Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Budget voor Bonaire

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 17 maart, 2020

Bonaire is een populaire vakantiebestemming. Onderdeel van de bekende ABC eilanden (Aruba, Curacao en Bonaire) en gezegend met een perfect klimaat waardoor veel mensen op Bonaire de koude in het thuisfront ontlopen. Maar wat kost reizen op Bonaire? Wij delen hier onze tips over het budget voor Bonaire.

Budget voor Bonaire

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Bonaire, evenals Curacao en Aruba, zijn geen goedkope bestemmingen. Zeker niet als je dat vergelijkt met andere (ei)landen in Midden-Amerika zoals Jamaica of de Dominicaanse Republiek.

Het is zelfs zo dat de kosten om te wonen op Bonaire een stuk hoger liggen dan in Nederland. Je kunt je voorstellen dat het (reis)budget voor Bonaire dus ook een stuk hoger ligt. Maar wat zijn de kosten voor reizen in Bonaire?

Reken op minimaal €100 p.p per dag

Wat kost reizen op Bonaire

Reizen op Bonaire kun je zo duur maken als je zelf wil. Toch zit je wel aan een aantal kosten gebonden. Denk aan accommodatie, vervoer en activiteiten. Een scooter huren kost je al snel €20 per dag, accommodatie varieert van €60 tot €600 per nacht en kosten voor eten en drinken zijn voor iedereen anders.

Bonaire

ZonsondergangSunset

Kosten op Bonaire per dag

Zoals gezegd is dit eiland niet de goedkoopste bestemming in Midden-Amerika. Bestemmingen als Nicaragua of Cuba zijn goedkoper. Daarnaast is dit eiland een écht vakantieland. Maar hoe groot moet je budget voor Bonaire zijn?

Wij delen de kosten per categorie, per dag.

Kosten voor tickets

Een vakantie naar Bonaire begint bij het boeken van je vliegticket. Ticketprijzen verschillen enorm per seizoen. Tijdens onze vakantiemaanden is het een stuk duurder vliegen naar Bonaire. Je betaalt dan zomaar €850 voor een retourtje Bonaire.

Buiten de vakantiemaanden zakt de prijs richting de €450 voor een retour. Dat is een stuk aantrekkelijker.

TIP ♥ – bekijk hier direct de beste ticketdeals

Kosten voor accommodatie

De prijzen voor accommodatie zijn, net als ticketprijzen, erg afhankelijk van het seizoen waarin je reist. De piekmaanden in Bonaire zijn december tot en met maart, terwijl ook onze vakantiemaanden erg druk zijn.

Het is daarom lastig te bepalen wat je per dag kwijt bent aan accommodatie. Daarnaast heb je nog verschil tussen hotels, resorts en Airbnb’s.

Hotels, resorts en Airbnb’s?

Je budget voor Bonaire zal grotendeels opgaan aan accommodatie. Daarin is weer onderscheid te maken tussen hele dure opties en budget opties. Resorts zijn over het algemeen erg duur. Reken op minimaal €150 per nacht. Een budhet hotel kost je rond de €60 tot €80 per nacht.

Daarom is Airbnb een hele goede optie op Bonaire. Je boekt hier al een huisje voor zo’n €200 per nacht. Met 4 personen is dat €50 per persoon per nacht. Goedkoper dus!

 • Luxe 4-persoons appartement €185 per nacht
 • Tweepersoonskamer hotel €65 tot €90 per nacht
 • Luxe tweepersoonskamer hotel kamer €100+ per nacht
 • Tweepersoonskamer Resort €125+ per nacht


KralendijkLekker bijkomen in Kralendijk

Kosten voor vervoer

Kosten voor vervoer hebben ook invloed op je budget voor Bonaire. Je bent op Bonaire eigenlijk aangewezen op de benenwagen, een (huur)auto, een scooter of een fiets. Er rijden wel bussen, maar deze rijden niet op tijden en het is gokken waar en wanneer ze rijden. Bussen rijden zelfs alleen als je ze besteld (echt waar).

Auto huren

Het is makkelijk rijden op Bonaire. De wegen zijn goed, de verkeersboorden staan in het Engels en Nederlands aangegeven en verdwalen is onmogelijk aangezien er maar een paar hoofdwegen zijn.

Hou er rekening mee dat je een rijbewijs nodig hebt en dat veel verhuurbedrijven de regel hanteren dat je 21 jaar of ouder moet zijn voor een huurauto.

Scooter huren

Een scooter huren is vrij makkelijk. Je kunt scooters huren op het hele eiland je de wegen zijn goed genoeg om met een scooter te verkennen. Je hebt wel de juiste papieren nodig (vaak een rijbewijs) en vaak moet je minimaal 18 jaar zijn, maar that’s it.

 • Kosten huurauto €40 tot €60 per dag
 • Kosten scooter €25 per dag


Budget voor BonaireScooteren

Kosten voor eten en drinken en boodschappen

Naast vervoer en accommodatie zul je ook moeten eten en drinken. Wat je hier aan uit geeft is afhankelijk van je budget voor Bonaire, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Uit eten gaan is vrij prijzig, maar wel betaalbaar.

Daarnaast scheelt het natuurlijk of je in een hotel overnacht of in een appartement waar je een eigen keuken hebt en dus je eigen eten kunt maken.

Als je uit eten gaat betaal je zomaar €20 per gerecht. Daar komt je eten en drinken nog bij. Een ontbijtje op een terrasje kost je tussen de €5 tot €10 per maaltijd. In vergelijking met andere landen is dat redelijk duur.

Voorbeeldkosten:

 • Lokaal ontbijt €5 101 €10
 • Eten lokaal restaurant  €20 tot €30
 • Lokaal biertje  €4,50
 • Flesje water (0,33L) €1,25
 • Boodschappen 40% hoger dan in Nederland


TIP ♥ – de prijzen voor boodschappen liggen zo hoog omdat veel geïmporteerd moet worden

Budget voor BonaireLunch time!

Kosten voor activiteiten

Er zijn niet heel veel activiteiten op Bonaire. Het eiland is vooral erg populair onder duikers, snorkelaars en windsurfers. Verder kun je nog tours boeken zoals quad rijden, vissen, zeilen of een eiland tour.

Als je budget voor Bonaire het toelaat kun je alles doen, maar de meeste mensen kiezen er voor om te genieten van het lekkere weer.

Voorbeeldkosten:

 • Entree Bonaire National Park – US$10 p.p.
 • Kitesurfles – €150 p. les
 • Duikles – €150
 • Paardrijden – €100 p. dag


Budget voor Bonaire

Waar betaalt men mee

Op Bonaire betalen ze met de Amerikaanse Dollar. Je kunt in Kralendijk gewoon pinnen en bijna alle accommodatie accepteert creditcard en pinpassen. vergeet niet je pinpas op ‘Pinnen buiten Europa’ aan te zetten.

Meer lezen over Bonaire?

Geef een reactie

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU