dan alleen de corona-maatregelen.

Wij hebben daarom de belangrijkste info voor Curacao op een rij gezet.

Vliegtickets naar Curacao

Vliegtickets naar Curacao worden de laatste jaren steeds goedkoper. Uiteraard is het afhankelijk van een aantal dingen zoals de maand waarin je vliegt. December en februari zijn vaak duurdere maanden om naar Curacao te vliegen vanwege de vakanties.

Toch zijn er nog veel meer tips en tricks die je moet weten om een zo voordelig mogelijk ticket naar Curacao te scoren. Wij hebben 8 handige tips uitgewerkt om het zoeken naar vliegtickets makkelijker te maken.

TIP ♥ – bekijk hier onze tips voor de goedkoopste vliegtickets Curacao

Vakantie Curacao
Een van de vele mooie stranden van Curacao

Vakantie Curacao

In 2015 reisde er ruim 150.000 Nederlanders af naar Curacao. Dat geeft wel aan hoe populair het eiland is onder Nederlanders.

Door het gunstige klimaat, het hele jaar door lekkere temperaturen, de mooie stranden, de chille sfeer en het feit dat het redelijk betaalbaar is, reizen veel Nederlanders elk jaar af naar dit tropische paradijs.

Veel is er overigens niet te doen op het eiland, zeker als je het vergelijkt met nabijgelegen landen als Colombia of de Dominicaanse Republiek, maar wie op zoek is naar zon, zee en hagelwitte stranden zit in Curacao meer dan goed.

Wat kost een vakantie

Wat een vakantie kost is afhankelijk van een aantal dingen. Een 6-daagse vakantie boek je al vanaf €599. Hou er wel rekening mee dat het in onze vakantiemaanden, en met name december en februari, behoorlijk wat duurder wordt.

Je kunt natuurlijk ook gewoon zelf naar Curacao afreizen. Een vliegticket boek je buiten de seizoenen al vanaf €449 en een huisje voor 6 personen kost je vaak niet meer dan €25 p.p per nacht.

TIP ♥ – meer info over het boeken van een vakantie vind je op de pagina vakantie Curacao 

Beste reistijd voor Curacao

Door de ligging van het land, ter hoogte van de evenaar en voor de kust van Zuid-Amerika, is het hier het hele jaar door lekker warm.

Met gemiddelde temperaturen van 25°C  tot 30°C  zit je eigenlijk nooit verkeerd. In het najaar, vanaf oktober, kun je wel wat meer regen verwachten, maar het aantal dagen dat het stortregent is minimaal.

Uiteraard is er wel een hoog- en laagseizoen te onderscheiden. De maanden december tot en met april vormen, ondanks dat er iets meer regen valt het hoogseizoen in Curacao.

Dit is gelijk met de beste reistijd voor de rest van de Caribbean.

Daarom is Curaçao ook zo’n populaire bestemming voor onze vakanties in december en februari. Je zou deze maanden kunnen typeren als de beste reistijd Curacao.

TIP ♥ – meer info vind je op de pagina beste reistijd Curacao

Beste reistijd Curacao

Wat kost reizen op Curacao

Het budget voor Curacao per persoon verschillend, maar hou er rekening mee dat het geen typische backpacker of low-budget reiziger bestemming is. Een appartement of studio kost je al snel €40 per nacht, een huurauto zo’n €30 per dag en dan komen de kosten voor eten en activiteiten daar nog bij.

Reken daarom op minimaal €100 p.p. per dag (met huurauto).

Curacao is zeker niet het goedkoopste land in Midden-Amerika, dus de échte low-budget backpackers krijgen het zwaar. Laat je echter niet afschrikken, want het is een prachtig eiland!

Kosten per dag

Reken op zo’n €100 per dag als budget. Dan slaap je in een huisje, appartement of studio. Een hotel is namelijk al snel €60 per nacht. Overigens scheelt het ook of je een ‘vaste’ vakantie boekt gewoon zelf naar Curacao reist.

Soms is een georganiseerde vakantie goedkoper dan gewoon zelf naar Curacao reizen.

TIP ♥ – meer over de kosten op reis lees je op de pagina budget Curacao

Willemstad
De Koningin Emmabrug in Willemstad

Auto huren in Curacao

Curacao is niet zo heel groot. Het is kleiner dan onze provincie Zuid-Holland. Dat is ook een van de redenen dat het zo populair is. Je hoeft namelijk geen uren in de bus te zitten om ergens te komen.

Dat in tegenstelling tot landen als Mexico of Guatemala.

Veel toeristen gaan naar Curacao om hier 7 of 10 dagen te blijven om van het strand te genieten. De reizigers die echter wat langer blijven, of wat meer van het eiland willen zien kunnen dat doen door een auto te huren. De bus wordt nauwelijks gebruikt.

Wat kost het?

Een auto huren kost je zo’n €40 tot €45 per dag, afhankelijk van de auto, het aantal dagen en de periode. Bij alle internationale autoverhuurbedrijven zijn aanwezig en bij het vliegveld en in Willemstad vind je ontelbaar veel verhuurbedrijven.

Je kunt er voor kiezen om het ter plekke te regelen, maar we raden aan om het in Nederland alvast te regelen.

Dat scheelt je een hoop gestres en geregel als je net bent geland.

Budget Curacao

Heb je een visum nodig

Voor 2019 had je geen visum voor Curaçao nodig. Sinds oktober 2019 is er iets veranderd, maar zo heel snappend is dat niet. Je moet namelijk een online ED-card invullen. Dit is eigenlijk een soort arrival card die je voorheen in het vliegtuig kreeg en handmatig moest invullen.

Online ED-card

Vandaag de dag moet je verplicht de online ED-card (Embarkation en Disembarkation) invullen. Een voordeel van de ED-card is dat je daarna gebruik mag maken van de E-Gates op Curaçao International Airport. Je komt dus sneller het land in.

Met de ED-card mag je 30 dagen op Curaçao blijven. Je moet de ED-card minimaal 24 uur van tevoren invullen!

Om het aan te vragen moet je:

  • Paspoortnummer;
  • Vluchtgegevens;
  • Het aantal dagen dat je op Curacao blijft;
  • Verblijfadres.

TIP ♥ – de kaart kun je hier aanvragen

Wat is er te zien

In Curacao is er, in tegenstelling tot het kleinere Bonaire, genoeg te doen en te zien. Je kunt je hier makkelijk een week of twee vermaken zonder je een dag te vervelen. Denk aan Willemstad, de leuke hoofdstad van het eiland.

Daarnaast vind je hier verschillende nationale parken, Klein Curacao, oude forten, een prachtige onderwaterwereld en natuurlijk de hagelwitte zandstranden.

TIP ♥ – op deze pagina delen wij de mooiste bezienswaardigheden van Curacao

De mooiste stranden

Hoe mooi de bezienswaardigheden op het eiland ook zijn, de meeste mensen komen hier natuurlijk vanwege de stranden. Curacao heeft een aantal mooie stranden waar je een heerlijke strandvakantie kunt houden.

Het is best een klus om te bepalen wat nu precies de mooiste stranden van Curacao zijn. Daarom hebben wij de mooiste alvast voor je op een rij gezet. Je vindt ze hier.

Stranden Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven