Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Visum Curacao

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 1

Bijgewerkt op 4 januari, 2023

Je hebt geen visum voor Curaçao nodig. Sinds oktober 2019 moet iedereen wel een online ED-card invullen. Dit is eigenlijk een soort arrival card die je vroeger in het vliegtuig kreeg en handmatig moest invullen.

Het visum voor Curacao nodig

Je hebt dus geen visum voor Curacao nodig. Iedereen moet wel een ED-card invullen. Gelukkig is dat allemaal heel makkelijk te regelen. De ED-card (Embarkation en Disembarkation) vul je online in.

Een voordeel van de ED-card is dat je daarna gebruik mag maken van de E-Gates op Curaçao International Airport. Je komt dus sneller het land in.

Met de ED-card mag je 30 dagen op Curaçao blijven. Je moet de ED-card minimaal 24 uur van tevoren invullen! Je kunt de kaart hier aanvragen

Om het aan te vragen moet je:

  • Paspoortnummer;
  • Vluchtgegevens;
  • Het aantal dagen dat je op Curacao blijft;
  • Verblijfadres.

Als je de kaart hebt ingevuld krijg je een PDF-bestand toegestuurd. Deze kun je downloaden en opslaan. Dit PDF-bestand moet je digitaal of uitgeprint kunnen laten zien op het vliegveld.

Visum voor CuracaoWillemstad

Langer dan 30 dagen blijven

In principe is 30 dagen op Curaçao voor de meeste mensen genoeg. Als je toch langer wil blijven zul je dat speciaal moeten aanvragen. Wil je toch langer blijven? Dat kan, onder een aantal voorwaarden.

Indien je als toerist langer op Curaçao wil verblijven dan 30, dan moet je bij de Immigratiedienst een verlenging aanvragen. Dit kan alleen op het kantoor van de Immigratiedienst in Willemstad. Deze vind je hier.

We hebben het hier alleen over toerisme. Voor zaken als werk, stages of emigreren gelden er andere regels.

Meer lezen over Curaçao?

1 reactie

  1. Edward Anthony Koko

    Ik ga remigreren naar Curaçao, ben een in Curaçao geboren Antilliaan en heb daar al een huis. Heb ik dan ook een ED-card nodig. Mijn hele familie, ook mijn kinderen wonen in Curaçao. Graag zo spoedig mogelijk reaktie, want ik vertrek a.s. maandag 9 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU